Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

birkaç soru..

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38259
Tarih: 17 Kas 2025 Saat 22:01

Konu: birkaç soru..
Mesajı Yazan: cbeduk
Konu: birkaç soru..
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2013 Saat 12:24
Hocam merhaba.. Benim birkaç sorum olacak.
1.Geniz akıntısı nedir? Anne baba olarak biz bunu anlayabilir miyiz? Tedavisi nasıldır?
2.Daha önce geçirdiği hastalıklarda çocukta geniz akıntısı görülmüş ise daha sonraki viral veya bakteriyel hastalıklarında da geniz akıntısı olma olasılığı nedir?
3.Sadece viral larenjit geçiren bir çocuğa geniz akıntısı şüphesi ile sudafed içirildiğinde yarar veya zararı ne olur?
4.Grip geçiren çocuğa corsal, katarin gibi soğuk algınlığının semptomlarının giderilmesi endikasyonlu ilaçlar vermenin zararı nedir?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2013 Saat 18:55
1- Grip bulastiginda, yerlestigi burun zari, virusun etkisini azaltabilmek icin, ifrazat salgilar. Bu ifrazat, ya onden (Burun akintisi) veya arkadan ( geniz akintisi) seklinde kendini gosterir. Bunun tedavisi diye bir sey yoktur, zira bu bir cins vucut savunmasidir. Sahtekarlar, bu akintiyi  "tedavi ederler" o baska...
2- Bakteriel olanlarda geniz akintisi olmaz, sadece VIRAL olanlarda olur. Her Grip virusu geldiginde olur...
3- Sudafed, sarlatanlarin ilacidir, bu akinti kurutuldugunda, hastalik suresi uzar, hatta goguse bile inebilir.
4- Sudafed, Corsal, Katarin hepsi bu grup ilaclardir, hele 2 yas altinda kullanilmalari hayati tehlike dogurur.. Ilaclarin icini okuyun..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat