Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Uyuma Biçimimiz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uyku
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37035
Tarih: 17 Nis 2025 Saat 00:45

Konu: Uyuma Biçimimiz
Mesajı Yazan: yigitbebek
Konu: Uyuma Biçimimiz
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2013 Saat 17:21
Merhaba Hocam, bebeğimizin uyuma yöntemleri ile ilgili anlatacaklarım ve sorularım var size. Bebeğimiz doğduğundan beri beşiğinde uyumayı hiç sevmedi (şu anda 3 aylık olmak üzere). Salonda ona yatak yaptık, orada uyumaya alışmıştı başlarda. Tabii onunla beraber biz de salona taşındık. Ama sonra orayı da sevmemeye başladı. Biz de uyutmak için kucakta gezdirmeye veya ayakta sallamaya başladık. Uyutup yerine yatırdığımızda birkaç dakika içinde gözlerini açıveriyor. Sonra uyutma faslı baştan başlıyor tabii. Kendi haline bıraktığımızda ise katıla katıla, gırtlağı yırtılırcasına ağlıyor. Kucağa alınca sakinleşmeye başlıyor. Kucağımızda uyutuyorsak, yatağa, koltuğa veya nereyi bulursak oraya kendimiz uzanıyoruz, o da kucağımızda yüzükoyun uyuyor. Genellikle eşim o yöntemle uyutuyor. Bense ayaklarımda sallayarak uyutmaya çalışıyorum. Ne yazık ki kucağa ve bu şekilde uyuma biçimlerine feci halde alışmış durumda. Ev tipi ana kucağımız var, müzik falan da çalıyor, elle sallanıyor. Onu da pek sevmedi. Bazen de bebek arabasında dalıyor ama o da fazla uzun sürmüyor. En azından uyuyor diye sevinsek de, bu iş daha ne kadar sürer, büyüyene kadar halen bu yöntemlerle mi uyur? Bir yöntem, bir çıkar yol var mıdır önerebileceğiniz? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi akşamlar...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat