Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Baş ağrısı bacak ağrısı kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38015
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 22:03

Konu: Baş ağrısı bacak ağrısı kusma
Mesajı Yazan: garfis
Konu: Baş ağrısı bacak ağrısı kusma
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2013 Saat 08:46
Hocam merhabalar,
Kızım altı yaşında dun akşam üstü boyundan başının tepesine doğru bir başağrısıyla şikayetlenmeye başladı sonrasında geceyarısı 38.3 derecelerde ateş eşlik etti gece boyunca da başağrısı karın ağrısı bacakları dizleri ağrıdı sabah karşı kusma başladı uc dört kez kustu sarı balgam kvamlı şekilde kusuyor tabi iştah da yok şuan.... Şuana kadar bişey vermedim ilaç bu şikayetlerle doktora gitmeli bir tahlil istemelimiyiz önerilerinizi acilen bekliyoruz hocam... Baş ağrısı bacak ağrıları endişelndirdi beni biraz sık olan bişey değil bizde çünkü...

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2013 Saat 09:26
Hocam kusma sureklı devam edıyor bışey yıyemıyor balgamdan sonra bes altı kez de bayagı sarı renk sıvı kustu mıdesını mı üşüttü virus mudur ? Ishal yok ama şımdılık.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2013 Saat 19:03
Goremedigim icin, en azindan bir "Kan Sayimi"  yaptirabilirseniz, daha dogru bilgi verebilirim.

Mesaj Tarihi: 08 Mar 2013 Saat 19:18
Hocam şu anda ateşi tekrar yükseldi. Gündüz ateşi yoktu. En son 38.7 ölçtük daha sonra ateş düşürücü verdik 37.5 lara kadar düştü ama tekrar yükselecek gibi üşümeye başladığını söylüyor. Şu anda kan sayımı yaptırmamız pek mümkün değil ancak sabah yaptırabiliriz. Bu gece için bir şey önerirmisiniz? Kızm 6 yaşında. Herhalde ateşi biz kontrol edebiliriz hastaheneye gerek yoktur diye düşünüyorum.

Teşekkürler cevabınız için.

Mesaj Tarihi: 08 Mar 2013 Saat 20:02
O zaman; diline bakin, dilde bir pas, agizda pis bir koku varsa, antibiyotik gerekebilir. Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 08 Mar 2013 Saat 20:08
Hocam şimdi hastaneye gideceğiz. Kan sayımı için konuştuk acilde bakacaklar ondan sonra sizin fikrinizi tekrar almak isteriz. Çek teşekkür ederiz tekrar.

Mesaj Tarihi: 08 Mar 2013 Saat 23:51

Hocam merhabalar testleri yaptırdık. Sonuçlar ;

Sodyum………………………128

Potasyum……………………3,6

CRP……………………………..10,11

WBC…………………………….15,9

GR#...............................13

GR%..............................82

LYM#............................1,34

LYM%...........................8,45

İdrar Testi

TİT……………………………… B

Dansite (S.G)………………1015

Nitrit (NIT)………………….Negatif

pH………………………………6

Protein, Glukoz, Keton, Bilirubin……………………….Negatif

ÜrobilinoJen…………….Normal

İdrar Sedimenti Mikroskobisinde Her sahada:

·         5-6 lökosit

·         1-2 eritrosit

·         5-6 epitel hücresi görüldü

Sabah en son saat 10 gibi bulantı ve kusması bitti. Tahmini 2,5- 3 saat içinde 8-9 kere kustu. (balgam ve sarı renkli sıvı kustu) Azda olsa yemek yiyor. Dilinde beyaz ve kabarcıklı bir tabaka oluşmuş durumda, bademcikleri her zamanki gibi iri, ciğerlerinde doktora göre bir şey yok (iyice dinledi.) ishal yok. Geceden sabaha kadar 38,3 derecelere kadar ateşi vardı. Fakat kusmalardan sonra akşama kadar ateşi yoktu. Akşam saatlerinde 39 dereceye kadar ateşi vardı pedifen verdik ve 37 derecelere kadar ateşi hemen düştü. Doktor antibiyotik gerekebilir ve olay bakteriyel gibi duruyor dedi. Kusmaların etkisi ile de CRP değeri yükselmiş olabilir dedi, bizde en son 12 saat önce kusma ve bulantısı olduğunu söyleyince bu düşüncesinden vazgeçti. Hocam sizce durum nasıl görünüyor.

Cevaplarınız için teşekkür ederiz.

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2013 Saat 01:53
Viral enfeksiyona benziyor. Ilac veya antibiyotik kullanmayin.

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2013 Saat 02:13
Hocam tekrar merhaba yazılşma sürecinin bir kısmını eşim yürüttü dolayısıyla benim kafama takılan bir iki soruyu çok özür dileyerek vaktinizi ayırıp yazabiliriseniz çok rahatlayacağım... 
1.normalde kızım da geniz akıntısı öksürük burun tıkanıklığı ateş vs gibi durumlara alıştık eski maillerinizden de çoğu şeyi öğrendik fakat bu seferki sadece kusma olduğundan ishal eşlik etmediğinden kusma da şiddetlı balgam kusma arkasından sarı sıvı kusma -en az onbeş kez lavaboda aldık soluğumuzu-  olduğundan tam nedenini anlayamadım açıklayabilir misiniz kusma neden olabilir?
2.bas ağrısıyla başlayan ateşle devam eden şiddetli kusmayla ilerleyen gün içindde eklem ağrıları halsizlşk uyuma hali ve bu test sonuçları viral midir?
3. Bu akşam pretisyen hekim gördü yarın kendi doktorumuza test sonuçlarıyla detaylı muayne olmalı mıyız kafam tam rahat değil hocam wbc crp ve diğer bazı değerler yüksek tabi tam anlamıyoruz ama biraz daha aydınlatmanızı rica ediyorum vaktiniz varsa. 
Tşekkür ediyorum.

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2013 Saat 02:19
Bu arada kızım okulda 26 şubatta KKK aşısı oldu bununla alakası olabilirmi? Cevaplarınız için çok teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2013 Saat 18:19
1- Anlattiklariniz;  Domuz Gribine benziyor...
2- KKK asisi ile bir ilgisi yok..

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2013 Saat 18:55
Hocam dediğinşz gibi ilç vb bişey kullanmadık. Sizden aldığmız bilgilerle beklemeye devam ediyoruz sabah saatlerinde yine ateşi yükseldi ama 38.8 i geçmedi. Beklemeye devam ettilk ama öğlen ateş düşmeyince tekrar pedifen verdik. İştahı çok kötü değil, ateş ilaçtan sonra ısrarcı değil ve düşüyor. Dili yine beyaz ve kabarcıklı halen. Domuz gribi demişsiniz ekstra birşey yapmamıza gerek varmı? Bu arada dikkat çekici bir şey daha yanakları dünden beri kıpkırmızı. Ateşten olabileceğini düşündük. Griple alakalımıdır? Cevaplarınız için çok teşekkürler.

Mesajı Yazan: johnson
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2013 Saat 14:37
hocam benimde oğlum 4 yaşında c.tesiden beri 38.5 ları bulan bir ateşi günde 1 kere falan kusması dilinin ortası beyaz etrafı kırmızı kabarcıklı(çilek gibi) ağız kokusu boğaz ağrısı yutkunma zorluğu yok az bir öksürüğü var  .fakat yanakları kızarıyor daha önce kızıl geçirmiştik iştahı fazla yok ama keyfi yerinde 38.5 ateşte bile ateş düşürücü vermadim terleyerek düştü ateşi ne yapmalıyım teşekkür ederim
12.03.2013 de wbc:16.9    crp:11.53 ateşi de yok gibi oldu 37 lerde                                                 mide bulantısı ve kusması yok iştahı düzeliyor

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 08:02
5. Hastalik= Kelebek Hastaligi olabilir, buda Viral bir hastalik olup tedavisi veya bir onemi yoktur..

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 08:17

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 08:19
Hocam size ulaşamayınca dr götürdük dr 5.hastalık olabilir ama kanda wbc si crp siyüksek birde çilek dili şüpheli buldu bakteriyel de olabilir o nedenle ceftnx125 1,5 ölçek 5gün kullanabilirsiniz dedi  bende
Sizden başkasına güvenmiyorum 
Wbc gerçektende yüksekmi 4yaş aralığı neolmalıdır şimdiden teşekkür ederim sizden cevap gelmeden hiçbirşey kullanmıyorum 

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 09:50
Sn. Kadir Hocam çok teşekkürler kızım şu anda turp gibi ve ayakta, Zaten hastaykende çok yatmadı. Sayenizde yine sistemin kölesi olmaktan kurtulduk. Antibiyotik almadan ve serum yemeden (o gece acile gittiğimizde zorla serum vermeye kalktılar bende doktora bu seruma neden ihtiyacımız var bunu ispat etmelisiniz dedim, oda test sonuçlarına baktıktan sonra gerek yokmuş dedi ve kurtulduk serum işinden.) sizin yönlendirmeleriniz bizim için çok değerli. tekrar çok teşekkür ederiz.
Bu arada johnson geçmiş olsun. inşallah oğlunuzun hastalığı kısa sürede iyileşir. Hocamızın önerileri gerçekten hepimiz için çok önemli..

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 09:52
Teşekkür ederim sizede geçmiş olsun

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 19:24
Utanmadan birde; Show yapiyor. Serum icin, tahlile degil, "Turgor'a" bakilir... Adam olan doktor anlar...

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 19:29
Orjinalini yazan: johnson johnson Yazdı:

Hocam size ulaşamayınca dr götürdük dr 5.hastalık olabilir ama kanda wbc si crp siyüksek birde çilek dili şüpheli buldu bakteriyel de olabilir o nedenle ceftnx125 1,5 ölçek 5gün kullanabilirsiniz dedi  bende
Sizden başkasına güvenmiyorum 
Wbc gerçektende yüksekmi 4yaş aralığı neolmalıdır şimdiden teşekkür ederim sizden cevap gelmeden hiçbirşey kullanmıyorum 

hocam banada cevap yazmışınız benimki arkada kaldıda

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 20:30
Cevap yazmistim....
"- 5. Hastalik= Kelebek Hastaligi olabilir, buda Viral bir hastalik olup tedavisi veya bir onemi yoktur.. -"
...Antibiyotik gerekmiyor. WBC ust sinirda.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat