Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

tortikollis olabilirmi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39628
Tarih: 25 Kas 2025 Saat 18:20

Konu: tortikollis olabilirmi?
Mesajı Yazan: MELOS76
Konu: tortikollis olabilirmi?
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2013 Saat 14:32
Kadir bey,oğlum şu anda 2 aylık.Bu ikinci oğlum.Doğumum normal şekilde ve kolay oldu. Bundan birkaç hafta önce farkettim oğlumu dik tuttuğumda başı hep sağ tarafa kayıyor.Yatarkende ben sağ tarafa destek koymazsam hep o tarafa dönüp yatıyor.İstediği zaman sağa sola çevirebiliyor.Fakat sola çevirirken genelde kafanın yukarı tarafı sağa kayık bir şekilde duruyor.Çocuk doktorumuza durumu gösterdim fakat pek önemsemeyip masaj yap geçer dedi.Benim içim rahat değil.Birde bugün emzirirken masaj yapayım dedim elime dışarıdan görünmeyen mercimek tanesi büyüklüğünde bir şey geldi,elledikçe hareket eden.Acaba tortikollis olabilirmi varsa geç kalmaktan korkuyorum.Bu hastalıkla ilgili sizden biraz bilgi rica ediyorum ve bununla ilgili izlemem gereken yol nedir hangi bölüme göstermeliyim çocuğumu.Çok teşekkürler..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Tem 2013 Saat 10:21
Tortikollis'de,  şişlik, mercimek kadar değildir, iri bir zeytin tanesi kadardır. Uyuduğunda, başını aksi yöne çevirip yatırmanız (yüz-üstü), Tortikollis varsa bile  tedavi eder. Şimdilik başka girişimler için acele etmeyin. Tortikollis'in masaj ile bir tedavisi yoktur.

Mesajı Yazan: MELOS76
Mesaj Tarihi: 21 Tem 2013 Saat 14:34
Peki hocam bu boynundaki elime gelen beze normal bir şey mi? Birde benim oğlan yüzüstü yatmaktan nefret ediyor çok ağlıyor yatırınca.Alıştır mı diyorsunuz yoksa sırtüstü ters yöne yatırmakta fayda eder mi?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Tem 2013 Saat 00:05
Fayda eder. Boynundaki bezeyi muayene etmeden bir şey söyleyemem ama o boydakilerin bakılmasına bile gerek yoktur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat