Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Konuşma Problemi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38274
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 09:29


Konu: Konuşma Problemi
Mesajı Yazan: zeytincin
Konu: Konuşma Problemi
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2013 Saat 11:21
Hocam merhaba,
Oğlum 2008 doğumlu, 2 ay sonra 5 yaşını bitirecek. 2,5 yaşından sonra konuşmaya başladı. 2,5 yaşından beri de kreşe gidiyor.Sizin dediğiniz gibi 4 yaşına kadar bekledik. Oğlumun teleffuzunda sıkıntı var.İnternetten araştırdığım kadarıyla artikülasyon bozukluğu gibi. "s,ş,t,z,r" seslerinde sıkıntı var. Bir uzman görüşü almak istedik, konuşma terapistine götürdük. Biz dedikleri şu; " çene yapısı normale göre biraz daha önde olduğu için konuşmasında bozukluk var." Tek başına söylettiğimizde söylüyor ama konuşurken sabuna tabun diyor mesela. Ortodontik tedavi olmadan tek başına terapilerle başarı sansı çok düşük dedi. Yaşı çok küçük, tedavi ve terapilerle onu hırpalamak istemiyorum.Ama seneye artık okul dönemi başlıyor, konuşması sebebiyle hem öğretmenleri hem de arkadaşları tarafından anlaşılamamazlık yaşamasını da istemiyorum. Ben onu anlıyorum ama bazen zorluk yaşadığım da oluyor. Geçen bir arkadaşı bebek gibi konuşıyorsun demiş, ona çok üzüldü mesela.
Sizce ne yapmalıyım?
Çok teşekkürler yorumlarınız için.
İyi çalışmalar,
 



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2013 Saat 18:11
Soylenenlere bosverin... Cocugunuz, dislerini siktiginda, ust disler, alt dislerin onune geciyorsa, bir cene probleminiz yok demektir, zamanla konusmasi kendiliginden duzelecek demektir.
Yok oyle degilde; Alt disler ust dislerin onunde duruyorlarsa, bir Dis Hekimine gosterin. Bu durumda dahi, konusmasi zaman icinde duzelir.


Mesajı Yazan: zeytincin
Mesaj Tarihi: 28 Mar 2013 Saat 08:46
Yanlış ifade etmişim kusura bakmayın, alt çene değil de üst çene biraz daha öndeymiş. Sanırım biraz dişlek gibi ama bana göre çok bariz bir fark yok.Dediğiniz gibi üst dişler alt dişlerin önüne geçiyor. Ben de çok hırpalamak istemiyorum ama bir şeyi de ihmal etmek istemiyorum. Ama anladığım kadarıyla ciddi bir sorunumuz ya da gecikme gibi bir durumumuz yok.
O zaman hiç terapi ve ortodondistlerle uğraşmıyorum. Bol bol kitap okumak belki işe yararWink
Çok teşekkürler,
İyi çalışmalar,


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Mar 2013 Saat 23:09
Cok bariz bir gorunumu varsa, cepheden ve yandan birer resmini gonderin.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat