Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

17 progesteron

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39301
Tarih: 12 Kas 2025 Saat 02:07

Konu: 17 progesteron
Mesajı Yazan: merveg
Konu: 17 progesteron
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2013 Saat 14:40
merhabalar doktor bey. benim oğlum şu an 4 aylık. 5. gün muayenesinde 17 progesteron hormonu değeri 23 çıktı. Bunun üzerine üniversite hastanesinde 20. günde tekrar tahlil yaptırdık 6 ya düşmüştü. Kanın alındığı gün profesör muayene etmiş ve bu çocukta bir şey yok yine de takip edelim demişti. Tahlil sonucunu ise o prof tatilde olduğu için başka bir prof inelemiş ve yine de yüksek bidaha kan alınmalı ama çocuğu getirin muayene edeyim belki de gerek kalmaz demiş. Biz de önceki muayeneye güvenerek bir daha götürmedik. Uzayan sarılık nedeniyle de bir çok defa kan alındığı için de bu durumdan çok yıpranan babası ve ben tekrar götürmeye çok korkuyoruz. Bir de 40. gününde yenidoğan uzmanına götürdük o da kan aldı kansızlıktan şüphelenmişti. Hemoglobin 8.8 çıktı. B12 si de alt sınırdaymış. Kanın düşüklüğünü fazla kan aldırmamıza bağladı B12 yi de benimkinin düşüklüğüne. Forumdaki tüm yazıları okuyorum her konuda bilgilendim teşekkürler. Bu özel bir durum olduğu için sormak istedim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2013 Saat 18:56
Bu yaşta Progesteron üst sınırı: 33ng/dL dir. Bu doktorlar neyin peşindeler acep??? Kaçın oradan.

Mesaj Tarihi: 19 Haz 2013 Saat 21:13
Çok teşekkürler doktor bey. Hemoglobin tekrar baktirin demişti ve Demir şurubu verdi okuduğum kadarıyla siz demir ilacı verilmesine karsisiniz peki bizim durumumuzda kullanilmalimi?
Birde b12 si için daha sonra gittiğimiz bir doktor bu yasta b12 olmaz dedi siz bu konuda ne düşünüyorsunuz.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2013 Saat 10:06
Bu yaş için HGB alt sınırı; 10g/dL dir. Bunun altındaki değerlerde, Demir tedavisi uygulanabilir, ama sahtekarlık artık "diz boyu" gittiğinden o kan sayımını tekrar yaptırmanız uygun olur.
B12 ile uğraşmanıza gerek yok.. çocukluk çağında ASLA   "Pernisiöz Anemi" olmaz, Tıp tarihinde görülmemiştir.

Mesaj Tarihi: 20 Haz 2013 Saat 11:01
çok çok teşekkür ederim Doktor Bey. Benim oğlumun adı da Kadir. İnşallah o da sizin gibi ve babası gibi çok iyi bir doktor olur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat