kusma ishal halsizlik ve yüksek crp
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39554
Tarih: 24 Eki 2025 Saat 23:31
Konu: kusma ishal halsizlik ve yüksek crp
Mesajı Yazan: bugraaskin
Konu: kusma ishal halsizlik ve yüksek crp
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2013 Saat 22:45
|
hocam öncelikle iyi akşamlar. 21 aylık kızım 10.07.2013 çarşamba gecesi saat 2 civarında ateşi yükselmişti 38 civarı kaldırdığımızla kusması bir oldu bu şekilde 2-3 defa daha kustu ve hemen bakırköy çocuk acile götürdük muayene sonucu dr. mide bağırsak enfeksiyonu geçiriyor dedi ve zincover,motilium ve maflor verdi. sabah kızımızda kusmalar eşliğinde ishal başladı ve arka arkaya devam etti tabi ateş de ara ara devam etti.kızım hiçbirşey yemiyor içmiyor aşırı halsizdi iki gün ishal devam etti kusmalar biraz olsun azaldı ama ne yese yine çıkarıyor ateş ara ara oluyor ve calpol veriyorduk. aşırı derecede halsizlik devam ediyordu dün gece dayanamayıp yakınımızdaki acil çocuk bölümüne götürdük. muayene edildi enfeksiyon geçiriyor dediler kan tahlili istediler serum takdılar. tahlil sonucunda lökosit 17,9 - crp kantitatif 120,4 çıktı doktor sonuçları tahminimden yüksek dedi antibiyotik yaptılar serumuna ve çıkarkande klaromin diye bir antibiyotik yazdı. dün gece sabaha kadar uyudu ateş yoktu. sabah antibiyotiğine başladık ama halsizlik devam ediyor başını kaldıramıyor çocuğum, kusma bugün verdiğim çorbalardan sonra 2-3 defa oldu ama çok değildi. şu anda ateş yok ama halsizlik ve iştahsızlık devam ediyor kızım ne zaman eski haline döner sizce ve crp değerinin bu kadar yüksek olması çok mu kötü ? şimdiden çok teşekkürler...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2013 Saat 23:07
|
Çocuğunuz Rotavirüs veya benzeri virütik bir ishal geçiriyor. Bu tip ishallerin "hiçbir tedavileri" yoktur. Verdiğiniz ilaçların tümü boşuna. İshal ve kusma tam 7 gün sürecek, ancak Çarşamba günü düzelecek. Eğer verilen antibiyotikler barsak florasını da bozdu ise, hastalık 7 günden daha uzun olabilir. Keşke daha evvel arasa idiniz. CRP herbir haltta yükselen, en lüzumsuz testlerden biridir.
|
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2013 Saat 23:23
|
hocam bugün sabah başladık klaromin adlı antibiyotiğe ilk defa verdik aklımda yanlış birşey mi yapıyoruz diye düşünürken bu sitede sizin yazılarını gördüm keşke daha evvelden okumuş olsaydım yazılarınızı. antibiyotiği kesiyorum o zaman halsizlik için önerdiğiniz birşey varmı konuşmaya bile dermanı yok kızımın bugün nerdeyse gün boyu uyudu...
|
Mesaj Tarihi: 21 Tem 2013 Saat 00:35
|
hocam öncelikle daha evvel verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. kızım sizin de dediğiniz gibi hastalığımızın 7. gününde çok şükür iyileşti gibi yalnız kaç gündür cıvık şekilde ve beyaz görünümde kaka yapmakta sabah ve akşam süt içiyor ama diğer yiyeceklerden de azda olsa yemekte iki gündür çikolata dahi yemesine rağmen düzelmedi kakası beyaz gri renkte ve mideden ara ara gurultular gelmekte hastalığın etkisi mi sizce hala hocam ?
|
Mesaj Tarihi: 21 Tem 2013 Saat 00:35
|
hocam öncelikle daha evvel verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. kızım sizin de dediğiniz gibi hastalığımızın 7. gününde çok şükür iyileşti gibi yalnız kaç gündür cıvık şekilde ve beyaz görünümde kaka yapmakta sabah ve akşam süt içiyor ama diğer yiyeceklerden de azda olsa yemekte iki gündür çikolata dahi yemesine rağmen düzelmedi kakası beyaz gri renkte ve mideden ara ara gurultular gelmekte hastalığın etkisi mi sizce hala hocam ?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Tem 2013 Saat 11:09
|
Doğru, şimdi barsak cidarının "tamirat" safhası var. En azından kusmaların artık olmaması bile çocuğun rahat yemesini ve daha çabuk toparlanmasına yardımcı olur. 3-5 gün daha dişinizi sıkın.
|
|