Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

EL AYAK AĞIZ HASTALIĞI

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37890
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 14:48

Konu: EL AYAK AĞIZ HASTALIĞI
Mesajı Yazan: EVREN
Konu: EL AYAK AĞIZ HASTALIĞI
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2013 Saat 10:03
hayırlı günler hocam 
ben çalışan bir anneyim kızımada kayınvaldem bakıyor
kızım da32 aylık 
1 hafta önce evimize misafir geldi çopcuklarında el ayak ağız hastalığı geçirdi iyleşti  felan dediler kayınvaldemin dediğine göreyse hastalıkları hala devam ediyormuş bize geldiklerinde ve kızımdaki döküntülerde aynı onlardaki gibiymiş etrafı kızarık içi iltahaplı gibi ellerinde ve parmak aralarındaymış kabuklanma başlamış 

benim kızımdada pazar gecesi ateşlenme başladı ateşi 39 lara kadar çıktı ayrıca çokda huzursuzdu hiçbişysi yokken ne burun akıntısı ne kusma nede başka şey ateş yükseldi  ateş düşürücüsü verdim calpol fayda etmedi   dr götürdük dr boğazı çok kötü deyip antibiyotik  agumentin verdi kusma olursa idrar tahlili yaparız dedi bide calpol 6 plus ve dolven verdi   dönüşümlü kullanmak için onların faydasını gördüm  huzursuz olmasından dolayıda ateş düşürücüleri kullandım  antibiyotiği kullanmadım çünkü boğaz enfeksiyonuna dair hiçbir belirti yok iye dairde  belirti yok ne ağrı ne burun akıntısı nede kusma enfeksiyon olduğunu düşünmedim 
 ateşlenme 2-3 gün kadar devam etti 3.gün  ayağının üstünde ve avuç içlerinde alerji olmuş gibi küçük küçük kızarıklıklar oluştu belli belirsiz ben ilaçlardan olabileceğini düşündüm
dün akşam fark ettim kızımın ellerinde tırnak kenarlarında etrafı kızarık sanki içide su toplamış gibi kabarcıklar var avuç içindeda aynı şekilde  ayaklarını kontrol ettim ayaklarında bişy yok şimdilik başka yerlerindede yok  ağızındada yaralar var sürekli acıyor diyor  yutak bölümündede nokto nokta  şeklinde kırmızılıklar var birde çok hafifi burun tıkanıklığı oluşmaya başladı  ara ara  balgam çıkarıyor  2- yada 3 kez anca olmuştur
 acaba el  ayak hastalığımı dr gitmelimiyiz kan tahlili vs yaptırmalımıyız
el ayak ağız hastalığının  kendilğinden geçtiğini okudum eğer el ayak ağız hastalı ise önereceğiniz bişy var mı 

sizin tavsiyeleriniz çok önemli sizin sayenizde bu kadar bilinçliyim önceden olsa o antibiyotiği kullanmıştım ve belki sonuçları çok daha kötü olacaktı  iyi ki varsıznız sizin gibi bir doktorun varlığını bilmek çok güzel rahatsızlığımız vs  olduğunda  kayınvaldem bile diyor dr.unuza bir sor die sizden allahı cc razı olsun ilaçsız büyütüyorum kızımı siz tanımasam sonuçlar çok daha kötü olucaktı 

-------------

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2013 Saat 10:58
Orjinalini yazan: nilcey nilcey Yazdı:

32 aylık çocuğa calpol 6 plus(6 yaş üstü) verdikleri için dr bey çooook kızacak. içirmeyin onu. geçmiş olsun.
teşekkürler allah razı olsun 
 bende deretlüydüm  prospektüpdede 6 yaş yazınca calpolu1 kez kullandım  dolven verdim çok huzursuz olduğunda  kullandım onuda ateş yükseldiğinde hemen vermedim günde 2 kez felan dolven verdim 

-------------

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2013 Saat 00:37
El,Ayak &Agiz hastaligi; Virutik bir hastaliktir, antibiyotiklerle tedavi edilemezler...
Hicbir ilac vermeyin, cok sart olmadikca atesinide dusurmeyin.... Boyle doktorlardan uzak durun...

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2013 Saat 09:15
sağolun kadir bey 
antibiyotiklik bir durum olmadığını düşündüğümden  zaten kuullanmadım sizden öğrendim gerekmedikcede ateş düşürücüde vermiyorum anca huzursuz olursa sizin tavsiyelerinzi üzerinden devam ediyorum hocam 
    ateşide yok şuanda ellerinde ayaklarında kızarıklar var kaşıntı felan olursa kullanabileceğim pomat ve ya krem varmıdır  yada kullanmalımıyım 
 hocam doktorların hangisine güveneceğiz bilemiyoruz artık kan tahlili vs yapmadan hop hemen antibiyotik yazıyorlar doktor  antibiyotik yazdığında birde ben itiraz ettim dedim kızımda enfeksiyon yok hiçbir belirtisi yok neden veriyorsunuz die belirtisizde olabilirmiş boğazı çok kötüymüş öyle dedi 
siz iyiki varsınız keşke sizin hastanız olabilseydik

-------------

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2013 Saat 17:40
1- Kremi, gerek olursa dusunuruz. Simdiye kadar olmadi.
2- Doktorlar, Devletin yanlis politikalari yuzunden, sirf her sene fazladan doktor mezun olsun diye yaptiklari uygulamalar yuzundendir. Bu saatten sonrada artik bunu duzeltecek kaliteli Prof. da kalmadigindan, ancak disardan ogretim uyeleri getirtilerek bu durum cozulebilir. 2. Cihan harbi esnasindan Almanya dan kacan Musevi proflar sayesinde Istanbul universitesi o zamanki kohnemis durumundan kurtulmus, dunyanin sayili universiteleri haline gelmisti. Bu Prof. lar. Turk Prof. larinin entrikalari ile Amerika'ya kacittirilmis ve Turkiyenin, Tip dalinda Nobel kazanmasini onlemislerdir...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat