Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hepatit b

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37195
Tarih: 14 Ağu 2025 Saat 21:10

Konu: hepatit b
Mesajı Yazan: taha
Konu: hepatit b
Mesaj Tarihi: 12 Oca 2013 Saat 15:07
hocam size bir kaç sorum olacak eltim hepatit b taşıyıcısı  şuan değerler yüksek kendileri bulaşmayacağını söylüyorlar ama internetten araştırdım hiçde öyle olmadığını gördüm çok fazla samimiyiz ve çocuklarımıda çok seviyor ve öpüyor 2 yaşındaki oğlumun aşıları tam 10 yaşındaki oğlumunda bütün aşıları tamam aşıları koruyormudur benim ise antiHBS em negatif ne aşıyla nede geçirilmiş bir bağışıklığım yok babamızın bağışıklığı var önceden geçirmiş hocam ne yapmam lazım kendimi ve çocuklarımı korumam içim 

-------------
bilgi gerçek hazinedir

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Oca 2013 Saat 23:43
Eltinizin: Hepatit-B oldugu kesin ise; diger testlere gore durumu degerlendirilir:

HBsAg         HBeAg         anti-HBe        anti-HBs
    +                 -                   -                   -          :    Erken safha, akut hastalik devresi
    +                +                   -                   -          :    Bulasici devre (aktif virus replikasyonu var)
    +                 -                   +                  -          :    Iyiye gidis.
    -                  -                   +                  -          :    Window Period (Ara devre)
    -                  -                   +                  +         :    erken iyilesme devresi . Bagisik. Bulastirma yok
    -                  -                   -                   +         :    Iyilesmis. Bagisik.  Bulasicilik yok.

Ayrica: Bulasici Hepatit-B hastalari, hastaligi "kan yolu ile" bulastirabilirler. Oyle; Grip bulasir gibi havadan veya saglam deriden temas ile hastalik  bulasmaz...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat