Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

zatürre mi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38088
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 11:20

Konu: zatürre mi?
Mesajı Yazan: arascan
Konu: zatürre mi?
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 13:29
Hocam merhaba. Benim 23 aylık bir oğlum var. boy 87 cm. kilo 12.
5 gün önce hafif bir öksürükle şikayetimiz başladı ertesi sabah 38 derece bir ateşle uyandı, ateş düşürücü kullanmadım kendiliğinden düştü dün geceye kadar da bir daha çıkmadı. ballı limon, cold mix, serum fizyolojik devam ettim. Ancak öksürük artarak devam etti, burun akıntısı başladı ve dün gece ateşi 38.5 dereceyi buldu. solunumu dakikada 40 civarında. Doktora götürdük, dinlediğinde sol ciğerinde biraz balgam var gibi dedi. zatürre salgını var bir akciğer filmi çekelim de emin olalım bir de antibiyotik başlayalım deyince ordan kaçtık.
bizim nezlelerimiz hep burun akıntısıyla başlar sonra öksürükle devam eder 10 gün sonra kendiliğinden geçerdi. ateş olmazdı. bu biraz farklı seyrettiği için içim rahat değil hocam film çektirse miydik, zatürre olabilir mi?

-------------
Her Şey Senin İçin...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 19:54
Oturun, oturdugunuz yerde... Zaturre zaten "10 gunluk " bir hastaliktir. Hic tedavi etmeseniz bile 10 gunde iyilesir... Verilen ilaclar yuzunden, (oksurugu kestikleri icin) tehlikeli bir hastalik oldugu zannediliyor...

Mesajı Yazan: durucan
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2013 Saat 00:13
zature olan bir bebek yada  cocukta  tedavi sonrasi cigerlerde iz yada kalinti kalmasi gibi bir durum varmi, zature olmustu deyince insanlarin bakisi bile degisiyor, tedirgin oluyorum. omur boyu zaturenin izi kalirmis ....

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2013 Saat 01:38
zaturre = bron$iyolit deilmi hocam

-------------
">
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2013 Saat 02:16
Zaturre diye:  Bakterilerin yaptigi Akciger hastaligina diyoruz.... Antibiyotiklerle tedavi edilir, iz kalir, ama sagligina veya omrune olumsuz bir etkisi yoktur.
Bronsiolit: VIRUSLERIN Akcigerlerde yaptigi hastaliga diyoruz. Tedavisi yoktur, tedavi semptomatik, yani sikayetlere yoneliktir, iz birakmaz, hicbir onemi yoktur.

Mesajı Yazan: LİVANELİ
Mesaj Tarihi: 20 Mar 2013 Saat 01:14
Hocam yani viral zaturre dedigimiz hadiseye bronsiyolit diyoruz degilmi yanlis anlamadim..peki zaturrede ve bronsiyolitte wbc degerleri ne kadardir..siz zaturrede cok yuksek degerlerden bahsetmistiniz bi mesajda..viralmi bakteriyelmi nasil ayirt edebiliriz boyle bir durumda ..bide bronsitte de wbc degeri yuksek olurmu onu ogrenmwk istiyorum kusura bakmayin hocam tam yerinde kafamdaki soru isareti kalmasin istedim

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2013 Saat 01:47
Dogru; Bakteriel Zaturrelerde WBC degerleri anormal artar, Bronsiolitte; anormal duser... Bronsiolit esnasinda Bakteriel bir komplikasyon olursa, gene WBC degerleri anormal yukselir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat