Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hamilelik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Birgül Karakoç
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39654
Tarih: 19 Mar 2025 Saat 20:52

Konu: Hamilelik
Mesajı Yazan: uğurböceği
Konu: Hamilelik
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2013 Saat 10:09
Merhaba doktor hanım şuan 5+3 günlük hamileyim.Bu ikinci gebeliğim.MTHHFR C677T Heterezigot mutant ım.Gittiğim doktor önce son iki aya kadar cor aspirin son aylar ise iğneye geçicez dedi.İki gün sonra gıttığmde de hemen iğneye başla deyip clexane 0,4ml verdi.Ben vurulmaya başlamadım.Çünkü ilk gebeliğimi cor asrpirinle devam ettirmiştim.Doktorunda farklı şeyler söylemesi beni endişelendirdi.Siz bu konuda hastalarınıza neyi tavsiye ediyorsunuz  bide bu hastalık anne karnındaki bebeğin cinsiyetine göre bir farklılık gösterir mi?Bazıları erkek bebekleri bazıları da kız bebekleri daha çok etkiliyor diyor.

aptt     27.2                           ptz  13.4        ınr    1.3  

Bunlarda sonuçlarım beni bilgilendirirseniz inanın çok sevineceğim.Şimdiden çok teşekkür ederim.İyi günler iyi çalışmalar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: dr. birgül karakoç
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2013 Saat 20:04
Clexan ve aspirin kullanmanız faydalı olacaktır. Burada cinsiyet çok belirleyici değil. Ben genellikle coraspine 9-10 haftalık gebelikte başlıyorum . Ama clexan hemen başlamış olmanız iyi ve doğumdan sonra 10 güne kadarda kullanmanızı öneriyoruz. Ayrıca folik asit kullanmalısınız. 

-------------
OP.DR. BİRGÜL KARAKOÇ. KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM - ÜREME SAĞLIĞI UZMANI

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat