KUŞ GRİBİ
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38563
Tarih: 29 Ağu 2025 Saat 19:23
Konu: KUŞ GRİBİ
Mesajı Yazan: giena
Konu: KUŞ GRİBİ
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2013 Saat 16:14
MRB DOKTOR BEY.. BENİM SORUM ŞU DÜNYAYI KASIP KAVURAN ,, KUŞ GRİBİ,, İLE İLGİLİ.. KENDİMİZİ ONDAN KORUMAK İÇİN NE YAPABİLİRİZ, ONU NASIL AYIRDEDERİZ, ARAZLARİ NELERDİR.. KENDİ KENDİMİZİ İYİLEŞTİREBİLİRMİYİZ SİZİN BİZE ÖYRETTİKLERİNİZ İLE, BİZE BU KONUDA BİLGİ DE VERİRSENİZ ÇOK MİNNETTAR OLURUZ, ÇÜNKÜ SİZE ÇOK GÜVENİYORUZ.. ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER, İYİ Kİ VARSINIZ, SİZİN İÇİN DUA EDİYORUZ, ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2013 Saat 19:44
Maalesef, Turkiye; Virus izole edebilecek, uretebilecek ve tip tayini yapabilecek kapasitede bir ulke degildir. Bu sebeple, yeni bir cins Grip salgini oldugunda, dunyada en son, Turkiye'nin haberi olur. Bu sebeple, isiniz sansa kalmistir.
Biz daha; 2002-2003 yillarindan beri H5N1 cinsi,Kus Gribi Turkiye de varmi yokmu (Dis ulkelere ornek gondererek bile) anlayamadan, bu sene yeni bir Kus Gribi olan: H7N9 ortaya cikmistir. Rahat olun, butun Gripler rahat ( tehlikesiz yeni olumsuz demek istiyorum) atlatilabilir, yeterki, atesinizi dusurmeyin, Soguk alginligi ve oksuruk suruplarini kullanmayin.
Erken safhada; Tamiflu baslamanizin faydasi olabilir.
|
|