Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ek Gıdalar

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36756
Tarih: 24 Ağu 2025 Saat 01:39

Konu: Ek Gıdalar
Mesajı Yazan: inci06
Konu: Ek Gıdalar
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2012 Saat 11:26
Hocam oğlum 6 aylık ek gıdalara başladık yavaş yavaş fakat ayına uygun olmayan besinleri vermek istemiyorum, hangi sebze ve meyvelerden başlamalıyım ve hangilerini verirken beklemeli ve dikkatli olmalıyım?
Yumurta sarısı 6 aylık bebek için sorun yaratırmı mesela, balkabağının faydalarını çok okuyoruz bu ayda bu sebzenin çorbasını verebilirmiyim? Mercimek, bulgur, domates için erkenmidir? Tekrar tekrar teşekkür ederim hocam.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2012 Saat 18:39
6. aydan sonra, bir sinirlama kalmiyor, saydiklarinizin hepsini verebilirsiniz ama gunde 1 ogunden fazla olmasin. Ayrica, eger Amerikali anneler gibi "yemek yapmasini bilmeyen" bir anne iseniz, sebze corbalari ile baslayin. Yok yemek yapmasini biliyor iseniz, eski maillerde yazdigim gibi, once; Acisiz tarhana corbasi, Suzme mercimek corbasi ve Yayla corbalarini, bu sira ile baslayin, yayla corbasinin pirinc tanelerini yutabildiginde de evde kendinize pismis olan "kiymali sebze yemeklerinden" verin. Her bir gidayi, azdan baslayip giderek arttirin. Balkabagi sacmaligi da Amerikali, yemek pisirmesini bilmeyen anneler icin. Ondan gelecek hayir Allahtan gelsin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat