Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş ve Boğaz Ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38747
Tarih: 24 Ağu 2025 Saat 20:28

Konu: Ateş ve Boğaz Ağrısı
Mesajı Yazan: ozlem13
Konu: Ateş ve Boğaz Ağrısı
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2013 Saat 12:44
merhaba Kadir bey
ben arkadaşım adına size soru sormak istiyorum. Arkadasımın 4 yaşındaki oğlunun yaklaşık bir haftadır sadece burnu  tıkanık ve hapşırıyor.  fakat dün ve bugün devam eden ortalama 38,5 derece ateşli hali var.ve aynı zamanda iltihaplı şekilde burun akıntısıyla birlikte boğaz ağrısı var.ayrıca dilinin bembeyaz oldugunu ve kırmızı benekler oldugunu soyledi.  doktora gıtse hemen antıbıyotık verecegı ıcın oncelıkle sıze sormak istedi. cok tesekkurler. kolay gelsin

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2013 Saat 18:12
Agzinda "pis bir koku" yoksa,Grip demektir. Karar veremezlerse, bir kan sayimi yaptirip; sonuclari bana yazin.

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2013 Saat 19:02
kadir bey
agzında belirgin bir koku yok. ates dusurucu vermısler bır ekz atesi dusmus sonrasında tekrra yukselmıs. en yuksek 39 derece. oksurugu var. 

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2013 Saat 19:04
tabi yıne de insan emın olamıyor. bir de doktor arkadasları ates dusurucu kullanın yoksa havale gecırı dedıği ıcın daha da endıselendıler. kans ayımı yaptırmaları daha mı ıyı olur. tesekkurler

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2013 Saat 19:25
Kadir bey
bugun ki baska bır uyeye verdıgınız cevapta benzer bı rahatsızlıkla karsılastık . tek farkı agız kokusnun olması. sız kan sayımına bıle gerek yok agumentın verın demsıssınınz. agız kokusu bukadar onemlı bır belırtı mı. cunku emın olamıyoruz agız kokusu olup olmadıgına daır.tesekkurler...

Mesaj Tarihi: 01 May 2013 Saat 07:15
1-O kokuyu bir defa alsaniz, hayat boyu unutmazsiniz. Aclikta olan "ecza kokusundan' cok farklidir, daha yanina gider gitmez alirsiniz.
2- Sizi; Ates ve havale ile korkutan cahillerden uzak durun, hicbir dediklerini yapmayin..Benim; ates ile ilgili her iki makalemide okuyun.

Mesaj Tarihi: 01 May 2013 Saat 08:53
merhaba Kadir bey
arkadasımın sorusunu size gonderiyorum;

"sizin cevabınızı gormeden once, aksama dogru agız kokusu basladıgı için telaşlanıp gece antıbıyotık verdık. fakat sizin tanımladıgınız koku olmadıgını farkettık. cunku aclık kokusuna benziyordu. antıbıyotıkten sonra oglum rahat uyudu sabah kalktıgında kusar gibi balgam cıkardı.suan atesi okadar yuksek degıl.bişeyler yemek istedi. antıbıyotıukten once ates içinde bitkin yatıyordu. gozu capaklanmıstı. sımdı neyapalım. antıbıyotıge devam mı edelım yoksa keselım mı bilemedik. 1 kere verrmekte sorun olur mu?bir de kadir bey, kokuyu ılgılı soru işaretimiz ortadan kalktı yalnız pas lekesi ni de daha detaylı tarif edebılırmısınız. oglımun dili beyaz ve kırmıız noktacıklar var. ben de acaba bu pas lekesi olabılırmı dıye dusundum. cok tesekkurler"

Mesaj Tarihi: 01 May 2013 Saat 18:20
Pek antibiyotiklik duruma benzemiyor. ATES YOKSA, ZATEN ANTIBIYOTIGE HIC GEREK YOK. Antibiyotigi kesmenin bir zarari olmaz.

Mesaj Tarihi: 01 May 2013 Saat 21:18
Ateş,ilaç verince düşüyor diğer zamanlarda ateşi hep yüksek.çok ilginçtir çocuk ateşten hep uyuyor ama ateş şurubu verince anında ayağa kalkıyor canlanıyor.yemek yiyor ama 1-2 saat sonra ateşi çıkmaya başlıyor,üşüme geliyor. Sıtma tutuyor.halsizleşiyor ve uyuyor. 3 gündür böyle. Birkaç kere de kusmayla balgam çıkardı. Ne kadar böyle devam edecek Kadir bey? Ateş şurubu bazen veriyorum açıkçası bişeyler yesin direnci artsın diye. Ne iii

Mesaj Tarihi: 01 May 2013 Saat 21:29
Ates cikinca, beraberinde; uyku artmasi da olur. Siz bu durumda, ates dusurucu vererek vucudun yapmak istedigi savunmayi bozuyorsunuz, cocuk uyuyup, dinlenecegi yerde vucudu sasirttiginiz icin, canlanip hareketlerini arttiriyor. Buda hastaligin daha uzun surmesine sebep oluyor. Ates ile ilgili makalelerimi okusa idiniz,: Ates-Uyku-Istahsizlik baglantisini da bilirdiniz. Mutlaka okuyun..

Mesaj Tarihi: 04 May 2013 Saat 22:46
Merhaba Kadir bey, ben Üyeniz Özlem'in arkadaşıyım, benim çocuğum hastaydı, onun için size danışmıştık. Pazartesi ateşi çıkmıştı, 3 gün ateş içinde yattı, 4. Gün ayağa kalktı. Artık ateşi çıkmıyor sadece halsiz, burnu biraz tıkalı, sesi çatallı ama genel durumu iyi. Ama bu sabah kalktı gözünün altı kızarıktı ve az şişmişti hapşırıyordu alerjik olabilir mi? Alerjik ise ne yapmalıyım? Nasıl anlayacağım? Ayrıca hocam yazılarınızı okudum fakat annelik telaş yaptım. Sizi dinlediğime çok memnunum çocuğuma ilaç vermedim. Ama inanın insanlara laf anlatmak çok zor, herkes akıl veriyor ; ilaç ver,doktora götür diye. Size çok çooook teşekkür ediyorum.

Mesaj Tarihi: 05 May 2013 Saat 03:25
Allerji ile alakai yok, Grip "Goz yasi kanalini" tutmus, hemen Iliadin ped burun damlasina baslayin. Kullanim eski maillerde var.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat