Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kulak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39203
Tarih: 18 Kas 2025 Saat 18:30

Konu: kulak
Mesajı Yazan: denizalkan
Konu: kulak
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2013 Saat 21:00
Merhaba Kadir bey.6 bucuk yasindaki yigenimin kulak agrisini (serozatit)ablam sizin yontemlerle illadin serum fiz. Gecirmeye calismis. illadini 3 gun kullandiktan sonra 2 kere kulagindan bi sivi akmis.ve bu sivi aktiktan snra duyma bozuklugu baslamis ne yapmali hocam bilgilendirirseniz cok seviniriz.ablam da siz gittiginizden beri baska doktora gtmeye korkuyo:( simdiden tesekkurlerrr

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2013 Saat 09:51
Seröz Otit, daima viral enfeksiyonların arkasında oluşan ödem sonucu, Öztaki borusunun kapanması ile ortaya çikan bir durumdur. Bunun sonucunda, orta kulak boşluğunu nemli tutmaya yarayan "gözyaşı vasfındaki" bu sıvı akamayarak içerde birikir, tazyik yapar , bazen de zarı delerek dışarı akar. Dışardan kulağa bir şey damlatılmadığı sürece kulak kendi kendini tamir eder ve hiç bir iz kalmadan iyileşme olur. İliadin ile Öztaki borusunun çalısması sağlanmalı, sonrasında Serum Fiz ile devam edilmelidir. Serum Fiz yeterli olamazsa, 1 gün aradan sonra tekrar İliadin (3gün daha)  kullanılabilir.
Öztaki borusu normal çalışmasına başladığında kulak düzelir. KBB cilerin iddia ettikleri gibi bu durum sonucu sağır olan yok. Sağırlıklar, KBB cilerin uyguladıkları kulak damlaları sonucunda oluşurlar.

Mesajı Yazan: esya
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2013 Saat 14:17
Buradan yazıyorum özür dileyerek. Bir arkadaşımın oğlu bugün kulak tüpü amliyatı oldu. Geniz etini de almışlar. Üstelik daha önceden de bademcikleri alınmış, geniz eti alınmış ve öbür kulağına da tüp takılmış. Annesine ben defalarca sizin tavsiyelerinizi anlattım. Ama dinletemedim çocuğun amcasının oğlu ve halasının kızı mı ne böyle kulak probleminden dolayı sağır olmuş tek kulakları. Bizde ırsi de ırsi diye tutturdu. Oğlumun da sağır olmasını istemiyorum dedi. Ben yine ısrarla o çocukların kulağına bişey damlatmışlardır dedim ama yok kulağına damla asla olmadı ama tek kulakları duymuyo işte dedi. Ve üstelik biz öyle basit bir doktora gitmiyoruz Çapa nın başhekimine gidiyoruz, şimdi ameliyat ettirmezsem doktor beni dinlemiyorsunuz der bir daha bakmaz dedi. Bir daha böyle bir fırsat bulamam dedi. Çocuğum doğduğundan beri böyle ememedi bile tıkanıklıktan diye kabullenmiş durumu yani. Ben çok üzüldüm, üzülüyorum tabii. Confused Ama elimden de birşey gelmiyor. Bana hiç öyle gelmiyor ama Hocam gerçekten ırsi midir bu durum?

Mesaj Tarihi: 11 Haz 2013 Saat 21:50

Bunun irsiyet ile bir ilgisi yok. Ama böyle şeylere inanma özelliği irsidir. Görelim bakalım.. Artık ameliyat edilecek bir durum kalmadığından bir daha onların suratına bakacakmı... En ufak bir kulak şikayetinde başka doktora postalanacaklar.

Mesajı Yazan: esya
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2013 Saat 11:04
Hocam peki gerçekten kulak tüpünün gerekli olduğu durum hangisidir? Nasıl ayırt edilebilir?
Biz de sizin vesilenizle kulak tüpü ameliyatından sıyırdık geçen yıl. Ama etrafımda o kadar çok duymaya başladım ki kulak tüpü ameliyatını anlatamam. Eşimin işyerinde bile bir sürü oluyor. Tanımadığım kadınlara sizin tavsinizi ve bizim yaşadıklarımızı anlatıyorum ama yoruldum izah etmekten. Bir de diyorum gerçekten kulak tüpüne gerekli bir durum varsa ben kötü birşeye sebep olmayım. Onun için de vazgeçtim karışmaktan ama içim de rahat etmiyor çocuklar için çok üzülüyorum çünkü.Confused

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2013 Saat 13:13
İliadin burun damlasına rağmen, Öztaki borusunun açılmadığı ve kulak zarının ikide bir delindiği durumlarda gerekebilir. Ama kuşkularınızda; yerden göğe kadar haklısınız.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat