Dört aylık bebek teşhis ve tedavi doğrumu(grip)
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39004
Tarih: 20 Eki 2025 Saat 16:25
Konu: Dört aylık bebek teşhis ve tedavi doğrumu(grip)
Mesajı Yazan: erencan
Konu: Dört aylık bebek teşhis ve tedavi doğrumu(grip)
Mesaj Tarihi: 22 May 2013 Saat 07:48
Kadir bey merhaba
Dört aylık oğlum gecen hafta oksuruk hırıltı emmeme problemleri yaşadı.
Hiç ememeyince su verip onuda kusunca doktora geldik.
Hastaneye yatırdılar bebeğimi.ventolin soğuk buhar veriyorlar.hiç emmediği
Biberon almadıgı için serum takılı.emziğini ağzından bırakmıyor emzinin benzer uclusu biberonuda almıyor.antibiyotiğe hemen baslamadılar.kuru oksurukler artınca antibiyotiğe
Basladılar aslında kandaki degerler kotu değildi çok.gözleri aşırı derecede capaklanmıstı gecti.oksüruk atakları bazen boğulucasına.yaptıkları dogrumu bilmiyorum. Keske yanınızda olabilseydik .simdi elim kolum baglı mecburen tedaviyi kabul ediyorum. Emmediği için evdede kalamıyoruz.sizin degerli goruslerinize ihtiyacım var.tesekkürler kadir bey
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 May 2013 Saat 18:22
Hastanede mutlaka yapilmis olmasi gerekir. Kan tahliline bir bakin. WBC degeri: 6.0-17.5 arasinda ise, kesin KAZIKLANIYORSUNUZ, cocugunuz basit bir Grip geciriyor, ilaclarla,daha kotu olacak demektir. WBC sonuclarini bana yazin.
|
Mesaj Tarihi: 25 May 2013 Saat 15:12
Kadir bey merhaba
Hematokrit- 30,2
Mchc- 34,1
Wbc- 12,02
Crp kantitatif-22,20
Hastanede 7 gün kaldık bronşiyolit tanısıyla.taburcu olduk. Solunum sıkıntısı gecti ama boğulucasına oksuruk krizleri basladı. Hastanede ventolin antibiyotik ve sekrol benzeri makrol surup veridi.taburcu olurkende evde kullanılmak üzere maceol ve bricanyl surup verildi. Bu ilaçları kullanmasam antibiyotik tedavisini yarıda kessem bir sıkıntı olurmu.doktora wbc degeri düşük niçin antibiyotik veriyorsunuz deyince boğmaca tipi oksurugunden dedi. Bu ıksurukler için ne yapabiliriz kadir bey.kıpkırmızı oluyor kriz gelince uykusundada gelebiliyor.antibiyok kullandık diye üzülmelimiyim cok bagısıklıgını olumsuz etkilermi. İlaçlarını kullanmazsam ailemin haberi olmamalı beni sucluyorlar cunku.yardımlarnız için dınduz tesekkürler.
|
Mesaj Tarihi: 25 May 2013 Saat 19:09
Kaziklanmissiniz. WBC degeri, yasina gore normal. Verdikleri ilaclarla, oksurugun daha kotu ve uzun sureli olmasini sagladilar. Bronsiolit, Astim veya Bronsit degildir, Astim ilaclari ile tedavi edilmez.Bogmaca'yi ben 40 senelik meslek hayatimda gormedim de o mu gormus??
Cocugunuz basit bir Grip geciriyor(du), ilaclarla bu hale getirildi. Niye 1 hafta hastanede yatirdiklari halde tedavi edemediler?? Zira Grip; en az 2-3 hafta surer.. Bu sayede; hem sizden, hem Devletten para sizdirdilar. Devlet, ettigini buluyor, ona hic acimamda, sizin ve cocugun cektiklerine acirim. Keske benim yazilarimi okumus olsa idinizde, hastaneye hic gitmese idiniz. Kullandiginiz ilaclarla daha kotu olacak.
|
Mesaj Tarihi: 25 May 2013 Saat 22:36
Kadir bey tekrar merhaba taburcu olurken verdikleri macrol antibiyotiği vermesem bir sıkıntı
Olurmu kakin antibiyotik pat diye kesilmez biliyorum yanılıyormuyum acba.bir de bricanyl şurubu kullanmayacagım hastanede verdikleri ventolinin etkisini yapıyormus. Birde oksijen seviyesini oşcup durdular kadir bey hastanede oksijen seviyesi dısukluğu bir zarar verirmi oğluma.tesekkür ederim kadir bey
|
Mesaj Tarihi: 25 May 2013 Saat 22:40
Kadir bey birde bir daha kazıklannanak için beslenemediği durumda panik yapmamalımıyız. Su verince kusuyordu emmeyi herseyi reddediyordu grip gecirirken bu durumu nasıl atlatmalıyız . Keslke dizin gibi doktorlarka hatsıladabilsrk inanın bir tane daha yok sizim gibidi koca türkiyede
|
Mesaj Tarihi: 25 May 2013 Saat 23:14
Degil macrol, hicbir antibiyotige gerek yok. Resmen sacmaliyorlar. Ayricada, cocuk Astim degilki, Ventolin veya Bricanyl'e gerek olsun.
"- Birde oksijen seviyesini oşcup durdular -" Tabii olcerler, her olcume para kesiyorlar.
40 Sene, meslek hayatim boyunca tek bir hastami "-kusuyor, su kaybi oldu-" diye hastaneye gondermedim, Emedur 100 fitil ile kusmayi durdurup, su kaybini onledim..
|
|