Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bebeğim bir aylık..

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38011
Tarih: 22 Kas 2025 Saat 10:32

Konu: Bebeğim bir aylık..
Mesajı Yazan: kubish87
Konu: Bebeğim bir aylık..
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2013 Saat 12:54
Merhaba Kadir Bey, şu anda 35 günlük olan bir tane oğlum var. Doğumda 3800 gr ve 50 cm doğdu. Hastaneden çıktığımız ikinci gün ise 200 gr vermişti. Emziriyorum ve günde bahsettiğiniz gibi 5-6 defa bez değiştiriyorum kakası da altın sarısı. Bir ay kontrolünde kilosu 4400 gr çıktı boyu da 53 cm. Doktor kilo alımını çok yeterli bulmadı, ilk üç ay içinde ne kadar çok kilo alırsa o kadar iyi olacağını anne sütünün de bu üç ay içinde azalacağını söyledi. Sizce de gelişimi az mı olmuş bebeğimin? Ben kilolu bir bebekmişim -hatta siz baklava börek katları diye severmişsiniz beni :)- bebeğim kilolu olmayınca sanki sağlıksız olacakmış gibi bir fikir oluşuyor insanda ister istemez. Beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Keşke yine İstanbul'da olsaydınız da ben de oğlumu benim çocuk doktoruma götürebilseydim..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2013 Saat 19:36
Bahsettiginiz verilerle, az kilo almasi biraz zor. Baska yerde bir daha tarttirin derim... "- anne sütünün de bu üç ay içinde azalacağını söyledi.-"  Boyle "kehanetleri" bir tek "mamaci doktorlar" soyler. Siz hele bir daha bir tartip kilosunu bana yazin, ona gore konusalim.. Benim pek aklim yatmadi.. Kim oldugunuzu sorabilirmiyim??

Mesajı Yazan: kubish87
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2013 Saat 10:13
Siz de az kilo aldığını düşündünüz sanırım :( yapısal olabileceğini söylersiniz sanmıştım. Ben bebekken çok kilolu bir bebekmişim; ama eşim çok zayıf büyümüş. Bununla bir ilgisi olamaz mı acaba? Tartıda bir sorun yok aynı gün sağlık ocağında da tarttırmıştık aynı kiloda çıkmıştı. Zaten görünüş olarak da tombik bi bebek değil; ama çok zayıf da görünmüyor. Başka bir problem mi var acaba? Doktorumuz emzirirken son sütü almıyor mu acaba diye düşünmüştü, yağlı kısmı alamayınca kilo almaz demişti? Böyle bir şey mümkün mü, her seferinde bir memeden besleniyor, dönüşümlü veriyorum. Hatta süt arttırıcı bir besin takviyesi versi solgarın. Kafam çok karıştı.
Bu arada benim ismim Kübra Yılmaz. Ailemde bir çok bebeğin doktoru sizdiniz. En son kuzenim Sefa size geliyordu ta ki siz gidene kadar..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2013 Saat 19:12
Sizi hatirliyorum... Yanlis hatirlamiyorsam, "Anneanne " biraz kilolu idi.. Belliki sizin tarafa cekmemis. Anne sutunun, ilk kismi son kismi diye bir sey yok, oncelikle memeyi verin, yetmedigini dusunur iseniz, mama teklif edin, aldigi kadar alsin. Ailenize hurmetler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat