rifadin şurup
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38547
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 00:42
Konu: rifadin şurup
Mesajı Yazan: nursema
Konu: rifadin şurup
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2013 Saat 20:19
hocam merhaba..38ateş,vücutta kırmızılıklarla gittik..kızıl teşhisi koydu doktorumuz.akut tonsilit yazmış reçeteye.stepA testi pozitif çıktı..iecilin 3gün ,deposilin 1gün ve rifadin sabah akşam şurup yazdı..rifadini piyasada bulamadık içeriğine baktım tüberkülozlu hastalarda kullanılıyormuş..çok korkuyorum önemli,korkulacak bi hastalık mıbu.veriyim mi bu şurubu
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2013 Saat 20:34
SADECE; Deposilin 6-3-3 i.m. yaptirmaniz yeterlidir, cocuga iskence yapmayin. SAKIN Deposilin 1200000 yaptirmayin, hic gerek yok.
Rifadin, evet Verem ilacidir. Cok gereksiz ve anlamsiz. O doktorun beyni, Oksijen yerine Azot yakiyor herhalde... Teshis dogru ise, ertesi sabah hicbir seyi kalmayacak, ne dokuntu, ne ates, nede bogaz agrisi...
|
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2013 Saat 09:44
dün hastanede 1 ieciline yaoılmıştı.döküntüler neredeyse gitmiş..deposilin 6.3.3 hiç bi yerde yok..depolarda da yokmuş..1.2 ve 2.4 ü varmış..ne yapalım?
|
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2013 Saat 11:23
doktora sorduk... rifadin ve deposilin yoksa 4 tane daha ieciline yazayım ,öyle tamamlansın tedavi dedi.deposilin1.2 (yarısını)yaptırsak dedik..olmaz içeriği farklı dedi.toplam 7gün ieciline olacak yani..kafam çok karıştı..eğer 1 defa deposilinle olacaksa niye böyle yapıyo bu doktor
|
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2013 Saat 18:58
O doktorun hicbir seyden haberi yok... Deposilin6-3-3 bulamiyorsaniz, mecburen Deposilin 1.2 yaptirin. Bu cins Deposilin sadece "Uzun tesirli" Penisilin ihtiva eder ve 1 aylik koruma saglar. Ama tesiri 24 saat sonra basladigi icin, ILK GUN HEM IECILLIN, HEM DEPOSILIN 1.2 YAPTIRILMA MECBURIYETI VERDIR...Ki, cocuk ilk 2 gun ilacsiz kalmasin. 7 tane Iecillin yaptirmasi tam bir cahil oldugunun isaretidir..Kizil; ilk doz Penisilin'in ertesi gunu duzelir. Muhim olan 1 ay sure ile bir daha bu mikropla karsilasmamasi ve "Antikorlarinin" yukselmemesi lazimdir. Bu sebeple, 1 ay sure etkili Penisilinler yapilmistir ama Turkiye deki Tip Fakultelerinde bunlari bilen hoca yoktur ki, bu gariban doktorlara ogretebilsinler...
Turkiyedeki doktorlarin ne kadar cahil olduklarini, benim "Beta diye bir virus....." makalemden okuyabilirsiniz.
2.Iecillini yaptirdi iseniz, hemen Deposilin1.2yi de yaptirin.. Yaptirmadi iseniz,hemen; birini sagdan, oburunu sol KALCADAN yaptirin..
|
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2013 Saat 21:54
hocam..deposilin 6.3.3 übulduk.iğneyi yaptırmaya giittiğimiz hastanede varmış.yani 1 ieciline dün yapıldı,birdebugün deposilin6.3.3.bundan sonra ne yapmamız gerkli,bu iğne bizi ne kadar korur..kalp ve böbrek rahatsızlığı...deyince korkuyorum..eski maillerden bu hastalığın antikorlarının rahatsızlığa sebep olduğunu okudum.artık endişe edecek bişey kalmaz inşallah..
|
Mesajı Yazan: esya
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2013 Saat 23:06
Hocamm geçen yıl bize de aynı ilaçlar reçete edilmişti. Geçmeyen öksürükten dolayı(Ateşi bile yoktu). NURSEMA adlı arkadaşa sordum aynı hastaneymiş doktor aynı mı bilmiyorum. Üstelik biz ilaçları kullandıktan sonra tanıdık sizi. Şimdi nasıl sinirlendim bilemezsiniz. Hala çok kızgınım çoooook.

|
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2013 Saat 23:23
Donduk gene en basa; Evet Deposilin6-3-3 yaptirmaniz gerekli ve yeterli. Dun yaptirdiginiz Iecillin ile Kizili tedavi ettiniz bitti... Sadece Deposilin6-3-3 yaptirin ki, 1 ay sure ile koruma saglasin, Tekrar Iecillin yaptirmaniza gerek yok. Deposilin6-3-3'un icinde, o penisilinden var zaten.
|
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2013 Saat 23:45
cahilliğimize ve bu bilgisiz doktorların bizi düşürdüğü duruma verin hocam..iyiki siz varsınız.ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN..UZUUUUN SAĞLIKLI ÖMÜRLER VERSİN..
|
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2013 Saat 18:02
hocam bu konuyla ilgili son olarak...anaookuluna gidiyordu oğlum.aralık ayından beri sürekli enfeksiyon..bu normal.sayenizde öğrendik son iki aydırda boğaz enfeksiyonları çoğaldı..son olarakda bu kızıl...tavsiyelerinizle deposilini yaptırdık içimiz rahat..iyice toparlasın diye bu hafta okula göndermedim.şimdi yine oluverir ,bunun üzerine herhangi bir başka enfeksiyon daha olur diye okula göndermekten korkuyorum..1hafta yeterli mi yoksa daha göndermeyelim mi?
|
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2013 Saat 19:01
Deposilin6-3-3 yaptirdiktan sonra hic korkmayin. Diger; Grip ve benzeri enfeksiyonlar olabilir, hicbir onemi yoktur. Deposilin6-3-3 1 ay sure ile Streptokok (her turlusunu) almasini onleyecek
|
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2013 Saat 23:44
|