Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

boğaz ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38058
Tarih: 24 Ağu 2025 Saat 14:47

Konu: boğaz ağrısı
Mesajı Yazan: Aslı
Konu: boğaz ağrısı
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2013 Saat 17:27
Kadir bey merhaba,

Kızım 3.5 yasında . sabah kalktığından beri boğazının acıdığını söylüyo ve ağlıyo.ateşi yok genel durumu iyi..antibiyotik gerekirmi doktora götürmelimiyim sizce?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2013 Saat 20:13
ateşi çıkmaya başladı  rengi falanda gitti halsizlikde var çok acıyo diyo.dolven verdim ama  ne kadar rahatlatıcak bilmiyorum.cevabınızı bekliycem.şimdiden teşekkür ederim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 08:24
Bu kadar bilgi ile bilmem mumkun degil, bir Kan sayimi yaptirip; WBC degerine bakalim, yuksek gelirse antibiyotik gerekir.

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2013 Saat 22:17
Kadir Bey merhaba;

Tekrar rahatsız ediyorum..bugün hastalığımızın 10.günü.size yazdıktan sonra burnu akmaya başladı grip geçiriyor diye doktora götürmek istemedik.sonrasında ateş düştü burun akıntısı bitti 2-3 gün iyiydi boğazınında acımadığını söyledi ama sonrasında gene ateş çıktı gene boğazım ağrıyo dedi.öksürükte başladı.balgamı atamıyo burnu tıkalı hatta bugün kustu.aşırı mızmız sürekli ağlıyo ateşi 38-38.5 civarındaydı hep.dayanamadık artık akşam acile götürdük.üst solunum yollarıyla alakalı dedi.boğazıda biraz kötü dedi.calpol,augmentin,asist yazdı.henüz hiçbirini kullanmadım..ilaçda içmiyo spreyde sıktırmıyo katılıp kalıyo öksürürken morarıyo .çok çaresizim..sizin cevabınızı bekliycem..şimdiden teşekkür ederim.iyiki varsınız.

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2013 Saat 22:37
bide nefesi kokuyodu bugün ama bütün gün bişey yemedi doğru dürüst ondan olabilirmi?

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2013 Saat 23:27
bi soru daha;dolvenle antibiyotiği arka arkaya verebilirmiyim acaba?

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2013 Saat 03:15
Wbc degerini bilmeden kesin bir sey soylemem zor. Bilmedigimize gore, isi garantiye almak icin, antibiyotigi baslayin, ama SAKIN : Asist'i vermeyin... Dolven ile Antibiyotik ayni anda verilebilir.

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2013 Saat 07:42
dün sadece dolven içirdim yatırdım .ama sabah kalktığında ilk cümlesi anne boğazım çok acıyo oldu.burnuda çok tıkalı bütün gece horlayarak uyudu nerdeyse.antibiyotiği bitene kadar kullanmalımıyım?bide dolaptamı yoksa dışarıdamı muhafaza edeyim.çok teşekkür ederim hocam.

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2013 Saat 18:19
Antibiyotigi bitirin, 10 gun icinde ilaci bitirecekseniz, buzdolabina koymaniza gerek yok.

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2013 Saat 22:23
Kadir bey, kızıma sabah akşam antibiyotiği zorda olsa içirdik . 3 kezde dolven verdik.ilacın etkisi geçmeye başladığı anda çok fena oluyo kafasını kaldıramıyo  ateşi yükseliyo hiçbişey yemedi nerdeyse bugün.şu andada çok kötü görünüyo boğazının çok acıdığını söylüyo belliki yutkunurken çok acı çekiyo..bu durum normalmi.endişeleniyorum.beta mikrobu nedir acaba ?ondan bu kadar ağır olabilirmi?burnunu açtığımız halde sürekli ağzından nefes alıyo dudakları yara oldu artık ve su dahi içmeye korkuyo yutkunmamak için elinden geleni yapıyo.yarında antibiyotiğini içince daha iyi olmaya başlarmı acaba?

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2013 Saat 00:15
kızım çok kötü olduğu için 3 saat arayla bi daha dolven vermek zorunda kaldık.çünkü su bile içmemeye başladı yutkunmamak için.sadece akşam bir iki kaşık pilav yedi birde yarım muz onun dışında bişey yemedi ilaçları aç karnına vermenin bi zararı olurmu?iyi ki varsınız.tekrar teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2013 Saat 01:42
"Beta" diye bir mikrop yok... O cahil doktorlarin "sallamasi"... Onun adi; A-Grubu Beta Hemolitik Streptokok'tur. Eger olsa idi, daha ilk kasik antibiyotikten 18 saat sonra hicbir seyi kalmazdi.. Geriye 2 ihtimal kaliyor
1- Ya bogazinda direncli bir bakteri var, ilac tesir etmedi
2- Grip geciriyor, yapilan tahlildeki WBC degeri  kasten yuksek yazildi...
Baska bir yerde, bir kan tahlili daha yaptirirsaniz durum ortaya cikar. Zira cocukta hastalik ve ates devam ettigi surece, mevcut WBC'nin dusmemesi icap eder. Dusuk gelirse, isin icinde bir hile var demektir. Gene yuksek cikarsa, antibiyotigi degistiririz, mesela; "Cipro susp" Kilo basina; 20-30mg/gun verilir. 1 olcekte; 250mg. ilac vardir  ve gunde 2x1 verilir( Yani gunluk dozun yarisi sabah, yarisi aksam)

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2013 Saat 07:50
çok çaresizim gerçekten.kalktı ayakları mosmor çok fazla ateşi var ama ilaç içiremiyoruz bağırıyor ağlıyor etrafa saldırıyo ne yapıcağımızı şaşırdık.iğnemi vurdursak ne yapsak bilemiyoruz lütfen akıl verin bize:(

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2013 Saat 07:53
bu şekilde antibiyotiği bitirmemiz imkansız...iğne vurdurmakta istemiyoruz ama napıcaz bilmiyorum..

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2013 Saat 18:32
Baska bir laboratuvarda, yeni bir kan sayimi yaptirin, WBC degerinden emin olalim, luzumsuz is yapmayalim... ACIL....

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat