Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Göz ve Kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39047
Tarih: 18 Kas 2025 Saat 14:05

Konu: Göz ve Kusma
Mesajı Yazan: esya
Konu: Göz ve Kusma
Mesaj Tarihi: 24 May 2013 Saat 17:45
Hayırlı günler Kadir Bey; oğlum hakkında bir kaç sorum olacaktı: 2008 nisan doğumlu.
Geçen pazar grip sonuydu gözleri kanlanmıştı. Tobresed kullandım 4 gün geçti. Fakat dün akşam gene acıyor demeye başladı. Gene kızardı gözleri. Okulda duramamış eve getirdik. Eve gelince karnım ağrıyor demeye başladı. Neyse doktora götürdük. O sırada ateşi de çıkmaya başladı. Tam muayene edecekti doktor baya bi kustu o esnada. Doktor viral AB yazmayacağım dedi. Bağırsakları da gurulduyor arkadan ishal de gelebilir dedi. Salgın varmış bu aralar. Gözü için biraz bekleyelim dedi. Metpamid ve dolven yazdı. Bunlar birkaç saat içinde oldu.
1. Gözü neden tekrar kızarıp acımaya başladı? Damla iyi gelmedi mi acaba? Bir de kustuktan hemen sonra anne gözümün ağrısı da geçti dedi. Şimdi yine sordum geçmiş acımıyormuş.
2. Kusmayla birlikte ateş olduğundan acaba viral bir mikrop mu aldı yoksa yediği içtiği gıdadan mı kaynaklandı ayrım yapamadım?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 May 2013 Saat 19:51
1- Gozde "Capaklanma" olmadigi surece; Antibiyotikli goz damlalarini kullanmayin...
2- Gozde;kanlanma veya agri oldugunda; GOZ DOKTORUNA gidin. Ciddi bir durum olabilir. Su anda;kanlanma ve agri yoksa, gitmenize gerek yok.
3- Bu ayirimi, bu bulgularla kimse yapamaz. Viral bir mikrop da alsa, yedigi-ictigi ile bir mikrop da alsa, ates olur veya olmaz. Sadece atese bakip, viral denmez...   

Mesaj Tarihi: 24 May 2013 Saat 19:58
Peki hocam teşekkürler.
Kusma bir kere dışında bi daha olmadı. Ama doktordan geldiğinden beri uyuyor. Kusma devam ederse metpamid kullanayım mı?
Gözü kanlı hala ama acısının geçtiğini söyledi. Yine bir göz doktoruna götürmeye gerek var mı?

Mesaj Tarihi: 24 May 2013 Saat 20:55
Hocam uyandı gözünün kızarıklığı baya azalmış.

Mesaj Tarihi: 25 May 2013 Saat 00:56
Acele etmeyin. Kusan bir cocukta; agizdan Metpamid verilmesi ne kadar dogru olurki? Muhtemelen o ilaci da kusacak. Emedur 100 fitili tercih ederim.gozunu sabah degerlendirmek en dogrusu.

Mesaj Tarihi: 25 May 2013 Saat 15:07
Kusma başka olmadı hocam. Ateşi de gece ara ara oldu ama ateş düşürücüye gerek duymadım. Bugün ayaklandı şükür.

1.Gözüne gelince görünen kısımda pek kızarıklık kalmadı. Sol gözün sol iç tarafı kızarık ama hala acıdığını söyleyince ve baya da kaşıyınca göz doktoruna götürelim dedik. Doktora geçen haftaki kızarıklık ve tobrased kullanımını da söyledik. Eğer bu öyküyü dinlemeseydim alerjik konjuktivit diyecektim ama bakteriyel bir durum da olabilir, ilaca direnç kazanmış olabilir bakteriler dedi. O yüzden Netira göz damlası ve Patanol göz damlası yazdı.

2. Aynı hastane içinde olduğu için çocuk doktorumuza da kontrol için girdik. O da niye göz doktoruna gittiniz ki viral bir durumdu gözü, bir hafta sürerdi, bişey yapmaya gerek yoktu dedi.

Hocam benim kafam çok karıştı doktora gitsek bi türlü gitmesek bi türlü.ConfusedNasıl bir yol izleyelim tavsiyeniz nedir? Siz gözde sadece kızarıklık veya acı olursa önemli olabilir dediniz ya baya endişelendim onun için.

Mesaj Tarihi: 25 May 2013 Saat 19:02
Siz Dogrusu yaptiniz. Goz isi sakaya gelmez. Bu sefer ciddi bi sey cikmadi ama, korneda olan bir hasari Cocuk doktoru "bakarak" anlayamaz. Sadece "capak" oldugunda, dogrudan antibiyotikli goz damlasi baslanabilir. Ama "kanlanma+agri", mutlaka bir GOZ muayenesini gerektirir.

Mesaj Tarihi: 25 May 2013 Saat 19:28
Teşekkürler Kadir Bey peki Netira AB damla onu hiç kullanmıyorum. Bu durumda Patanolu kullanmaya gerek var mı? Gözlerini baya kaşıyor da.

Mesaj Tarihi: 25 May 2013 Saat 19:58
eger, ellerini gozune goturup, kasiyorsa, eninde sonunda gozune mikrop bulastiracak demektir, her iki damlayida kullanin... Bu durum ayrica; Kaynak makinasinin isigi gibi cok parlak isiga bakmakla ve/veya uzun sureli bilgisyar oyunu oynamakla da olur.

Mesaj Tarihi: 26 May 2013 Saat 16:34
Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Allah işlerinizi her daim rast getirsin.
Bugün ishalde başladı hocam. Kusma bir kere dışında olmadı daha.
Gözü için de haklısınız son zamanlarda bilgisayardan fazlaca çizgi film izledi. Dünden beri açmadık artık anlattık sizin söylediklerinizi. Damlalardan Patanol u akşam damlattım, baya rahatlattı kaşımadı bir daha. Kızarıklık da gitti. Sabah ki duruma göre AB li damlaya başlayacaktım ama rahatlayınca başlamadım. Patanol u kaç gün kullanayım, bir hafta yeterli mi?

Mesaj Tarihi: 26 May 2013 Saat 19:12
3 gun kullanin. Bilgisayar oyunlarina da bir SURE koyun, o sureyi asmasin.

Mesaj Tarihi: 26 May 2013 Saat 22:10
Sağolun Kadir Bey. Mide bulantısı ve halsizlik eşimde de başladı. Bulaşıcı bir durum sanırım. Confused

Mesaj Tarihi: 31 May 2013 Saat 09:36
Domuz Gribi olabilir. Havalar sıcak gittiğinden, fazla problem çıkarmaz, rahat atlatırsınız.

Mesaj Tarihi: 31 May 2013 Saat 14:07
Evet hocam başka araz vermedi atlattık. Hoşgeldiniz bu arada. Siz yokken yarım hissettik kendimizi, varlığınıza çok alışmışız. Allah selamet, afiyet versin.

Hocam gözündeki sıkıntı bir başlıyor, bir bitiyor. Dün çok fena kızarınca tekrar kontorole götürdüm. Alerjik olduğuna kanaat getirdi. AB li damla da bir işe yaramadı çünkü. Neye alerjisi olduğunu bilemeyiz tabi, idare edeceksiniz dedi. Patanola devam edeceksiniz eğer yeterli olmazsa kortizonlu damlaya başlayacağız dedi.Confused
Bulunduğum yer yeni yerleşim yeri ağaçlar çok küçük, polen uçuşmuyor etrafta. Ama çok inşaat var her yer toz toprak. Bir de resmen toz yağıyor sapsarı, hava raporlarına göre de bu aralar çok toz taşınımı olacak dedi. Ki öyle de. Balkonum çöl tozuyla doluyor resmen. Bu sebep olabilir mi? Böyle vakalar geçici midir?

Mesaj Tarihi: 31 May 2013 Saat 21:34
Allerjinin hiçbir türü bulaşıcı değildir, damlaları kullanın.

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2013 Saat 14:34
Hocam çok çok özür dilerim sonradan farkettim yanlış ifade etmişim kendimi.Tongue Geçici midir derken bulaşıcılığı değil de mevsimsel mi acaba diye, onu düşünerek yazmıştım. İdare edeceğiz artık güneş gözlüğü takarak dışarı çıkartıyorum. Dışardan gelince duş aldırıyorum. Gözleri kaşınınca soğuk kompres yapıyorum. Rahatlıyor biraz. İnşallah tekrar etmez bir daha.Confused
Herşey için teşekkürler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat