Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

dişte apse

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39682
Tarih: 07 Kas 2025 Saat 01:54

Konu: dişte apse
Mesajı Yazan: FİLİZA
Konu: dişte apse
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2013 Saat 05:24
Hocam

Kızım 5 yaşında. 3 numaralı süt dişinde çürük vardı dolgu yaptırdık. Fakat sürekli diş etinin üstünde apse oluyor sonrada patlıyor. Şu ara bir kaç apse birden çıkar oldu. Doktor ilaçlı dolgu yapıp bekleyelim belkide çekmemiz gerekebilir dedi. Biraz korktum. Siz ne dersiniz hiç çektirmesek apsenin akması devam etse olmaz mı?
Flouru çürüklerden sonra düzenli kullanıyorum ama çürükler ne olacakbilmiyorum.

Saygılar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2013 Saat 13:52
Keşke Fluor'u doğumdan itibaren kullansa idiniz.Neyse.  Dişde abse varken diş çekilmez. Antibiyotik denedilermi?

Mesajı Yazan: FİLİZA
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2013 Saat 17:34

Aslında doğumdan sonra bir süre kullandım ama diş doktoru  bıraktırdı zararı var diye. Suda varmış, macunda varmış .

Dişler çürüyünce  (ki hergünde fırçalardık )ben düzenli tekrar  floura başladım. Uzun zamandır apse VAR. Tecrübeli ve kızımında sevdiği diş doktoru bü apse kronikleşiş  antibiyotiğe gerek yok çekebiliriz dedi.  Hatalandığında boğaz enfeksiyonunda antibiyok kullanmıştık apse etkilenmedi.

çekimden sonra yer tutucu konulacakmış. Yerine diş gelene kadar da duracakmış. Çok şükür flouru kullanmaya başladıktan sonra diğer dişlerde birşey yok. Pırıl pırıl. tEK TESELLİM BU

Saygılarımla,

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat