Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

tahlil sonuçları acill

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37138
Tarih: 18 Kas 2025 Saat 19:49

Konu: tahlil sonuçları acill
Mesajı Yazan: suat86
Konu: tahlil sonuçları acill
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2013 Saat 22:42

MERHABA HOCAM

3 AYLIK KIZIMIN TAHLİL SONUÇLARINI YORUMLAR MISINIZ?AĞZINDAN VE BURNUNDAN   ŞİDDETLİ VE 1 DEFAYA MAHSUS KUSMA ŞİKAYETİYLE  DOKTORA GÖTÜRDÜK NORMALDE DE ÇOK KUSAN BİR BEBEK AMA İLK DEFA BU KADAR ÇOK KUSTU DOKTOR İDRAR YOLU ENFEKSİYONU TEŞHİSİYLE  CEFNET ANTİBİYOTİK VERDİ 10 GÜN KULLANMASI İÇİN BİRDE KUSMA ÖNLEYİCİ ŞURUP VERDİ ATEŞ VE HUZURSUZLUK YOK Bi enfeksiyon geçiriyor mu Nasıl bi tedavi uygulamamız gerekir?  Cevaplarsanız çok seviniriz  Şimdiden teşekkürler

Tam kan sayımı

WBC 21.0

NEUT  %  11.7

NEUT  2.5

LYM %  79.0

LYM  16.6

MONO%  6.58

MONO 1.38

EOS:%  1.55

EOS 0.33

BASO%  1.19

BASO 0.25

RBC  4.7

HGB 13.3

HCT  37.7

MCV  80.0

MCH 28.3

MCHC 35.4

RDW  15.8

PLT  377

MPV  6.43

PCT  0.24

PDW  17.90

Tam idrar tahlili

RENK  SARI

GÖRÜNÜM BERRAK

DANSİTE 1010

PH  6

PROTEİN NEGATİF

NİTRİT NEGATİF

GLİKOZ  NEGATİF

KETON NEGATİF

BLİRUBİN NEGATİF

ÜROBİLİNOJEN NORMAL

MİKROSKOBİ  7-8 LÖKOSİT 1-2 ERİTROSİT

Cevaplar:
Mesajı Yazan: semuna
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2013 Saat 23:03
Merhaba acil dediğiniz için hocamın bilgileriyle hocam görene kadar ben sadece size sunu söylüyum idrar tahlilinde nitrit negatif diyor bu yüzden kesınlıkle idrar yolu enfeksiyonu yok sadece hocamdan öğrendiğim bılgılerle bılgılendırmk ıstedım. Bir de sanırsam wbc yüksek çıkmış Buda ağızdan bir antıbıyotık alınması gerekıyor bunada hocamı görünce karar versın gecmıs olsun .

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2013 Saat 06:56
Atesi olmayan bir hastada, WBC nin yuksek olmasi biraz garip. Genel durumu iyi ise, bu yuksekligi dikkate almayin. ( semuna hakli) Kesinlikle IYE degil, zira;Nitrit negatif. 3 aylik bir cocuga, hele atesi yoksa, antibiyotik gerekmez. Sakin antibiyotigi kullanmayin. En kotu ihtimal ile, arkadan ishal gelebilir, onada zaten ilac vermiyoruz, hele ishalli bir cocugu, boyle agir bir antibiyotik, icini-disina cikartir.

Mesaj Tarihi: 10 Oca 2013 Saat 03:10
çok teşekkür ediyorum bilgilendirdiğiniz için Birde kakasında doğduğundan beri arada bir kan görüyorum nokta şeklinde yada sümüksü kakaya bulaşmış şekilde Kaka tahlilinde birşey çıkmadı Bu durum normal midir ?

Mesaj Tarihi: 10 Oca 2013 Saat 06:14
Oyle; nokta veya cizgi seklinde olanlar, genellikle kan bile degildir. Beraberinde; bebegin genel durumu, keyfi, meme emmege istegi de degerlendirilmelidir.

Mesaj Tarihi: 10 Oca 2013 Saat 17:28
bebeğimin genel durumu iyi emme isteği de gayet iyi tek sorunumuz sürekli kusması

Mesaj Tarihi: 10 Oca 2013 Saat 17:30
birde dediğiniz gibi oldu  bebeğim iki üç gündür ishal ilaç kullanmıyorum

Mesaj Tarihi: 11 Oca 2013 Saat 05:41
Tamamdir, gereksizleri ben sildim...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat