Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

diş çıkardık!!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş Hekimi Özlem Özhan Yatar
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36412
Tarih: 18 Nis 2025 Saat 19:22

Konu: diş çıkardık!!
Mesajı Yazan: ceydadefne
Konu: diş çıkardık!!
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2012 Saat 23:27
merhaba özlem hnm kızım 5aylıkken ıksı aynı anda alt kesıcıler çıktı şimdi 6 ay bıttı ust dişeti kabarık ve beyazlamış çıkmak üzeree..emzık ve bıberon kullnıyoruz bırakmak için çok erken:(((dişlerimiz dayanıksız ve çabuk mu çürüyecek?*doğrumudur halk arasında erken gelen erken gıder söylemi;??buyuk kızım 11 aylık ılk dışını çıkardı.ona birtürlü diş fırçaltamıyorum her turlu macun ve fırçayı oyunu zorlamayı kural koymayı denedık olmadı öürürüyor ağzının tadı bozuluyormuş:)))ve sureklı çukulata süt tüketir tek çürüğü bile yok..böyle görünce de halk arasındakı ınanaışa ınanasım gelıyor:)))doğrusu nedır?*

-------------

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dt.Özlem Özhan Yatar
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2013 Saat 12:08
merhaba,
erken çıkan diş erken çürür ya da dayanıksızdır gibi bir durum yok.Fakat sonuçta ağızda ne kadar erken yerini alırsa o oranda erken kullanılmaya başlar ve haliyle o oranda da bakımını iyi yapmak gerekir. 5 ay çok erken bir dönem değil diş çıkarmak için.Siz bakımını iyi yapmaya ve bebeğinize bu alışkanlığı kazandırmaya bakın zaman içerisinde.
Büyük kızınıza gelince, yaşını yazmamışsınız ama diş fırçalama konusunda sözel olarak fazla zorlamayın,sizi,babasını diş fırçalarken görmesini sağlayın,macun kullanımı çok şart değil(sadece macuna bağlı mide bulantısı oluyorsa),kendi seçtiği bir fırçayı kullanmasını sağlayın.Başlarda iyi fırçalamasa bile uyarmayın, sonuçta hiç olmamasından iyidir ve zamanla daha iyi bir fırçalama yapacaktır.
sevgiler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat