hayırlı günler hocam ben çalışan bir anneyim kızımada kayınvaldem bakıyor kızım da32 aylık
1 hafta önce evimize misafir geldi çopcuklarında el ayak ağız hastalığı geçirdi iyleşti felan dediler kayınvaldemin dediğine göreyse hastalıkları hala devam ediyormuş bize geldiklerinde ve kızımdaki döküntülerde aynı onlardaki gibiymiş etrafı kızarık içi iltahaplı gibi ellerinde ve parmak aralarındaymış kabuklanma başlamış
benim kızımdada pazar gecesi ateşlenme başladı ateşi 39 lara kadar çıktı ayrıca çokda huzursuzdu hiçbişysi yokken ne burun akıntısı ne kusma nede başka şey ateş yükseldi ateş düşürücüsü verdim calpol fayda etmedi dr götürdük dr boğazı çok kötü deyip antibiyotik agumentin verdi kusma olursa idrar tahlili yaparız dedi bide calpol 6 plus ve dolven verdi dönüşümlü kullanmak için onların faydasını gördüm huzursuz olmasından dolayıda ateş düşürücüleri kullandım antibiyotiği kullanmadım çünkü boğaz enfeksiyonuna dair hiçbir belirti yok iye dairde belirti yok ne ağrı ne burun akıntısı nede kusma enfeksiyon olduğunu düşünmedim ateşlenme 2-3 gün kadar devam etti 3.gün ayağının üstünde ve avuç içlerinde alerji olmuş gibi küçük küçük kızarıklıklar oluştu belli belirsiz ben ilaçlardan olabileceğini düşündüm dün akşam fark ettim kızımın ellerinde tırnak kenarlarında etrafı kızarık sanki içide su toplamış gibi kabarcıklar var avuç içindeda aynı şekilde ayaklarını kontrol ettim ayaklarında bişy yok şimdilik başka yerlerindede yok ağızındada yaralar var sürekli acıyor diyor yutak bölümündede nokto nokta şeklinde kırmızılıklar var birde çok hafifi burun tıkanıklığı oluşmaya başladı ara ara balgam çıkarıyor 2- yada 3 kez anca olmuştur acaba el ayak hastalığımı dr gitmelimiyiz kan tahlili vs yaptırmalımıyız el ayak ağız hastalığının kendilğinden geçtiğini okudum eğer el ayak ağız hastalı ise önereceğiniz bişy var mı sizin tavsiyeleriniz çok önemli sizin sayenizde bu kadar bilinçliyim önceden olsa o antibiyotiği kullanmıştım ve belki sonuçları çok daha kötü olacaktı iyi ki varsıznız sizin gibi bir doktorun varlığını bilmek çok güzel rahatsızlığımız vs olduğunda kayınvaldem bile diyor dr.unuza bir sor die sizden allahı cc razı olsun ilaçsız büyütüyorum kızımı siz tanımasam sonuçlar çok daha kötü olucaktı
-------------
|