Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Göz yaşı kanal tıkanıklığı ameliyatı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39484
Tarih: 19 Kas 2025 Saat 16:35

Konu: Göz yaşı kanal tıkanıklığı ameliyatı
Mesajı Yazan: sedaaytunc
Konu: Göz yaşı kanal tıkanıklığı ameliyatı
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2013 Saat 23:34
Sevgili hocam tekrar merhaba, umarım iyisinizdir.. Çocuğumda doğduğu ginden itibaren tek gözde göz yaşı kanal tıkanıklığı vardı. Burun damlası göz masajı herşeyi denedim, tam geçti derken arada devam ediyor. 6 ay aşısını yaptırırken doktoruna söyledim. Masaja devam dedi olmadı 1 yaşında da geçmezse ameliyat dedi. Bu ameliyat kesin çözüm sağlıyor mu ve genel anestezi ile mi oluyor hocam? Çok küçük olduğu için anestezi almasından korkuyorum. Eğer ameliyatlıklık bir durum olursa ve ben yaptırmazsam bu ameliyatı ilerler mi kanal tıkanıklığı Allah herkesin çocuğunu beterinden korusun ama korkuyorum ameliyattan. Şimdiden değerli cevabınız için teşekkürler.

-------------
HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Tem 2013 Saat 09:36
Şimdiye kadar hiçbir hastam ameliyata gitmedi.
Birde benim usul, tedaviyi deneyin, bir şey kaybetmezsiniz.
1- Günde 4x1 Tobrased göz damlasını her iki göze (1 hafta) damlatın ve burun köküne sıyırma şeklinde değil, "Çimdikler tarzda" sıkarak masaj yapın.
2- Her göz damlasından evvel; ilk 3 gün, İliadin ped burun damlası; 2 damla, her iki burun deliğine damlatın ve aynı masajı yapın. 3. günden sonra Serum Fiz kullanın ve gene masaj yapın.

Mesaj Tarihi: 12 Tem 2013 Saat 03:50
Çok teşekkürler..

-------------
HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................

Mesaj Tarihi: 15 Tem 2013 Saat 01:06
Hocam, 4-5 gündür sizin dediğiniz gibi çimdikler gibi masaj yapıyorum. Bu süre zarfında göz yaşı görmedim gözünde.. İyiye mi işaret acaba? Daha önceden de masaj yaptığımda göz yaşı gelmiyordu. Bu sefer kesmeyeyim dimi masajı? Böyle çimdikler gibi bastırıyorum. 1 yaşına kadar devam edeyim ni masaja? 8 aylık olacak. Masaja ara verdiğimde tam geçti derken sonrası yine başlıyordu. Hep yapayım mı masaj? Tesekkürler şimdiden ellerinizden öpüyoruz..

-------------

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2013 Saat 12:11
Eğer masaj ve damlalar ile düzeldi ise, merak etmeyin. Serum fiz.;10 gün devam edin,  sonra bir takip edin. göz sulanması olursa, sadece masaj yeterlidir. Sulanma dahi olmazsa, tamamen düzeldi demektir, bir göz enfeksiyonu olmadığı sürece tekrarlamaz. Olursa, sil baştan.....

Mesaj Tarihi: 16 Tem 2013 Saat 02:16
Çok sağolun.

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat