Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kusturan öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39501
Tarih: 23 Eki 2025 Saat 23:38

Konu: kusturan öksürük
Mesajı Yazan: serem5
Konu: kusturan öksürük
Mesaj Tarihi: 11 Tem 2013 Saat 00:00
merhaba hocam...
oğlum birkaç hastalıkla boğuşuyor şuanda...öncelikle 16 dişin ardından 2 azısı çıktı...geçen hafta antalyada gittiğimiz bir otelde çocuk havuzundan mikrop kapıp ishal kusma yaşadı...o bitti 39-40 dereceye varan ateşi oldu...ardından döküntüleri olunca el ayak ağız sendromu teşhisi koyuldu...şimdi 15 günden beri hafif hafif öksürüğü var hatta bazı günler oğlumu kusturuyor :(
kusturan öksürük için ne yapmalıyım Kadir Bey? bir gittiğimiz dr dinleyerek bronşiolit dedi diğer drlar ciğerler tertemiz dedi...bricanyl şurup veriyorum şuan sadece...
birde el ayak ağız sendromu için bir ilaç verilmedi sadece antibiyotik verdi dr o da bağışıklığı çok zayıf başka hastalıklar geçirmesin üst üste dedi,bu hastalığı tedavi etmeyeceğini de ekledi...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Tem 2013 Saat 10:03
1- Havuzdan mikrop kapılmaz. Yediği-içtiği bir gıdadan kapmış olabilir.
2- Sakın o verdiğiniz ASTIM ilaçlarına devam etmeyin, hemen kesin.
3- El,Ayak ve Ağız Sendromunda döküntüler sadece avuç içlerinde ve ayak tabanlarında olur. Gövdede döküntü  olmaz. Birde ağız içinde "Aft" tarzında yaralar vardir. Virütik olduğundan Antibiyotik VERİLMEZ... Teşhis, büyük ihtimal ile yanlış.
4- Ateşli devrenin ardından, ateşin düşüp, döküntünün başlaması; 6. Hastalıktır. Viral olup, buna da antibiyotik verilmez.
Oralarda, bunlara DOKTOR diyorlar ha!!!!
Öksürük için: Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix yeterlidir. Kullanım; Alt Forum'da mavcut

Mesajı Yazan: serem5
Mesaj Tarihi: 11 Tem 2013 Saat 17:42
Cok tesekkurler Kadir Bey... Suan oksurugu icin hic bir ilac vermiyorum... Fakat bal limon karisimini gunde kac kez verebilirim oglum 18 aylik...
Birde evde- arabada klimayi actigimizda sanki daha cok oksuruyor... Bi alerji durumu olabilir mi?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Tem 2013 Saat 19:02
1- Limonlu balı, öksürdükce verebilirsiniz. Belli bir sayı ve süre yok.
2- Evdeki "Split" klimalar ve araba klimaları, yoğuşma sonucu oluşan suları dışarı attıklarından, tehlikeli olamazlar. Tehlikeli olabilenler; yoğuşma suyunu dışarı atmayıp, "kapalı devre", kendi bünyesindeki haznede buharlaştıran klimalardır. Bunların su haznelerinde, Lejyoner hastalığının amilleri barınıp, çoğalabiliyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat