Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kakayla başım belada

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38052
Tarih: 25 Tem 2025 Saat 05:21

Konu: kakayla başım belada
Mesajı Yazan: sonay
Konu: kakayla başım belada
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2013 Saat 09:30
hocam kızımın dışkıından kan geldigini daha önce size yazmışmıştım gelmeyede devam ediyor önce çok besleniyordu ama onunlada ilgisi yokmuş koca bigün uyumasa emmek istemiyor ben dayanamayıp kaşıkla mama veriyorum yarısını yutuyor yarısını çıkartıyor nerdeyse 2 aydır iştah sorunumuz var 03.10.2013 dogumlu kilo alımı iyi 7500 3 kg dogdu kanla ilgi doktorum alttan girilip bagırsaklarına basılması lazım dedi ne yapmam lazım hocam bide daha önce çok önemsemedigim şimdi ise beni çok korkutan beyaz kaka 3 kera tekrarlamıştı en son dün yine oldu macun kıvamında rengi beyaz kaka biraz ilerde yeşil kaka normalde kakanın içinde bulunan beyaz parçaçıklar degil onların hepinin aynı yerde toplanması gibi bişey beyaz tortulu macun gibi internetten araştırdım ve çok korkuyorum karaciger ve safrayla alakalı diyor ne ypmam lazım

-------------
SONAY

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2013 Saat 12:36
  2.5AYLKKEN uSG cekildi karacigerin boyutları konturları parankim ekojenitesi normaldir intraparankimal kistik veya solid yer kaplayan lezyon saptanmadı. portalve hepatik verenler normaldir safra kesesi:kese boyutları ve duvar kalınlıgı normal olup interaluminal patoloji izlenmedi intra ve ekstrahepatik safra yolları normaldir 3gün önce baska BİYERDEçekildi karaciger normal büyüklükte parankim yapısı hemojen olup ekojenitesi tabidir hepatik ve portal ven konfigürasyonları normldir. safra kesesi normal şekillidir kese hacmi ve duvar kalınlıgı normldir kese lümeni homejen olup belirgin patoloji izlenmedi intrahepatik ve ekstrahepatik safra yolları normaldir.2.5 AYLIKKEN YAPILAN KAN RDW15.80 NÖTROFİL:24.80MONOSİT:9.28 LENFOSİT:62.50 1AYDIR 3KERE KAKASINI BEYAZ YAPTITOP İÇİÇE GECMİŞBEYAZGENİŞ Bİ ALAN KARACİGERLE SAFRA KESESİYLEMİ ALAKALI sürekli gaz sancısı karnında gelen gürültü çok ıkınıp birden kaka yapması sanki yırtılıyormuş gibi sesli

-------------
SONAY

Mesaj Tarihi: 11 Mar 2013 Saat 12:37
böbrek taşı oldugu için çekilmişti

-------------
SONAY

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 07:52
US  larin hicbirine gerek yoktu... Yesil kaka= Cok yedirme...

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 11:20
beyaz kaka hocam korkum karaciger yada safra kesesi yazıyor hepatit yazıyor korkuyorum diş macunu kıvamında beyaz ya krem rengi kaka bu ay 2 kere oldu

-------------
SONAY

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 11:46
kanlı kaka için alttan girip bakacagız dedi ona ne diyorsunuz beyaz kakaya ne diyorsunuz

-------------
SONAY

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 19:36
Yagsiz ve yumurtasiz gida yediginizde, kaka tabiiki beyaz olur. Hastalik durumu, yagli-yumurtali yediginiz zamanlarda bile devamli beyaz kaka yaparsaniz dusunulur, ayricada boyle bir hastalikta, kakanin renginden evvel, o sahis; LIMON gibi sararir... Bunlar ya cok cahil yada tam sahtekar... Bu kadar basit bir bilgiyi bile bilmiyorlarsa, Yuh olsun onlara.... Sakin ha, su anda elletmeyin...Kanama ancak devamli olursa dusunulebilir.... 

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2013 Saat 07:31
6 ayı dolmadı hocam anne sütü alıyor sadece birazda elma püresi kan haftada 2keregörüyorum en az damla ve ip şeklinde beyaz kakayıda bu ay iki kere yapmıştı kızım

-------------
SONAY

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2013 Saat 18:39
Cok yediriyorsunuz...
Ciddi bir hastalik olsa;
1-Cocuk kilo alamaz.
2- Kanama devamli ve giderek artan miktarlarda olur.
3- O gorduklerinizi; kan bile olmayabilir.

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2013 Saat 19:50
hocam allah razı olsun beyaz kakada yapınca iyice panikledim doktor karacigerde sorunun tek göstergesi sarılık degil dedi sararmaya bilir dedi bazen kaşıntı ve beyaz kaka en büyük bulgudurda dedi kızımda sürekli kulak ve göz kaşımasıda var bide beni sadace uyurken emdigini söyledim mamayıda kabul etmiyor uyusunda beslensin anca uyumasa aç açına duruyor ek gıda veriyim dedim onuda begenmedi  emmemesioda enzimle alakalı olabilir fln iyice panikledim bu arada doktora bugun gittim hocam

-------------
SONAY

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2013 Saat 20:39
Sacmalamanin bu kadarida olmaz yani... Beyaz kaka( devamli olmasi durumu) Karaciger sorunlari arasinda, bir tek Sarilik hastaliginda gorulur, adam resmen "Laf canbazligi" yapiyor... Kakaya rengini veren Bilirubin maddesi kaka ile atilamiyorsa, DAIMA sarilik vardir...

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2013 Saat 21:34
saol hocam degerli vaktinizi aldım kan alınması gerekli diyordu o zaman boşuna canını acıtmıyım kızımın iyi akşamlar  hocam

-------------
SONAY

Mesaj Tarihi: 17 Mar 2013 Saat 07:04
hocam kusura bakmayın kızım dışkısını dün soluk sarı yaptı ara ara beyaza yakın ve beyaz iltihap gibi şeyler idrarıda sarı bazen açık sarı bazen koyu sarı bunlar nrmalmi

-------------
SONAY

Mesaj Tarihi: 17 Mar 2013 Saat 19:05
Diyetindeki yag ve yumurtayi arttirin, sonuca bakalim... Bence, normal gibi...

Mesaj Tarihi: 17 Mar 2013 Saat 20:54
6 ayı dolmadıgı için anne sütüyle arada mama veriyordum yumurtayada baslıyım o zaman buna benzer bi soru daha sorulmuş safrada kısmen tıkanıklık ve byler hastalıgından süphelenmişsiniz aramızda pek fark yok sorun olarak bizim içinde gecerlimi

-------------
SONAY

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2013 Saat 04:48
Olabilir, ama once emin olmamiz lazim.. Yeterli anne sutu aliyorsa, kakanin "altin sarisi" olmasi gerekir. Iyi beslendigi halde, "-Beyaz kaka-" yaparsa, kan tahlili( Total ve direkt bilirubinler, ALT,AST ve GGT) yapilmasi iyi olur...

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2013 Saat 07:41
merhaba hcm dün gittim doktora kan tahlili  HEMOGRAM SGOT SGPT T.BİLİRUBİN D.BİLİBURİN İSTEDİ SİZ GGT YAZMIŞTINIZ BUNLAR yeterlimi daha vermedim kanı hocam önce sıkıntı oldugunu düşünmüyorum deniştiniz sonra bu tahlilleri yaptırmamız gerektini söylediniz bide idrarı kokulu hocam açık sarı koyu sarı lokosit 1ve 2 ama neden böyle kokabilir bide hocam sarıyla yeşil karışımı kaka yaptı içinde beyaz barçacıklar yogun şekilde sindirilmemiş sütmü oluyor normalmi tek beyaz kaka enson 2 hafta önce yapmıştı kanı vereyimmi ama soluk sarı ve yeşil yaptı kakadaki kan içinde miyommu ne dedi
böbregindeki taşta çok önemli dedi başka doktora gittim iyice kafam bulandı lütfen

-------------
SONAY

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2013 Saat 19:25
SGOT ve SGPT;  ALT ve AST'nin eski isimleridir. Bakalim bu yeni sistemi kac senede ogrenebilecekler... Kaka sari-yesil reklerde cikiyorsa, merak etmeyin, bir sey cikmayacak... Devamli "beyaz" cikmasi onemlidir. Eger henuz kan aldirmadi ise, testleri yaptirmaniza gerek yok... Gecmis olsun...

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2013 Saat 20:17

vermedim hocam zaten 1tanesi gecen ay 2tanede bu ay beyaz kaka yaptı soluk yeşil oluk sarı yapıyor idrarıda koyu olunca kaşıntıdavar bide anca uyurken beslenince araştırdım belirtiler aynı çok korkuyordum hocam kanı vermiyim o zaman tşkler sabrınıza

-------------
SONAY

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2013 Saat 21:10

Yok bir seyi, oturun oturdugunuz yerde. Goruyorsunuz, nasilda hevesliler sizi hemen Laboratuvarlara gondermeye....

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat