Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bir kaç soru

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37937
Tarih: 21 Ağu 2025 Saat 23:01

Konu: Bir kaç soru
Mesajı Yazan: Yasminal
Konu: Bir kaç soru
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2013 Saat 13:20
Hocam iyi günler
Ben yurtdışında yaşıyorum .artık ününüz burayada yayıldı .burdaki arkadaşlarıma sürekli sizin yorumlarınızı ingilizceye çeviriyorum .artık soru sormamı bile rica edenler var :) hocam iki sorum olucaktı 
1- arkadaşımın bebeği 20 günlük ve artık emzirmeye korkuyor .bebek emerken boğulcakmış gibi yutkunamıyor sanki genzine kaçıyor gibi  bi kaç dakika sonra emmeyi bırakıyor.sakinleştirip tekrar veriyor ama sonuç aynı sütmü çok geliyor acaba diye düşündük . Başka bir sebebi olabilirmi? 
2-ikinci sorum kendim hakkında ben yurtdışında doğum yaptım .ilk iki ay bebeğimi hiç emzirmek istedim emzirmeyi bırakmadım ama bazen mama verdim .şu an 11 aylık hala emziriyorum ama hala kendimi o ilk ay için affedemiyorum .gerçekten bilimsel olarak lohusa depresyonu var mı ? Yoksa ben şımarıklık mı yaptım? Vicdan azabı çekiyorum bebeklik resimlerine baktıkça aklıma geliyor 
Teşekkür ederim cevabınız için 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2013 Saat 18:33
1- Arkadasinizin sutu cok hizli geldigi icin, bebek yutmakta gecikiyor. Bebegi daha dik bir pozisyonda tutsun ve ilk  1-2 yutkunmadan sonra memeyi cekip bebege biraz nefes almasi icin zaman versin.
2- Gecmis, gecmiste kalmistir, siz onunuzdeki gunlere bakin, zaten bugune kadar anne sutu vererek, bir hata yapmis olsaniz bile o gecen gunleri  telafi ettiniz.. Rahat olun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat