Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İYE TEŞHİSİ KONDU!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36567
Tarih: 22 Ağu 2025 Saat 04:56

Konu: İYE TEŞHİSİ KONDU!
Mesajı Yazan: Sevalc
Konu: İYE TEŞHİSİ KONDU!
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2012 Saat 13:01
Merhaba Hocam.
Şuan 2 ay 7 gün lük olan Kızımı 20 gün önce katıla katıla ağlaması ve hafif kesik kusması nedeniyle doktora götürdükbaşka hiç bi şikayeti yoktu.Doktor idrar tahlili istedi bizde yaptırdık 08.11.2012 tarihli idrar tahlili sonucu:
mikroskobi her alanda 10-15 lökosit görüldü 1-2 eritrosit görüldü
ph:7
nitrit:negatif
protein:negatif
keton:negatif
eritrosit-myogl-hb: h 25 ref.değeri:0-5
lökosit:h 500 ref.değeri:0-50
doktor İYE diyip yatıralım dedi bizde kabul etmedik bunun üzerine largopen şurup verdi 1 gün kullanıp başka doktora gittik.diğer doktorda ayrı idrar tahlili ve kültürü istedi.1 gün sonraki yani 09/11/2012 tarihli tahlil ve kültür sonuçları:
BIL:NEG
KET:NEG
BLD:NEG
PRO:NEG
NIT:NEG
LEU:1+
PH:6.5
WBC:10
İdrar kültürü sonucu:50.000 klebsiella üredi
Doktor 3-4 gün largopene devam etmemizi ardındanda tekrar kültür yaptırmamızı istedi.4 gün sonraki kültür sonucu ise şöyle 13/11/2012.
100.000 GRAM - BASIL
Bunun üzerine 6 tane Amıklozit 100 m iğne verdi bunları vurun dedi.
iğneleri vurduk son tahlil sonucu şöyle 22/11/2012:
BIL:NEG
KET:NEG
BLD:NEG
PRO:NEG
NIT:NEG
LEU:ESER
WBC:3

Hocam kızım gerçekten İYE mi geçirdi lütfen yardımcı olun bize.Bide tekrarlarsa başka testler yapacaz dediler.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2012 Saat 13:06

Hocam daha doktora gitmeye korkar olduk her ay tahlilleri tekrarlayın dediler tekrarlamaması lazımmış.Hocam çok korkuyoruz artık ufacık kızım 6 tane iğne yedi.Lütfen sizde bi kontrol edin ne yapmamız lazım.

Mesajı Yazan: sevtaparda
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2012 Saat 13:59
Seval hanım merhaba çok geçmiş olsun. Yaşadıklarımız aklıma geldi msj okuyunca kızım suan 30 aylık 2 aylıktı bizde aynı  teşhis konduğunda aynı şeyleri yasadık aynı iğneler aynı şuruplar 10 gün Edirne Tıp Fak. yattık sonra Kadir hocayı tanıdım sağolsun bizi o vicadansız doktorlardan o kurtardı yoksa kabus devam edecekti. Tavsiyem Hocamın dediklerine güvenin ve uygulayın çocuğunuz sağlığına kavusacaktır emin olun

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2012 Saat 20:08
Yukardaki olay; bugunlerde Turkiye de oynan cok yaygin bir sahtekarligin bire-bir vakasidir.
Sevalc: Sizin kizinizda;  hicbir zaman IYE olmamis..Yapilan butun tahlillerde; Nitrit (-) oldugu halde ve Kulturde 100 000 koloniden az ureme oldugu halde; hala IYE var demek ve hele Antibiyotik vermek, bilhassa igne vermek,  sahtekarliga ilaveten vicdansizligin en guzel isaretidir. Laboratuvarlar; gormeseler bile, her idrar tahlilinde "-Lokosit gorulmustur-" giye yazarlar. Inanmazsaniz; laboratuvara; idrar gorunumunde "cay suyu" gonderin, onda bile gorurler. Biz gencliginizde az dalga gecmedik boyle labioratuvarlarla....

Mesaj Tarihi: 30 Kas 2012 Saat 20:14
Hocam yüreğimize su serptiniz çok teşekkürler.Bu arada yazmayı unutmuştum ultrasonda çektirdik böbrekler herşey normaldi.Hocam peki kızımın bu şekilde ağlaması ve wbc nin 10 çıkması normalmi diyorsunuz?
Ağlama ve hafif süt kusma haricinde hiç bişeyi yoktu.

Mesaj Tarihi: 30 Kas 2012 Saat 20:27
Kan tahlilindeki; WBC:10 olmasi bu yasa gore normaldir. Yuksek degildir, antibiyotik gerekmez. Yoksa onunda "sifir" olmasinimi bekliyorlar???
Zaten bu doktorlar artik; US olmadan helaya bile gidemiyorlar.. Helal olsun, milletin, devletin paralari nasil sogusleniyor!!!

Mesaj Tarihi: 30 Kas 2012 Saat 20:34
Hocam idrar tahlilinde wbc 10 çıkmıştı kan tahlili yaptırmadık.Hocam kusura bakmıyorsanız bi sorum daha olacak öncelikle kızımız iyi sizden anladığım kadarıyla.Rota virüsü aşısı vuracazda 2.ayda vurduğumuz aşılarla beraber yapmayı unuttuk.ne zaman yapmamızı öneriyorsunuz.

Mesaj Tarihi: 01 Ara 2012 Saat 02:09
Rotavirus asilarini yaptirabilmeniz icin; 2. ay asilarinin ustunden en az 1 ay gecmesi gerekir. Ilk dozu verdikten 1 ay sonra; 4.ay asilari ile birlikte 2. doz Rota asisini yaptirabilirsiniz.
Idrarda WBC; 10 olmasi zaten beklenen bir sey. "sifir" WBC olan idrar olmaz, laboratuvarci, gormese bile gorulmus gibi ; hic olmazsa, "4-5 lokosit goruldu" diye yazar.   

Mesaj Tarihi: 01 Ara 2012 Saat 12:49
Çok teşekkür ediyorum hocam.Sizin gibi dürüst işi bilen insanlara ülkemizin ihtiyacı var.umarım bir an önce Türkiyeye geri dönersiniz.İyi çalışmalar...

Mesaj Tarihi: 01 Ara 2012 Saat 16:37
Hocam hangi firmanın rota virüsü aşısını tavsiye ediyorsunuz.rota virüsü aşısı sonrası dikkat etmemiz gereken bi durum varmı.iyi çalışmalar.

Mesaj Tarihi: 01 Ara 2012 Saat 18:36
Her iki firmanin asisida iyi, hangisini bulursaniz kullanin. Benim bu asilar ile ilgili makalemi; yazarlar bolumunden okuyun. Eski yazilar listesinde mevcut.

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2012 Saat 11:37
Merhaba Hocam.
Hocam sizi dinledikten sonra İYE teşhisi koyan doktora hiç gitmedik hatta hiç bi doktora gitmedik.
Hocam kızım 2 ay 18 günlük son 10 gündür geceleri saat 23-24 ten başlayıp saat 03 lere kadar süren bi ağlaması söz konusu kolumuza alıp dolaştırdığımızda susuyor.tam uyudu diyip yatırınca 5 dk sonra çığlığı basıyor.bu durum 10 gündür ve belirttiğim saatlerde tekrarlıyor yani geceleri bayağı bi huysuz.Gündüzleri çocuk iyi sadece belirttiğim saat aralığında oluyor bunlar.belirli saat diliminde tekrarlaması dikkatimizi çekti ve size danışmayı uygun gördük.Birde hocam siz rota virüsü aşısının ilk dozunu 2. ayda vurmadığımız için 3.ayı bitirirken vurun dediniz.2. dozunuda 1 ay sonra 4.ayı bitirirken vurun dediniz doğrumu anlamışım acaba yanlış bi iş yapmayalım diye teyid edeyim dedim hocam.
İlginiz için çok teşekkür ediyoruz sizi tanıdığımız için çok şanslıyız.
iyi çalışmalar hocam.

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2012 Saat 18:13
1- Bebeginizin "gazi var"... Karni size donuk vaziyette, dik bir sekilde, "gezmeye goturuyormus gibi" kucaginiza alin ve sirtinin alt kismina, (bezinin ustune gelecek sekilde" avucunuzu biraz cukur yaparak,"alkis yaptiginiz siddette" vurun. 10-15 dakika ugrasmaniz gerekir.
2- Evet, Rotavirus asisinin ilk dozunu 3. ayda, Ikinci dozunu, 4 ayda diger asilarla ayni gunde yaptirin. Dikkat edin, hangi marka ile basladi iseniz, o marka ile devam edeceksiniz. Rotarix 2 dozda, RotaTeq 3 dozda yapilir. RotaTeq yaptiriyorsaniz; 3. dozu, 6. aydaki ucuncu karma asilar ile birlikte yaptirabilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2012 Saat 18:59
Sizi tanımasaydık gaz sancısına İYE teşhisi koyan doktorların elinde allah bilir ne hallere düşecektik (zaten düştük 1.5 aylık çocuğa 6 iğne vurdular bu yüzden).Çok teşekkür ediyorum hocam, allah sizden razı olsun.KizBebek

Mesaj Tarihi: 13 Ara 2012 Saat 16:49
Hocam tekrar merhaba.
2 ay 20 günlük kızım dün saat 23 de bi ağlamaya başladı saat 04:30 a kadar içi geçecek şekilde ağladı.tavsiye ettiğiniz gibi avcumla belinin altına vuruyorum yok,sallıyoruz yok, dolaştırıyoruz yok ne yapsak yok susmuyor.hocam çok şiddetli ağlıyordu.ben dün yeşil soğan yemiştim ve kızımda akşam 22 de rezene çayı vermiştim acaba bunların etkisi varmı bu şekilde ağlamasında?hocam gündüzleri çocuk iyi akşamları ise kabus başlıyor.hocam dayanamayıp sabah idrar tahlili yaptırdım çocukta ateş yok kusma ishal vs yok.sonuçlar şöyle hocam:
bilirubin: neg
ürobilinojen: normal
dansite: 1.005 1.015-1.025
protein: neg
ph:6.0 5.0-8.0
nitrit: neg
keton: neg
glukoz: neg
görünüm: clear
lökosit: neg
eritrosit: neg
İDRAR MİKROSKOBİSİ:
Eritrosit hücre: 1 0-5 normal
lökosit hücre: 1 0-3 normal
Hocam allah rızası için ne yapmamız lazım.bu gün kendime anason aldım içmek için sütün gazını alıyomuş dediler.damlamı versem ne yapsam hocam lütfen yardım edin.

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2012 Saat 00:01
IYE degil, zatan bu yasta hic gormedim. Cok aglama; gazdan degil ise, cok yedirdiginizden de olabilir: O zaman "yesil kakalar" yapar. Yada ac kalmis olabilir; o zamanda; sert kakalar yapar.

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2012 Saat 17:02
Hocam tekrar merhaba.
Kızım için Rotarix istettim eczaneden.Kızım 2.ay aşılarını 23 kasımda vurmuştu.rota virüsü aşısını vurmak için 2.ay aşılarının üzerinden enaz 1 ay geçmesi lazım demiştiniz.23 aralık pazar gününe denk geliyor ve malumunuz eczaneler kapalı.bu aşıyı ayın 21 inde veya 22 sinde vurmamda herhangi bi sakınca varmı.yani 2.ay aşılarının üzerinden 28 gün geçmiş olacak bu durumda.2 gün erken vurmamda herhangi bi sakınca varmı hocam.
İyi çalışmalar.

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2012 Saat 05:10
Aman ha... Asi vurulmayacak, icirilecek... Yanlis bir is olmasin. 28 gunde olur, 33 gunde... Muhim olan asilar arasinin; en az  1 ay olmasi. 2 gun once olmasi o kadar muhim degil.  Rotarix 2 dozda tamamlaniyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat