Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kan tahlil sonucu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37559
Tarih: 30 Ağu 2025 Saat 07:04

Konu: kan tahlil sonucu
Mesajı Yazan: vinil
Konu: kan tahlil sonucu
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2013 Saat 22:26
Dr. Bey kızım tam 60 aylık geçen hafta pazartesi günü ateşlendi hafif kustu 1gün sonra bunlar geçti 2 günde sık tuvalete çıktı iyileşti   perşembe günü kan sayımı yaptırdım sonuçları
hgb 10.09
hct   32.3
mcv  77.59
mch  24.32
rdw  16.33
wbc 7.21

yorumlarınız nedir kansız sayılabilecek derecede midir değerleri hep düşük neler yapmam gerek? iyi çalışmalar haftada kaç gün et yemeli bunun yanında başka neler vermeliyim pekmez faydalı olur mu??

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2013 Saat 06:27
5  yas icin, HGB degeri: 11.5 olmali.Yanliz, enfeksiyonlar da kan degerlerinin  degerinin dustugunu   unutmayin. 1 hafta sonra rengi soluk gelirse, bir kan sayimi yaptirin, HGB seviyesi;11.5g/dL nin altinda gelirse, Demir tedavisi uygularsiniz.

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2013 Saat 10:12
kızımın genelde  rengi soluk  sarı oluyor göz altları çabuk çökebiliyor kan tahlilimizi 1 şubatta yaptırdım  şuan kızım iyi herhangi ateş burun akıntısı yokken yarın ayın 7 sı yaptırsam olurmu yoksa birde sadece kan sayımı mı yaptırmalıyım başka tahlillere gerek var mı demire bakılması gibi...dr birde bize biraz düşük bişe yapmaya gerek yok demişti...demir tedavisini nasıl uygulayacağım ilaç mı kullnacağız onlarıda yazar mısınız teşekkür ederim verdiğiniz her cevap için

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2013 Saat 18:51
Once bir kan sayimi yapilir, HGB dusuk cikarsa, diger tahliller yapilir. Oyle tepeden inme; Demir&Demir Baglama, Ferritin, filan bakilmaz. Onlarin niyeti baska...

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2013 Saat 19:41
dr bey kızımın kan değerleri aynı çıktı hgb 10 ne başlamalıyım ne kadar vermeliyim??? yoksa sadece beslenmeyle düzelebilir mi?????

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2013 Saat 20:26
Sizin degeriniz; WHO'nun yeni Anemi tasnifine gore; "Mild Anemia" grubuna giriyor, once et agirlikli beslenmeye alinir, basarili olunamazsa, (3 hafta sonra), Demir& Demir Baglama ve Hemoglobin Elektroforezi  testlerinin sonucuna gore Demir verilir veya verilmez.

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2013 Saat 22:02
et ağırlıklı derken hergün et yedirmek anlamına mı geliyor??

Mesaj Tarihi: 15 Şub 2013 Saat 18:37
Evet, hergun en azindan bir kuru kofte miktari et almasi sart.  

Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2013 Saat 08:25
hocam merhaba biz büyürken yada şu anda köylerde kimse hergün et tüketimine dikkat etmiyor kan tahlili zaten bir hayal ama onlar sğlıklı büyüyormu yoksa bu demir eksikliklerine bağlı arazlar sonradanı ortaya çıkıyor
bende 5 yaşındaki kızıma çok iştahlı olmasada tahlil yaptırmıyorum
düşüncelerinizi merak ediyorum
soruyu soran arkadaşın çocuğu soluk gözükmüyormuş test yaptırmasaydı ne olurdu
sevgiler

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2013 Saat 18:11
Bu daha ziyade, -Hani devamli soylenen bir zirva varya-;  "cok sut icilirse kansizlik yapar" diye.  Oradaki mekanizmanin, sut icmek degil, sutun etin yerini almasi ile alinan etin azalmasi ile olusan aneminin arasindaki baglantiyi gostermesi icin soylenmistir.. Ayricada, koyluk yerlerde kimse cocuklarin yedigine -ictigine dikkat ettigi yoktur ( dogru) ama, onlarin yedikleri gidalar, kendi uretimleri olan saglikli gidalardir. Bir koyde yenilenleri gozunuzun onune getirin, birde sehirdekilerin tukettiklerini goz onune getirin..
Ben 30 senelik ozel muayene hekimliginde kimseden ; gerekmedikce ve  bir hastaliktan suphe etmedikce Tahlil istemedim. Bu adet yeni cikti... Yok 1 yas "chek-up'i" yok, "6 ay chek-up'i"  durup dururken milletin basina is aciyorlar. Butun dunya; gereksiz tahlilleri azaltmak icin  tartisirken, (gereksiz mammografi, PSA, gibi) Turkiye sanki cok zengin bir ulke imis gibi hababam gereksiz tahlillerle ugrasiyor. Universite Hastanelerinde, biraz egitim, biraz arastirma maksadi ile yapilan en ayrintili tahliller bile, artik muayene hekimi tarafindan istenir oldu...
Benim %90'dan fazla hastam, omurleri boyunca tek bir tahlil bile yaptirmamislardir...  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat