Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Alerji Olabilir Mi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39089
Tarih: 01 Eyl 2025 Saat 21:25

Konu: Alerji Olabilir Mi?
Mesajı Yazan: MELİSHAK
Konu: Alerji Olabilir Mi?
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2013 Saat 02:15
Merhabalar Kadir Bey.Benim 20 aylık bir kızım var.2 gün önce vücudunda aniden kızarıklar oluştu sanki sinek ısırığı gibi.Bir kaç saat sonra kayboldular derken yine tüm vücudunda gruplar halinde çıktı.Duş aldırdım biraz yatıştılar.2. gün uykudan uyandıktan 15 dk sonra sırtında yine belirdiler.Bacakları,yüzü kolları derken birden çıkıp yine kayboldular.Bu şekilde tüm gün devam etti.Aile hekimliğine götürebildim.Zaten giderken yolda yine tümü kaybolmuştu, sadece yüzünde tek bir sinek ısırığı kadar bölge vardı buna bakarak stilex jel verdi bize.Çok korkuyorum ne yapmam lazım hekim önerisi cildiyeye gitmenize gerek yok şimdilik oldu.Şaşırmış durumdayım ataklar şeklinde geliyor neşesi yerinde ama.Bir de tüm bu belirtiler başlamadan önce 2 gün yoğun bir şekilde karpuz ve kaşar peyniri yedi.Kayısı da tattı.3. gün bu kabarıklar başladı.Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2013 Saat 08:43
Sinek ısırığı değil. sinerk ısırığı olsa, döküntüler;1-2 hafta devam ederdi.. Allerjik döküntüler de bu kadar ufak olmazlar. İsilik olabilir, Serin tutun.. Keyfi yerinde olduğuna göre, mühim bir şey değil. Resim gönderebilirseniz, daha kesin bir şeyler söyleyebilirim.

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2013 Saat 15:12

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2013 Saat 15:14
Teşekkür ederim Kadir Bey üste fotoğrafını ekledim bir de yüzünün fotoğrafını gönderiyorum.

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2013 Saat 15:17
Bu da yüzü Kadir Bey.Ürtiker olabilir mi?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2013 Saat 09:29
Pek bir hastalık döküntüsüne benzemiyor.  Sanki biraz güneşte kalmışta güneş yanığı olmuş gibi.

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2013 Saat 03:00
Merhaba Kadir Bey öncelikle ilginiz için tekrardan teşekkürler.Dünde yani 6. günde kızımın cildinde lezyonlar oluşmaya devam etti süreklilik kazanmadan bir iki saat sonra yok olup yarım saat sonra çıkan.Sabah uyku sırasında yüzünün yine fazlaca kabardığını görünce cilt doktoruna gittik.Daha kapıdan girer girmez bize kurdeşen teşhisi koydu.20 aylık kızım geceleri 10 damla zyrtec vereceğiz peki bu damla alerjiyi tamamen yok edebilir mi?Bir de inanın çok tedirgin olmaya başladım çünkü doktor bize gelecekte de alerjik sıkıntılar yaşayacağının belirtileri bunlar dedi.Birde en önemli ayrıntı bugün kirpik çevresinde ve dudaklarında da hafif kabarıklar oluşmaya başladı ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyiz şimdi biz? Sabahtan yüzünde oluşan fotoğrafı da aşağıya ekiyorum Kadir Bey;

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat