Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hepatit A Aşısı ve Kızamık Aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37400
Tarih: 19 Oca 2026 Saat 20:26

Konu: Hepatit A Aşısı ve Kızamık Aşısı
Mesajı Yazan: neyse
Konu: Hepatit A Aşısı ve Kızamık Aşısı
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2013 Saat 23:25
Merhabalar,

Oğlum Eylül 2008 doğumlu. KKK aşısı 12 aylıkken yapıldı. Ancak son dönemdeki artan kızamık vakalarından dolayı okulundan kağıt yollamışlar. 4-5-6 yaş grubunu aşılıyorlarmış. Yalnız bizdeki durum şu ki biz oğluma 7 ocak'da yani bundan 17 gün önce hepatit a aşısı yaptırmıştık. Şimdi bu 2 aşı arasındaki süre az mı oluyor?
Ben bu durumu eve gelen dilekçede belirttiğim halde, bugün ititbariyle kızamık aşısı okulunda yapılmış. Size danışmak istediğim 2 aşının arasında bu kadar az süre geçmiş olmasının bir sakıncası var mıdır? Kızamık aşısı ile hepatit a aşısının birbirine bir zararı olur mu? Yani birbirini geçersiz kılma gibi bir durum vs?.. En önemlisi de çocuğa bir zararı olabilir mi?
Sağlık ocağını arayıp sorduğumda 2 aşı arası 1 ay olsa iyi olur demişlerdi. Ben de okulunu arayıp gerekli bilgiyi verdiğim halde çocuğu aşılamışlar. Şimdi kafamız karıştı.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2013 Saat 23:34
Haklisiniz, iki asi arasinin en az 30 gun olmasi SARTTIR... Saglik ocaklari bunu bilmezler, hele okula gelenler, hic bilmezler.. Asilar hakkindaki bilgileri, Saglik bakanligindan gelen tamimlerle sinirlidir. Okuma ozellikleride olmadigindan, is size dusuyor.. Yakin tarihlerle asi olmasinin cocuga bir zarari yok, sadece her iki asininda verdigi bagisiklik dusuk olacak.

Mesajı Yazan: neyse
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2013 Saat 23:39
Tüh Hocam, yazmakla yetinmeyip, telefonla arayıp bilgilendirdiğim halde aşıyı yaptılar :( Şimdi biz Hepatit A aşısının 2. dozunu normal yaptırıyoruz, değil mi?
Bağışıklığının düşük olacak olmasına da üzüldüm.

Hocam bir de 6.5 aylık bebeğim var. Bununla ilgili de 9 aylıkken KKK aşısının uygulanabileceğini söylediler. Sizce 9 aylıkken bu aşıyı yaptırmalı mıyım? Daha önceki cevaplarınızda "yaptırılmamasını" salık vermişsiniz. Ama şimdiki salgın durumunu dikkate alarak ne dersiniz?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2013 Saat 06:41
1- Evet, 2. dozu normal yaptirin.
2- Bosuna cocugun canini yakmayin, sizden gecmis olan antikorlar, yapacaklari asidan daha fazla korur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat