Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sağ bacak diz ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37971
Tarih: 09 Eyl 2025 Saat 12:42

Konu: sağ bacak diz ağrısı
Mesajı Yazan: feryaeren
Konu: sağ bacak diz ağrısı
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2013 Saat 13:11
hocam merhaba ;
oğlum 35 aylık , 1,5 senedir kreşe gidiyor , geçen sene çok hastalansa da bu sene çok şükür daha önemli bir hastalık geçirmedik ,  hafif burun akıntısı ve ateşi olmuştu geçen hafta ama biz yine sizin tedavi yönteminizle ilaçsız atlattık derken dün akşam başlayıp bugünde devam eden sağ dizinde bir ağrı mevcut , otururken bir sorun yok fakat oğlum ciddi ciddi üzerine basamıyor , geçen sene de bu zamanlarda yine aynı şikayetlerimiz olmuştu , ortopedi doktoruna götürmüştük , sedim , wbc ve crp değerleri yüksek çıkmıştı , o zaman doktor tahlilleri üçleyelim yine aynı yükseklikte çıkarsa bacağında iltihaplanma var ameliyatla almalıyız demişti , siz de kendiliğinden 3 hafta içinde geçer demiştiniz . biz çok şükür sizi dinleyip üçüncü tahlilimizi yaptırmadan bekledik ve bacağımız kendiliğinden geçmişti , hocam şimdi ne tavsiye edersiniz ? daha tahlil yaptırmadık ama bu sefer ağrısı daha fazla . bu çocuk hep böle hastalık sonrasın da bir de bacak ağrısı mı çekecek ? çok üzülüyorum , kendimde romatizma hastasıyım , bu sabah çocuk doktoruna acile götürdük oğlumu , doktor muayene etti fakat yapabileceği bir şey olmadığını tekrar romatizma tahlilleri yaptırmamızı söyledi . daha çok küçük değil mi hocam ? bu romatizmanın en erken başlangıç yaşı var mı ? 

-------------
ferya gül

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2013 Saat 18:52
1- Akut Eklem Romatizmasi bu yaslarda olmuyor... En az 10-15 yaslarda olmasi gerekli . Ayrica da ameliyat ile tedavisi yoktur.
2- Soliter kemik kisti olabilir, bir Rontgen cektirmeniz icap eder. Bunda ameliyat gerekebilir.
3- Aseptik Kemik Nekrozu ( Osgood-Schlatter hastaligi) olabilir, Rontgen gerekir.
4- Diz arkasinda sislik varsa; Baker kisti olabilir.
5- Kemik dokusunda; Osteokondrit olabilir; MR ile belli olur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat