tekrarlayan bronşiolit
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37429
Tarih: 26 Mar 2025 Saat 11:22
Konu: tekrarlayan bronşiolit
Mesajı Yazan: 2yengec
Konu: tekrarlayan bronşiolit
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2013 Saat 14:10
hocam merhaba.benim oğlum 25 aylık.ve şu yaşına kadar 4-5 kez bronşiolit teşhisi konuldu.ve pazar günü başlayan bir öksüürğü var yine.benim oğlumda hiç kuru öksürük olmadı.direk balgam çıkarır gibi öksürükle başlıyo tüm öksürükleri.dediğinize göre gribin alt solunum yoluna inmesine bronjiolit diyorsunuz.ama ne burun akıntısı ne hapşırık falan olmadan direk öksürüğe bağladı işi.bu kadar çok bronşiolit olması astıma yol açarmı.bal -limon (1 tatlı kaşığa bal+7-8 damla limon.) günde 4 kez veriyorum.perebron 3*1 tok karnına başlamamda bir sakınca varmı.ateş.halsizlik burun akıntısı ve ağızda koku yok.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2013 Saat 18:17
Astim baska sey, bronsiolit baska sey.. Ayricada bu kadar sik "Bronsiolit" olmasi bir tuhaf. Ben senede, toplam ortalama: 4-5 vak'a gorurken, bir hastada, 4-5 Bronsiolit gorulmesi daha da tuhaf... Perebron'un bir zarari olmaz, en kotu ihtimal ile, biraz daha fazla oksurur..
|
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2013 Saat 18:45
İcimene kurt düşürdünüz hocam.yanlis teshismi.yoksa incelenmesi gereken bir sorun olabilrmi.kresede gitmediği halde bu öksürük hep çıkıyor bizim karsimiza.
|
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2013 Saat 19:08
Bu yasta Bronsiolit, hele bukadar sik olmasi, olacak is degil. Grip esnasinda verdiginiz ilaclarla daha kotu hale geliyor olabilir. Eski mailleri ve makalelerimi okuyun...
|
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2013 Saat 00:13
Hocam yaklaşık 7 ay oldu sizi taniyali.soğuk algınlığı ilacı diye bisiy yok artık evimizde.ayni seymidir yoksa yanlisliklami yazdınız bilmiyorum ama şikayetimiz bronsiolit sız bronsit yazmışsınız.burun akintisida bas gösterdi.1.5 ay önce yine bronsiolit oldu.Ant.ve bricanyl vedsi Dr.10 gün kullandık.1 hafta gecti yine bı öksürük başladı.cocuk druna götürdük bu sefer oda bronsiolit dedi ve başka bı ant. Ve bricanyl verdi.1.5 ay gecti yine öksürük.su anda dr a götürmedim ama .bronsiolit dedikleri öksürüğe çok benziyo.balgam çıkarır gibi dolu dolu bir öksürüğü var.birde cocuk dru çok sık grip ve ardindanda hemen öksürüğe çevirdiği için koruyucu olarak zaditen surupvermişti Şubat sonuna kadar kullanın dedi.onu kullaniyoruZ .
|
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2013 Saat 04:39
Haklisiniz, yazarken yanlis yazmisim. Bronsiolit olacak.. Ayricada Bronsiolit'e ne halt etmeye antibiyotik verirler, anlasilir gibi degil.. Cocugunuz; Grip geciriyor, hukmunu tamamladiginda, oksuruk gececek.. Zaditen ile daha beter olacak. Ne onu, nede benzeri Allerji ilaclarindan vermeyin. Siz sadece benim soylediklerimi yapin, sabirli olun, her gecirdigi enfeksiyon bir evvelkinden daha rahat gececek..
|
Mesaj Tarihi: 02 Şub 2013 Saat 01:25
hocam merheba.öksürüğün 5.günü ve hala balgam devam ediyor.sizin reçeteye devam ediyoruz.fakat bir iştahsızlıktır gidiyor.sadece iştahsız olsa neyse.ne yediyse kusuyor.kaka günde 3 kere ve cıvık oluyor genelde.her öğünde mutlaka kusuyo.öksürüyor ve arkasından kusuyor.ek vitamine gerek varmıdır.tavsiyeniz nedir bu durumda.
|
Mesaj Tarihi: 02 Şub 2013 Saat 18:23
Grip+ Kusma olmasi; Domuz Gribi lehinedir. Sakin antibiyotik vermeyin, daha beter yaparsiniz. Istahsizligi kafaya takmayin, benim "Yazarlar bolumunde"; "Atesin yan etkileri ve Sebepleri" makalemi okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 02 Şub 2013 Saat 19:42
Gercektenmi hocam.domuz gribi falan demişsiniz korktum şimdi.ölüme bile yol acmıştı bu grip gecen sene.yapılabilecek şey yinede bal limon be serum.f mıdır.bugün kusmadı hiç .ishal devam ediyor fakat günde 3 U geçmiyor kaka sayısı.normaldede 2 yada 3 kez yapardı kakasini zaten
|
Mesajı Yazan: miren
Mesaj Tarihi: 02 Şub 2013 Saat 20:41
MRB HOCAM DÜNDE MSJ YAZMIŞTIM BEN HIRILTI VAR DİYE
BİZE DAHA ÖNCE BRONŞİOLİT TEŞHİS KONULMUŞTU ZETİDEN VERİLMİŞTİ HALA DEVAM EDİYORU BİZ BIRAKALIMMI ŞİMDİ
9 ŞUBATA KADAR KULLANIN DEMİŞTİ
ÖKSÜRÜK FALAN YOK
ARADA ÖKSÜRDÜĞÜNDEDE HIRILTI GEÇİYORRRR
ÇOK TEŞŞEKÜR EDERİMM AYRICAAA
|
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2013 Saat 00:03
- 2yengec: Domuz Gribi; cocuklarda ve antibiyotik almayanlarda cok hafif seyreder. Korkmaniz gereken bir sey yok. Yeterki benim anlattiklarimi dogru uygulayin.. - miren: Zaditen'i hicbir durumda kullanmayin. Sadece Allerji durumunda kullanabilirsiniz. Hemen kesin. Hiriltiyi da zaten Zaditen yapiyor.
|
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2013 Saat 00:36
Hocam merhaba.domuz gribimidir nedir her ne illetse.hastalık seyri 3 kısidede aynı.öksürük ,burun akıntısı, ve şimdide kulak ağrısı.iliadin 2*2 3 gün kullanıyoruz.1gun ara veriyoruz değilmi.birde öksürük balgamlidan tekrara kuru öksürüğe dondü bal limona devam ettigimiz halde nedendir acaba? Yarın 2 hafta olacak öksürük baslayali.ortalama bu süreç ne kadardır
|
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2013 Saat 03:40
Iliadin'in ikinci partisine, Serum fiz' le netice alamazsaniz baslayin. Oksurugun daha 1 hafta-10 gunu var...
|
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2013 Saat 16:03
hocam sabah beyaz şimdide yeşil bir sümük var.iyi bişeymidir bu ?
|
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2013 Saat 20:17
Evet, Gribin sonuna geldiginizi gosterir.
|
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2013 Saat 05:38
Hocam merhaba.bu 4.pazar ama hala oğlumun ne burun akıntısı nede öksürüğü hiç bitmedi.bal limon tabağını gördüğü zaman kaçıyor artık cocuk bıktı o karisimdanda.ve bu arada oksurukcogaldi.dikkat ediyorumda.cocuk temiz havaya çıkıp yürüyüş yaptıgımiz saatlerde daha çok oksuruyor.bunun nedeni ne Olabilir.
|
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2013 Saat 06:15
Temiz hava degil, soguk etkisi ile oluyor, kotu bir sey degil. Oksuruk sizin dusmaniniz degil, siz mumkun oldugunda, oksuruge sebep olan mikropla mucadele edin. Bizim doktorlara kanip da, oksurugu kesmeye kalkmayin..
|
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2013 Saat 00:48
hocam merhaba.öksürük feci şekilde atak gösterdi.burun akıntısıda öyle.öksüürk ve arkasından kusmalar.iştahsızlık.mızklama halleri(bir tek ateş yok)........4 hafta öncesine geri döndük.nefes verirken içinden cızırtılı sesler geliyor.öksüürk sayısıda bi hayli fazla.uyrken öksürük yok.uyandığı anda başlıyo.acile bile gidilebilcek bir görüntü var aslında ama.hava falan vermeye kalkcaklar diye götürmüyorum.ama yarın el mahkum bir dr a gidecegiz.sizden bir yorum almak istedim .teşekkürler şimdiden.
|
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2013 Saat 02:52
Niye hastaneye gidiyorsunuzki? Nasil olsa Astim teshisi konacak; Ventolin, Flixotide, Singulair gibi Astim ilaclari kakalanacak, birde bunlarin yaninda, balgam inceltici diye Asist veya benzeri bir sacma ilac verilecek ve ben de size o ilaclari kullanmayin diyecegim.. Biraz sabirli olun, sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin. 2 seneniz boyle cok oksuruklu gececek, merak etmeyin.
|
|