Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

öksürük + aşı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38398
Tarih: 18 Tem 2025 Saat 16:40

Konu: öksürük + aşı
Mesajı Yazan: mefutapsan
Konu: öksürük + aşı
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2013 Saat 00:44
Merhaba Doktor bey ,
En çok sorulardan biri biliyorum ama bende bu öksürükten muzdaribim.Kızım 5.5 yaşında 2 haftadır sürekli öksürüyor özellikle sabah uyanırken. ateş yok ama sürekli burnu tıkalı dışarı sümük akmıyor. zorla sümkürünce tam iki peçete dolusu temizliyoruz her sabah . Birde iki gündür çok başım ağrıyor deyince doktora gittik.
doktor kulak burun boğaz temiz ama buronşları çok dolu bir türlü sökememiş dedi ve  azro antibiyotik , burun spreyi ve asist mukolotik verdi. sizce ne yapmalıyım? öksürüğü dolu dolu her gören bu çocuk karda mı yattı diyor. o yüzden cevabınız çok önemli.
ikinci sorum ise 2 yaşındaki oğlu için
23 şubat 2011 doğumlu sağlık ocağında 2 yaşında olsun öyle su çiçeği aşısı yaparız dediler şimdi ise 2 yaşından itibaren herhangi bir koruyucu etkisi olmaz vurmamıza gerek yok diyorlar. Yeni düzenleme 1 mart 2011 doğumlu bebeklere su çiçeği aşısı yaptırıyor yani biz 7 gün önce doğduk diye bizi korumıyacak mı böyle saçma bişey olabilir mi?
şimdi yaptırabilir miyiz?
çok teşekkür ederim iyi geceler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2013 Saat 20:21
A)O sumukler, "Sinus bosluklarindan" geliyor. Sakin marifetmis gibi "Sinuzit" teshis eden doktorlarin tuzaklarina dusmeyin, zira her Gripal enfeksiyonda, Sinuslerde tutulur, Grip gecince Sinuzit te gecer. Serum fiz'e devam, etkili olmazsa, Iliadin'e gecin. Zaten basagrisina da yapan; Sinuzit. Bu sekilde bosaltmanizda bir sakinca yok, icerde sumuk kalirsa, agri yapar. Sakin antibiyotik ve Asist'i kullanmayin.

B) 1- "-2 yaşında olsun öyle su çiçeği aşısı yaparız dediler -.."YALAN"
   2- "- 2 yaşından itibaren herhangi bir koruyucu etkisi olmaz vurmamıza gerek yok diyorlar" .. YALAN

Sucicegi asisi; 13 aydan itibaren ne zaman isterseniz yapilabilir. 10 Yasinda bile...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat