Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Konka hipertrofisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38354
Tarih: 01 Eyl 2025 Saat 02:04

Konu: Konka hipertrofisi
Mesajı Yazan: Tugbakal
Konu: Konka hipertrofisi
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2013 Saat 22:04
Merhaba Kadir bey;
Oglum siz istanbuldayken hastanızdı;dolayısıyla serum fızyoljk ve coldmixle buyumus bir cocuk.su an 5 yasında.
Kısı her daim geniz akıntısı buna baglı balgam ve ıleri durumda balgamın yarattıgı kusma ve burun tıkanıklıgı ıle gecirdi;ama cokta sık hastalanmadı ;atesi neredeyse hic cıkmadı ve hepsini de fizyo ile gecirdik.sınusleri cok hassas hemen ruzgar yese burun tıkanıp oksuruk ve sonrasında burun tıkanıklıgı ve ardından kusma yasıyoruz;.balgamı atınca rahatlıyor.
Geniz akıntısı donem donem hep olan bir sorunumuz ne yazıkki
Sizden sonraki drlerimiz vucudunda ve yuzunde yaygın minik yag bezesi seklindeki fısırıkları ve geniz alıntısı gorunce alerjik bunyeli bir cocuk oldugunu soyledi.
Son 2 aydır herhangi bir rahatsızlıgı yok cok sukur;
Gecen gun rutin kontrolunde burnunda konka hipertrofisi gorundu,bende gordum one cok yakın bir yerde sislik var buyuk bir sıgıl gibi.nasonex sprey 3 ay kullanmamız istendi;alerjik olabilecegi soylendi.kan testi istendi.kontrolde hic geniz akıntısı gorulmedigi icin bunun enfeksiyona baglı bir sislik oldugunu dusunup es gecemedim ne yazıkki.
Sizden ricam kullanmalımıyım bilgisi?
Dusuncem 6 yasına kadar bu sıkıntıların surecegı sonrada zamanla gececegi;simdilik bol bol fizyo ile devam.
Fakat cevremde boyle yapıp sisligin alerjiye baglı olması sebebıyle 6 yasındn sonra artık bunun spreylerle onlenememesı sebebiyle antıbıyotık radyo frekansı ve ameliyat zorunlu gorulen hasta ornekleriyle dolu;
Kan testi sonuclarını gondermemi arzu ederseniz hemen yaptırıp ekleyim;
Bu ara cok lavanta kolonyası kullandık okuldan bit gecmesin diye;birde kıyafetlerini sampuanla yıkıyorum;(sabuna donecegim tekrar bunlarda sebep olabilir mi?!okulunun cevresinde sanayi bolgesi sebebiyle kokuda var?!?bunlarda sise sebep olurmu?
Sizsiz kesin emin olmak hakikaten zor;(((
Keske soyle 5-6 sene sonra gitseydiniz;))))
Sevgiler saygılar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2013 Saat 08:44
1- 5 yasinda; Konka hipertrofisi ha, geciniz... Bu yaz denize girsin, ( daha ilk giriste)  hicbirseyi kalmaz.
2- Sakin Nasonex'i kullanmayin... Bildiginiz kortizon. Zaten "Konka" uzerindeki sislikte viral enfeksiyon sonucu, asiri ifrazat nedeni ile olan bir durum.. O sacma sapan onerilerin tumu yalan.
3- Kan testini gonderebilirsiniz.
4- Lavanta kolonyasinin, Bit ile ne alakasi var!!.. Ne kolonya, nede "koku" boyle bir sey yapmaz, ayricada boyle bir hipertrofi, bu yasta zaten kendiliginden bile GRIBIN GECMESI ILE DUZELIR.
5- Sakin benim, Grip tedavisi ile ilgili anlattiklarimdan baska bir seye inanmayin.  

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2013 Saat 14:38
Sevgili Kadir Bey;
Oncelikle onem verip cevapladıgınız ;ustelik detaylı da bilgiler verdiginiz icin cok ama cook tesekkur ederim;
Kabul buyurdugunuz uzere kan testini de oglumun en kısa zamanda yaptırıp sizinle paylasacagım.
Istanbuldayken bizimle paylastıgınız her bilgi beynime kazınmıs durumda;unuturum diye sık sık makalelerinizide tekrar tekrar okuyorum zaten;)))
Taa oralardan bize ısık tuttugunuz icin tekrar cok tesekkurler;
Keyfinizin hep yerinde olması dilegiyle
Sevgiler saygılar

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2013 Saat 02:40
Sevgili Kadir bey;
Oglumun burun tıkanıklıgı ıcın (burun ici etlerinde sislik var ;burun agzindanda bakildiginda rahatlikla gorulebilen)duzenlı serum fızyolojık kullanmama ragmen (burundaki sislikler gecmedigi icin) gece cok zorlanıyor.Surekli hirilti;bırkac burun nefesinden sonra yetersizlik sebebiyle derin bir agızdan nefes alıs;her daim sıkıntılı bir nefes alıs sureci.bir sure sonra bogaz enfeksiyon bekliyorum zira bogazim aciyor dedi baktim hafifi kizariiklik baslamis (uygun gorurmusunuz blmemiyorum ama bogazim aciyor dediginde kirmizilik gorursem tantum verde sikiyorum sabah aksam;ben iyi geldigi kanaatindeyim tabi sizin gorusunuz esastir.)
Kaygim bu zor ve yetersiz nefes alisinin gelisimini de etkilemesi;bogaz kulak enfeksiyonuna sebebiyet vermesi.de izle ilk karsilasmasi bu sene okulu sebebiyle temmuzda olabilecek ne yazikki;(
Illiadin mi kullanmaliyim?yeterli gelirmi?coldmix hicte etkili olmuyor su an

Simdiden ilginize cok tesekkurler;keyifli bir haftasonu dilerim
Saygilar

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2013 Saat 23:53
Tantum Verde; emniyetli bir ilactir, gereksiz yere kullansaniz bile bir zarari olmaz. Burnuna; SiccNasal krem surmeyi bir deneyin..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat