Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yüksek Ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38955
Tarih: 31 Ağu 2025 Saat 04:08

Konu: Yüksek Ateş
Mesajı Yazan: dkurtkaya
Konu: Yüksek Ateş
Mesaj Tarihi: 17 May 2013 Saat 14:05
Kadir bey,
Merhaba, sizin zaten hastanızdık ama Defne'yi büyütürken çok zorlanacağımız çıktı ortaya. Geçen hafta 2 farklı doktora götürdük 5 gün boyunca 38-40 derece arasında yüksek ateş yaşadık. Defne 05.10.2012 doğumlu yani 8 aylık. Fitil ile ateş 38 üzerine çıktığında sadce müdahale ettim. 5. gün vücutta döküntü olunca doktor tamam 6. hastalıkmış. Bugünden sonra hiçbirşeyi kalmaz deyip gönderdi. Aynı gece ateş 40'a çıktı. Ertesi günde yüksek ateş devam edince ben kendi insiyatifinle antibiyotik başladım. 2. dozdan sonra ateş çıkmadı. Bu arada kan testi yapmak için bebeğin 5 yerine iğne sapladılar. Ama bir türlü damar bulamadıklar için kan alamadılar. Çocukda ben de mahvaldum. Sizce doğru mu yaptım? Siz hep gerekli ise antibiyotik 2. dozda durumu toparlar derdiniz. Bu arada yüksek ateşin yanı sıra göz akıntısı burun akıntısı da şiddetli olarak vardı.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 May 2013 Saat 19:35
6.Hastalikta; ates duser, dokuntu baslar. Dokuntuden sonra ates olmaz. ATES oldu ise, baska bir hastaligi vardi demektir. Bu durumda; hicbir sey yapmamaniz en dogrusudur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat