Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bcg kanama - göz kırpma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37367
Tarih: 17 Haz 2025 Saat 21:54

Konu: bcg kanama - göz kırpma
Mesajı Yazan: meryem
Konu: bcg kanama - göz kırpma
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2013 Saat 09:02
Hocam iyi günler,

Oğlum 4 aylık.3400 gr-50 cm doğdu şimdi 7500 gr 65 cm. Baş çevresi 40 cm.

1-Bcg aşısı yerinde reaksiyon olması normal peki kanaması normal midir hocam? Oğlumu dün giydirirken aşı yeri kanadı. Fazla kanı temiz bir peçeteyle sildim sadece. Bir şey yapmama gerek var mı?

2-Hocam oğlum göz kırpma sırasında ikisini aynı anda kırpmıyor.biri hep önce kapanıyor,özellikle bir şeyden sakınma sırasında oluyor bu….dikkate almalı mıyım?

3-banyo yaptırırken bi kaç seferinde genzine su kaçtı hocam. Ciğerlerine kaçmadığına nasıl emin olabilirim. Uyanıkken inliyor hocam bu yüzden mi acaba?

4-Yaklaşık iki hafta önce başlayan hırıltılı öksürük ve burun akıntımızı sizin tavsiyeleriniz üzere SF,sıcak banyo ,nemlendirme ile tedavi ediyoruz hocam.Burun akıntısı koyulaştı.Ancak öksürüğü geçmedi.Hatta öksürme sesi arttı gibi geliyor bana daha patlamalı bi ses çıkıyor öksürürken …tedaviye aynen devam edeyim mi ..yapılacak ek bir şey var mı?

ek: hocam normalde kusan bi bebek değildir.iki gündür emme sonraları kusması başladı.az önceki kusmasında da yeşil balgam gördüm hocam.

5-hocam son sorum kendimle ilgili …4-5 gün arayla iki kez boğazlarım kabardı.dr a gösteremedim ama aile hekimine tel de danışarak antibiyotik kullandım(ateş yok vücut kırgınlığı vardı)…bir ay oldu boğazımdan halen pas tadı geliyor öksürdükçe.birde nefes alış verişlerimin sonunda ıslık sesi hissediyorum göğsümde …hocam bebeğim küçük olunca bırakıp kendim için dr a bile gidemiyorum…siz önemli ,görünün derseniz bi şekilde gidicem dr a…ya da evde yapabileceğim tavsiyeleriniz var mı?

Uzun olduğu için özür diliyorum. Teşekkür ediyorum hocam.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2013 Saat 02:07
Gelismesi iyi, 5.5 aylik gibi.
1- BCG yarasinin kabugu erken kaldirildiginda kanama olabilir, ustune temiz bir "gazli bezle" bastirin, kanama gecer.
2- Onemli degil,
3- Su kactiginda; cilgin gibi oksurur...
4- Akintinin koyulasmasi; Gribin sonuna yaklastigini gosterir, aynen devam.
  - Kusmasi; yuttugu balgamlardan dolayi.
5- Atesiniz yokken, antibiyotik almayin. Grip gecirdiniz.. BENIM anlattiklarimi uygulayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat