Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kalca cikigi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38372
Tarih: 10 Eyl 2025 Saat 23:36

Konu: Kalca cikigi?
Mesajı Yazan: Asud
Konu: Kalca cikigi?
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2013 Saat 23:15
Sayin hocam,

Kizim 6.5 aylik. Bir ayagi c seklinde ice bukuk. Biraz spor yaptirarak biraz duzelme oldu. 3.5 aylikken ortopediye gitti. Kalca rontgen cektirdi. Cikik yok dedi. Doktorumz da elle muayene yapar. Usg bile gerek duymamisti. 
Yaklasik 1 aydir da diger ayak disa dondu gibi.ortopediye tekrar gittik bu hafta. Ice donuk olan ayak icin iyi huylu duzelebilir tabirini kullandi. diger ayak nedeniyle, Tekrar kalca cikigi icin rontgen istedi, cektirmedim. Cocuk doktorumuzla randevumuza 2 hafta kaldi. Rontgen cektirmelimiydim, hemen mi doktorumuza gitsem, biraz korktum hata mi yaptim diye.2. Kez rontgen cektirmelimiydim. Usg olmaz bu ayda dediler. Doktor da docent. 
Ben bacaklarini bastiramiyorum yanlara. Son ortopedi doktoru bacaklar acilmiyo dediginde , kizim agliyodu. Aglarken bastiramadi diye dusunuyorum ama ben test edemiyorum. 
Plesantabprevia vardi bende. Bu sebep olabilir dediler. Kizim 2-3 gundur de emeklerken duz gitmeye basladi yavastan. Geri geri gidiyordu.
Tesekkur ederim.saygilar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2013 Saat 07:59
Ayakmi; "C-seklinde" bukuk, yoksa, diz alti-ayak bilegi arasindaki kemikmi??? Her iki durumun da, "Kalca Cikigi"  ile yakindan uzaktan bir ilgisi yoktur... Duzenbazligin ust safhasi ..
1- Eger ayak; "C-seklinde" ise , ve elle duzeltebiliyorsaniz, anne karnindaki oturus sekline baglidir, nadiren mudahale gerekir.
2- Diz ile ayak bilegi arasi; " C-seklinde" ise, buda anne karnindaki oturus sekli ile ilgilidir, bunun da  hicbir tedaviye ihtiyaci yoktur.

Mesajı Yazan: Asud
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2013 Saat 11:19
Hocam ayagi c seklinde. Ortadaki cukuru fazla. Son 2-3 ayda biraz azaldi. Terse spor yaptiriyorum. 
Kalca cikigini diger ayak yuzunden soyledi. O da bilekten disa donuk. Dumduz yana yatiriyor. 
Kalca cikigi yoksa ayaklarin rontgeni aliriz dedi. Tamam dedim ciktim gittim. 
Sonradan olan kalca cikigi hic mi belirti vermez hocam?
Tesekkur ederim hocam

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2013 Saat 20:33
Sonradan olma "Kalca Cikigi" tarihte yok... Zaten artik bebeklere  "kundak" yapilmadigi icin, "Kalca Cikigi" son derecede azaldi.. Basit vak'alar, sadece ara bezi ile bile kendiliginden duzelirler.. Ayagini eliniz ile duzeltebiliyorsaniz, ne Rontgen, nede tedavi gerekmez.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat