Boğaz enfeksiyonu ve vücutta döküntü
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36983
Tarih: 16 Kas 2025 Saat 05:27
Konu: Boğaz enfeksiyonu ve vücutta döküntü
Mesajı Yazan: blueshh
Konu: Boğaz enfeksiyonu ve vücutta döküntü
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2012 Saat 12:47
|
Hocam merhaba 30 aylık olan kızımın vücudunda dün kırmızı kırmızı ve sık olan nokta şeklinde kızarıklıklar farkettik, hafif de ateşi vardı ateşimiz 38i geçmedi. Kızarıklar ayaklarının üstünde ve tabanında, göbeğinde ve bacaklarında diğer yerlere nazaran daha sık ve fazla. Doktora götürdüğümüzde boğazının çok fazla iltihaplanmış olduğunu söyledi ve boğazında beyaz kabartılar vardı. Boğazdaki enfeksiyonun vücudunda döküntüye neden olduğunu söyleyerek, aug..... antibiyotik verdi,10 gün kullanın dedi ateş düşürücü kullanmamız gerektiğini de söyledi. İnternetten araştırdığım kadarıyla kızıl hastalığı olabilir mi? Başka neler yapabiilirim siz neler önerirsiniz? Teşekkürler...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2012 Saat 23:28
|
Hemen bir: Kan sayimi ve Strep-A testi yaptirip, sonuclarini bana yazin. 30 aylikta hic Kizil gormedim ama, belli olmaz. Kizil dokuntusu; diz ve dirsek iclerinde, kasiklarda , koltuk altlarinde ve boyunda fazla olur.
|
Mesajı Yazan: blueshh
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2012 Saat 10:27
|
Hocam döküntüler cumartesi başlamıştı, antibiyotiği 3 kez kullandık ve bugün uyandığımızda döküntüler hafiflemiş renkleri solmuştu. Kan sayımını ve diğer testi yaptırayım mı yine de?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2012 Saat 18:30
|
Kizil suphesi yoksa, fazla kurcalamayin... Bogaz da bakteriel bir enfeksiyonunun dokuntu yaptigi yegane hastalik; Kizil dir. Bu doktorun agizindan cikani kulagi duyuyormu??? Ya bu lafi etmesin, yada Kizil hastaliginin icabi neyse, onu yapsin...
|
|