Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

demir eksikliği

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38722
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 04:22

Konu: demir eksikliği
Mesajı Yazan: tunc
Konu: demir eksikliği
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2013 Saat 11:23
hocam fırsat buldukça yazarlar bölümünden makalelerinizi okuyorum,az önce demir eksikliği anemisini okudum ama anlamadıgım bir kaç şey var sormak istedim,7.5 aylık ogluma demir damlasını hiç kullanmadım yazınızda kırmızı etin balıgın iyi oldugunu söylemişsiniz yanlış anlamadıysam fakat et c vitaminiyle alınıncamı daha etkili oluyor yani ogluma köfte yedirirken portakal suyumu içirmeliyim faydalı olması acısından?ve hocam kıymadan başka ne yedirebilirim ogluma demir acısından zengin olan.yumurtayıda seviyor.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2013 Saat 18:21
Yumurta, balik, tavuk, da iyi gelir. Sebze ve tahillardan "Demir" almak icin, bir koyun veya inegin yedigi olculerde ve hergun yemek gerekir.

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2013 Saat 23:30
peki tıbbi terimlerle yazdıgınız için yanlış anlamış olabilirm hocam portakal suyuyla içirmekmi iyi olur et ürünlerini?birde son olarak evde yaptıgımız yogurdun kaymagındanda yemesi bebek için sakıncalı bir durummudur hocam,yedirebilirmiyiz.iyi geceler teşekkür ederim şimdiden.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2013 Saat 07:02
Onu atlamisim, ozur dilerim. Bu konu cok onemli...
Demir ; mide asiti=(HCl)= Hidroklorik Asit ve C vitamini etkisi ile daha iyi emilir. Tek basina; mide asiti(HCl) ile bile emilim iyi oldugundan, portakal suyu almis veya almamis cocuklarda o kadar onemli degildir. Sadece; Eriskinlerde, mide asiti yetersiz olanlarda, C vitamini onem kazanir.                 

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2013 Saat 13:14
çok teşekkür ederim hocam.sizi seviyorum KizBebek

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat