Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36761
Tarih: 28 Kas 2025 Saat 05:28

Konu: Öksürük
Mesajı Yazan: UmmuEymen
Konu: Öksürük
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2012 Saat 22:15
Hocam merhaba
Size en son yazdığımdan bir süre sonra öksürüğümüz kesildi ama sadece 10 gün kadar. Bal - limon ve arada zencefille. 1 aydır yine devam eden öksüğümüz vardı ve hırıltıların artması üzerine eğitim araştırma hastanesine götürdüm bugün. Bu bugüne kadar da yine hep bal limon, cold mix ve serum fizyolojik kullandım. Ciğerlerini bana da dinletti doktor kuş sesine benzer sesler çıkıyordu. Röntgen, buhar ve alerji için kan tahlili istedi. Özel bir hastaneye aldık götürdük, o da aynı şeyleri söyleyince mecbur önce hava verdik. Sonra bir güzel röntgen de çektirdik pazartesi günü de gidip kan tahlili yaptıracağız. Röntgenimiz temiz çıktı şükür. Eve gelirken de zaditen ve ventolin yazdı doktorumuz tekrar. Pazartesi daha neler yazar bilmiyorum. Etrafımdaki istisnasız herkes doktora götürmem yönünde baskı kurduğu için dayanamadım götürdüm açıkçası hocam ve hırıltılar arttığı için. Ben hep bal limona sadık kaldım. Ama dışardan görünen 2 aydır öksürüyor ve hırıltılar artıyordu. Havadan sonra burun yolları daha da tıkandı sanki. Artık hem çok yoruldum, hem geçmişteki bal limon başarılarımı unuttum hem de kafam karıştı. Nolur bana söyleyin nasıl çıkarım ben bu durumdan? çevremdeki herkese sizden bahsettim, inandım, siz de ilaç kullanmayın dedim ama bugün sağolsun doktor öyle korkuttu ki (zatürre başlangıcı diyerek) ne dese yapar duruma geldim şuan :(

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2012 Saat 04:25
Bir kere Zaturreden niye korkuyorsunuz?? Sanki 1940'li yillardamiyiz da korkuyorsunuz. Emin olun, gunumuzde; Zaturreyi tedavi etmek, Grip tedavisinden daha kisa ve kolaydir. Hep anlatiyorum; zaturre oldugunda cocuk sanki kosmus gibi; dakikada 60'in ustunde nefes alip-verir. Atesi cok yuksektir. Kafasini kaldiramaz, bebek ise, meme emmez, cocuk ise yemek yemez, hareket etmez. Okul devresinde 2 kisi boyle gecireceksiniz. Kacis yok. Benim dediklerimi uygulayin. Makalelerimi ve eski mailleri, Alt Forumu mutlaka okuyun.

Mesaj Tarihi: 15 Ara 2012 Saat 23:35
Hocam dediklerinizi okudum. Geçtiğimiz kış dediğim gibi sizin sayenizde ilaçsız atlattığımız durumlar oldu çok şükür. Bir kaç sorum olacak hocam;
1 - İki doktorun da şüpheye düşüp röntgen istemesinin sebebi neydi? Daha önce kaç kez öksürük vakası yaşadık, doktorların şüphelendiği bir şey olmamıştı. Bana da dinletti bir doktor, hakikaten kuş sesi gibi ses çıkıyordu, sizce neye delalet?
2 - Buhar makinesiyle 3 tüp ventolin nebule 1 tüp de flixotide nebule verdik. Bunları vermeseydik ne olurdu? Bronşlar başka türlü açılmaz dedi doktor. Hatta diğer doktor fıs fıs şeklinde olanlardan eve de yazdı.
3 - Bronşları açabilmek için yapabileceğimiz doğal bir şey var mı?
4 - Sizin onayınız olmadan yine eve verilen ventolin ve zaditen şuruplara başlamadık.
5 - Bir de daha önceki doktorlarımız da bu doktor da, alerjiden şüphe etti. Sebep de kulağının arkasında egzama olması. Egzama varsa alerjik bünyeli bir çocuktur dediler. Alerjikse ve 2 kez hava alıp hep bu yönde sıkıntı çekiyorsanız alerjik astımdır dediler. Gerçekten alerjik astım olabilir miyiz biz?
Değerli vaktinizi alıyorum, şimdiden çok teşekkür ederim. Size de bol sağlıklı günler diliyorum.

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2012 Saat 00:40
1- Keske o sesi, "siki bir oksurukten sonra" bir daha dinlese idiniz. Kaybolacagindan eminim...
2- Hicbir sey olmazdi. Sirf ilac firmalarinin zorlamasi ile olan bir "uckagit". Bizim zamanimizda, bu ilaclar yoktu, bu tip hasta da son derecede nadirdi, ancak; Ilkbahar-Sonbahar'da 2-3 vak'a gorurduk. Ne zamanki bu ilaclar piyasaya cikti, birdenbire butun cocuk hastalarda Astimlar, Bronsitler salgin seklinde gorulmeye baslandi. Bu millet gozunu acmadiktan sonra, boyle uckagitlara ugramasi kacinilmazdir.
3- Bronslari daralmis bir cocuk, rahat nefes alir, nefes verirken sikintisi vardir. Nefes alirken, rahat nefes alinir, bir hirilti duyulmaz, nefes verirken; nefes verme suresi uzun, sikintili ve "islik calar" gibi sesler vardir. Bu durumda da tek basina; Bricanyl surup yeterlidir.
4- Siz genede kullanmayin, bu saate kadar idare edebildiginize gore bu ilaclara gerek yok.
5- Palavra, "Atopik egzema" herzaman Allerji veya Astim ile seyretmez.
NOT: Siz, benim eski yazilarimda, bu ilac firmalarinin seyahate goturdugu 300 doktor ile ilgili yazimi okumadiniz galiba??  

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2012 Saat 12:05
Ah hocam okumaz olur muyum? Tüm yazılarınızı, cevaplarınızı, makalelerinizi bir kez de değil sürekli hatmediyorum. Bahsettiğiniz haberi eşim de ben de sosyal paylaşım sitelerinde belli aralıklarla tekrarlıyoruz.
Peki hocam kulağının arkasındaki egzama için ne yapabilirim? Benim de çocukluk yıllarımda kulak arkamda vardı egzama, bayağı bir benimleydi birkaç yıl önce geçti. Çok kaşınıyor ve oğlumu rahatsız ediyor. Ne yapabilirim hem geçmesi için hem rahatlatmak için?
Çok teşekkürler hocam tekrardan. 

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2012 Saat 03:01
Ultralan pomad; ( cok az, mercimek kadar)  gunde2x1 surun, hemen gecer.

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2012 Saat 19:24
Çok teşekkür ediyorum hocam, sağolun.
Ben grip için anlattıklarınızı uygulamaya devam ediyorum. Umarım 2,5 aydır devam eden öksürüğümüz artık son bulur.
Peki hocam, sizin gibi bir doktor tavsiyesi istesem sizden, hali hazırda anadolu yakasında var mıdır önerebileceğiniz, güvenle oğlumu emanet edebileceğim, sizin gibi ilaç kullandırmama konusunda direnç gösteren? 
Keşke buralarda bulunsanız da daimi doktorumuz olsanız.. :(

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2012 Saat 05:28
Maalesef, o direnci gosterecek kadar  dirayetlisi yok. Enteresandir, cogu antibiyotigi; hasta istiyor, beklentisi icinde yaziyor. Hastanin, antibiyotiksiz receteyi begenmeyecegini saniyorlar.

Mesajı Yazan: gül28
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2012 Saat 09:48
Hocam bende cok ilac yazan hemen antıbıyotık veren doktora bır daha gıtmıyorum..
Agzını acıyor.Sırtını dınlıyor..bır suru ılac yazıyor..bu ılacların ıcınde neler yok kı..

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2012 Saat 18:54

Her toplum, layik oldugu doktorlari kendileri yaratirlar.. Sizin gibiler cogaldikca, doktorlarda kendilerine ceki-duzen vermek zorunda kalacaklardir. KizBebek

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2012 Saat 00:03
Hocam merak ettiğim birkaç nokta var, cevaplarsanız sevinirim. Özetle; oğlum 3 yaşında. Gittiğimiz doktorların hepsi ayrı tanılar koydu. Önce oğlumun şikayetini söyleyeyim, arada burun akıntısı ve 2,5 aydır devam eden balgam sökmeye çalışır tarzda öksürük. Bu süreçte hep bal limon, cold mix, serum fizyolojik kullandım, hala da kullanıyorum. Farklı doktorlardan tanılarımız da; alerjik rinit, alerjik astım, reaktif hava yolları, bir kez zatürre başlangıcından şüphe edildi, röntgen temiz çıktı, temiz çıkınca da bronşiolit dediler. Bunlar genelde bahar aylarında olmaz mı? Ekim - Kasım - Aralık aylarındaki geçmeyen balgamlı öksürük bu sayılan tanıların sebebi olabilir mi? İşin ilginci bu hastalıkları araştırdığımda hiçbirinin belirtisinde öksürük yazmıyor. Sizin tavsiyelerinizle diğer tüm doktorların singulair, ventolin, kortizonlu şurup hatta fısfıs ilaçlardan kullanmamakla iyi yapıyoruz değil mi? 3 aya yaklaşan balgamlı öksürük ve arada burun akıntıları, gerçekten alerjik bir durum olamaz değil mi? Eğer öyleyse tedavi etmiyoruz görünüyor. Gerçekten alerjik astım gibi bir durum varsa ve tedavi etmezsek ne olur?

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2012 Saat 05:06
Astim'in tedavisi yokturki!! Hayat boyu surer, ilaclar sadece nobet aralarini acarlar, o kadar. O tedavi edildigini sananlarin hepsi, sahtekarlarin kurbani..Nasil olurda, bir toplumda;  alerjik rinit, alerjik astım, reaktif hava yolları hastalari Grip hastalarindan daha fazla olabilir?? Siz hic bu doktorlarin GRIP teshis ettiklerini gordunuzmu??  Butun bu uckagitlarin; 2006 yilinda, 300 doktorun Karayiplere "Cruise gezisine" goturulmelerinden sonra baslamasi tesaduf mu yani???
Allerjik rinit'i tedavi etmezseniz, zamanla kendiliginden gecer. Asirlardir oldugu gibi... Ayricada eriskinlerde hadi neysede, cocuklarda ne oluyor??? Dediginiz gibi, ilk ve son baharda 3-5 vaka gorurduk, o kadar...

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2012 Saat 01:39
Aahh hocam ah! N'apıcaz biz bu saatten sonra bu doktorlarla :(
Peki hocam babaannemler bizlere hep ayva yaprağı kaynatıp içirirlermiş. Bi kaç sitede öksürük kesici bi kaçında da balgam sökücü olarak geçiyor. Bu konuda bir bilginiz var mı? 3-4 kez verdim çay olarak sanki biraz öksürüğünü azalttı gibi ama ben öksür oğlum deyince balgamlı öksürüyor. Hiç vermesem mi ne dersiniz? Balgamı mı söker yoksa öksürüğü mü baskılar?

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2012 Saat 02:37
Ayva yapragi ile ilgili bir sey okumadim. Bir tecrubemde yok. Ben size ancak, guvenilir kaynak gosterebilecegim konularda bilgi veriyorum.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat