Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İlaçların saklanması

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39102
Tarih: 31 Ara 2025 Saat 22:27

Konu: İlaçların saklanması
Mesajı Yazan: cigdempolat
Konu: İlaçların saklanması
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2013 Saat 10:20
Hocam,

Özellikle oğlumun ilaçlarını uygun koşullarda saklamak istiyorum.
Malum yaz geldi. Evlerde hiç bir oda 27 derecenin altında değil. Genelde yazan uyarı ise 25 derecenin altındaki oda sıcaklığında saklanması gerektiği. İlaçları buzdolabına koyanlar da var. Siz ne önerirsiniz?

-------------
Cigdem

Cevaplar:
Mesajı Yazan: tunc
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2013 Saat 12:16
selam konuya dahil oluyorum ama kusura bakmayın.bende hiç buzdolabına koymadım ilaçları duvara monte ettiğimiz dolabımız var kapaklı içi karanlık oluyor kapagı kapanınca ben öyle duymuştum karanlık yerde saklamakmı uygundur hocam bende bu soruyu merak ediyordum.teşekkürler.

-------------
uyanışLarımın en qüzeLi canım oğlum...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2013 Saat 13:03
Öyle bir şey olsa, Eczanelerdeki bütün ilaçların da buzdolabında olması gerekirdi. Doğrudan güneş almayan, evin serin bir yerinde tutun..

Mesajı Yazan: snowpea
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2013 Saat 13:06
Tam da bu konuyla ilgili mesaj atacaktım. Doktor bey, iki saat önce eczaneden aldığım yaşadıgım yerdeki keneler için uygulanan aşıyı buzdolabına koymayı unutmuşum. Şimdi koydum ama o soğukta saklanmalıydı. Aşıları artık kullanamaz mıyım? Ne yapmam gerekli? Yenilerini mi alayım?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2013 Saat 13:18
Eğer bir ilaç, eczanede buzdolabımda tutuluyorsa, sizinde buzdolabında tutmanız icap eder. Eczanede rafta duran ilaçların evde buzdolabına konmasına gerek yoktur.
Aşıya gelince; içiniz rahat olsun. Bir müddet sıcak ortamda tutulan aşılar hemen etkilerini kaybetmezler, sadece son kullanma tarihleri biraz daha öne kayar. Misal; 2 sene miadı olan bir aşıyı, bir müddet sıcak ortamda tuttu iseniz,  aşıyı 1 sene içinde kullanmaya bakın.

Mesajı Yazan: snowpea
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2013 Saat 13:22
Çok teşekkürler, aşıyı yarın yaptırtacagim zaten. 
Tekrar teşekkürler ve saygılar

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat