Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gelişim

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36584
Tarih: 24 Kas 2025 Saat 01:25

Konu: gelişim
Mesajı Yazan: bilgeceren
Konu: gelişim
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2012 Saat 18:47
hocam kan ilaçlarına karşı olduğunuzu biliyorum fakat benim 2009 doğumlu kızım et, balık, tavuk, tahıl, sebze hiçbirşey yemeyen bir çocuk sadece aldığı tek gıda süt.gelişimine baktırıyorum kilo alması hiç yok kilosu hep sabit hatta bazen kilosunun düştüğünü bile görüyorum ne yapmalıyım hocam çinko ilaçlarına gerek varmı çünkü dr u   önerdi çocuğun yüzü çok solgun ve sapsarı. değerli bilgilerinize ihtiyacım var şimdiden tşk.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: bilgeceren
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2012 Saat 18:52
hocam daha önce Vitagyl şurup önermiştiniz fakat fiyat olarak pahalı olduğu için alamadım neyapmalıyım...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2012 Saat 01:27
Demir ilaclarina karsi degilim.. Demir ilaclarinin;  her cocuga "rutin" verilmesine karsiyim... Tabiiki, 'Demir Eksikligi Anemisi" tesbit edilen kimseler demir alacaklardir. Misal; demir verilen cocuklardan birinde, tesadufen  'LOSEMI' baslasa, nasil farkina varilacak?? Anemi farkedilmeyecek, teshis ve dolayisi ile tedavisi gecikecek.. Goreceksiniz, o zamanda toptan; "demir tedavisini" yasaklarlar. Sut icen bir cocugun; cinko'ya ihtiyaci olmaz... Vitagyl sart degil. Cok soluk gorunuyor ise; bir kan sayimi yaptirin. HGB: 10g/dl'nin altinda cikarsa, demir baslanir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat