Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Alerji hakkında

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37362
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 07:58

Konu: Alerji hakkında
Mesajı Yazan: neslimovie
Konu: Alerji hakkında
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2013 Saat 22:38
Kadir Bey merhaba, sayenizde gribi ilaçsız atlattık. Herkese verilen ilaçlar bize de verildi. Hiçbirni kullanmadık, sadece sizin anlattıklarınızı uyguladık. Çok teşekkür ediyoruz.Star

Kızım 8 aylık, 9 kg 68 cm. Anne sütü ve tadımlık ek gıda alıyor. Kutu sütü vermedim henüz. Yüzünde, özellikle ağız çevresinde sizin maillerde ürtiker olarak tabir ettiğiniz şekilde yuvarlak  kabarık kızarıklıklar var. İnternette ürtiker fotoğraflarına da baktım. Onlara da benziyor. Ek gıdadan önce de vardı bunlar. Bazen soluklaşıyorlar ama hiçbir zaman tamamen kaybolmuyorlar. Yoğurt verdikten sonra kabarıyorlar genelde. Nemlendirici sürüyorum her gün.

1) Süt alerjisi olabilir mi? Öyleyse benim de süt ürünleri tüketmem sakıncalı mı?
2) Bir bebek, alerji yapan bir gıdayı yine de tüketirse ne gibi problemler olabilir?
3) Ek gıdayı tamamen kesip, tek tek başlamam, alerji yapan gıdayı bulmam gerekir mi?

Alerji konusunda oldukça bilgisizim. Sizin mailleriniz doğrultusunda alerji testini de gereksiz buluyorum. Bana yol gösterirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2013 Saat 23:01
1- Sut allerjisi degil.  Yogurt olarak; evde mayaladiginizdan verin, sonucu yazin..
2- Hicbir sey olmaz, reaksiyonlar siddetlemebilir, ama onca bir maddeye karsi Allerji gelisebilmesi icin, cok sik-cok miktarda ve uzun seneler almasi gerekir. Bebeklerde gorulen;
a) "Sut hazimsizligi" Allerji degildir. Sut proteininin hazmi eksik olmaktadir. Bunu kasten sizi aldatabilmek icin Allerji diye tanimlarlar..
b) Laktoz intoleransi; bu yaslarda degil, buyuk cocuklarda gorulur.
Bu her iki durumada; ALLERJI DENILEMEZ... Ama burasi; Turkiye..

Mesajı Yazan: neslimovie
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2013 Saat 23:37
Sayenizde bir korkum daha kayboldu...  Clap

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat