HEP HASTAYIZ(burun akıntısı,öksürük)
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36354
Tarih: 16 Eki 2025 Saat 04:32
Konu: HEP HASTAYIZ(burun akıntısı,öksürük)
Mesajı Yazan: sudenaz
Konu: HEP HASTAYIZ(burun akıntısı,öksürük)
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2012 Saat 01:01
Hocam tekrar merhaba Daha öncede sorumu yanıtlamıştınız Allah razı olsun.Bu sene kışın kızıma hiç ilaç vermiyorum, sizin dediklerinizi yapıyorum serum fizyolojik, ballı limonlu su, cold-mix ama kızım hep hasta, burun akıntısıyla başlıyor, sile sile burnu yara oluyo sonra ökürük bir hafta böle devam ediyo sonraki hafta düzelir gibi oluyo ondan sonraki hafta yine aynı burun akıntısıyla başlıyo, bir hafta iyi bir hafta hasta abartmıyorum gerçekten böyleyiz, ekimden beri böyleyiz.Artık konuştuklarım görüştüklerim yine mi hasta ya diyolar, çok üzülüyorum hocam, ne olucak çocuğumun hali böle artık ciddi bir hastalığı olduğunu düşünmeye başladım.Alerjik bronşit astım gibi, geçen sene bir kere ventinollü hava verilmişti.Nette araştırırken yine bir prof un alerjikbronşit üzerine uzman bir prof sorulara yanıt veriyor, iki kere ventinollü hava verildiyse astım olduğunu kabul etmek gerek diyo çok korkuyorum hocam, hiç kendimde değilim iki gündür. Viks sürüyorum gece yatmadan sıcak havlu kokuyorum o biraz iyi geliyor ama yine öksürükle uyanıyo, yarın dr randevusu aldım, alerjik bronşit yada astım diyiycekler ben böle bir hafta iyi bir hafta hasta olduğunu söyleyince, o yönde ilaçlar vericekler napıcam hocam nolur yardım edin çok çaresizim, kızıma birşey olucak diye çok korkuyorum.Tamam ilaç verme taraftarı değilim zaten nasıl yanlışlıklar yaptıklarını birbirine zıt ilaçlar mantıksız ilaçlar verdiklerini gözler önüne seriyosunuz ama eğer astım falansa ALLAH korusun ilaç tedavisiyle 6 yaşına kadar geçiyormuş tedavi edilmezse ömür boyu çekebilirmiş böle ilaçsız hastalık geçirmeye çalışarak çocuğuma kötülük mü yapıyorum. Geçen senede hasta oluyoduk ama bu sene gibi değil bu sene artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.Neden bu kadar sık hastalanıyor bunun bir tahlili yöntemi yok mu, demiri mi eksik kansız mı bağışıklığımı düşük ne yapabiliriz hocam çok kötüyüm çok
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2012 Saat 01:30
1- Okula/yuvaya ilk baslayan her cocugun 2 kisi bu sekilde gecer... 2- Ventolin'i niye her onune gelene verdiklerinin sebebi anlasilmis oldu... 2 defa verdinmi, bitti, Astimsin. Aman ne kolay. O zaman bukadar cocuk Astimliya oranla niye, ayni sayida eriskin Astimli yok? Yoksa Turk doktorlari Astim'in tedavisini buldularda, butun dunyanin niye haberi yok??? 3- Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin. 4- Dunyanin hicbir yerinde 6 yasina kadar Astim tedavi edilir diye bir sey yoktur. Tedavi ettikleri zaten Astim degil... Veriyorlar her Gripliye Astim tedavilerini, ondan sonra da ortaya cikip "-Astimi tedavi ettik-" diyorlar... Yemezler. Onlarda domuz gibi biliyorlar bu cok hastalikli devrenin 2 sene surecegini hepsinin 6 yasinda duzelecegini... Maksat, bu devreyi olabildigince "verimli" gecirmek. Cocugu, ailesini dusunen kim!!!!
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2012 Saat 16:54
Hocam çok teşekkür ederim cevaplarınız için...idi Sabah o kadar şiddetli bir öksürük krizine girdiki belki yarım saat aralıksız öksürdü sanki nefes alamıycakmış gibi hırıltısı devam ediyodu öle uyandı, eşim kızdı bana ilaçsız geçer mi diye, dr a gidiyoruz dedi ve tahmin ettiğim gibi alerjik astım olma olasılığı var dedi dr bu ilaçları kullanalım bakalım haftaya nasıl olucak dedi ventolin sprey, bricanly şurup, deloday şurup ve umca damla verdi. Hocam ben şimdi bu ilaçları kullanırsam daha da mı ilerler hastalık, bronşları tıkalı dedi kullanmazsam ne olur? ilaçlı 7 günde ilaçsız bir haftada geçer diyceksiniz ama sanki bu pek gribe benzemiyo, sonra ben ikna olmadım birde aile hekimine götürdüm sağlık ocağındaki oda doğru ilaçlar vermiş alerjik astım olma ihtimali fazla dedi, bu insanlar da dr hocam bizim bu konuda eğitimimiz yokki kullanmazsak şu olur kullanırsak bu olur diye karar verebilelim drların dediğini yapmazsak çocuğumuzda daha kalıcı hastalıklar oluşabilir diye endişeleniyoruz ve dediklerini yapmaya mecbur oluyoruz malesef keşke Türkiye de olsaydınız siz muayene etseydiniz kızımı o zaman kafamda hiçbir soru işareti kalmazdı 
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2012 Saat 20:04
Umca'yi hicbir durumda kullanmayin. Cocuga saf alkol yuklemenin ne manasi var anlasilir gibi degil. Is biraz size dusuyor. Cocuk istirahat halinde veya uykuda iken nefes alip vermesini inceleyin. Rahat ve kisa nefes alip, sikintili ve uzun nefes veriyor ise, Deloday ve Umca haricindekileri kullanin... Eger hem nefes alis, hem veris ayni sekilde ise, bu Gribin sonuna geldiniz demektir, hicbir ilaci kullanmayin, sadece serum fiz,Limonlu bal ve ColdMix ile devam edin.
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2012 Saat 20:16
çok teşekkür ederim Hocam bıkmadan yanıt veriyosunuz bizlere, Hocam şimdi sone bi sorum olucak bu gece inceliycem kızımın nefes alıp verişinide, şimdi bugün gittiğimiz dr ventinolin spreyini verdi, onu direk kullanmak çok zor, aparatı lazım oda oldukça pahalı... Bende eski dr umuzu aradım hastanede uygulatın dedi ventunolin nebules ve pulmicort vermişti onlar var evde, hastanede uygulatırsanız çocuk daha çok rahatlar dedi Bugün gittiğimizde ventinolin inhaler sprey verdi çok acil bir durumu yok hastanede uygulatıcak gibi evde kendiniz kullanın dedi.Sorum 1-Hangisi daha faydalı ve daha az zararlı kızım için 2-Ucuna borulu bir maske almamız lazım sprey için onsuz spreyi puflatmak direk ağıza sakıncalı mıdır ?1 hafta günde 4 sefer 2 puf dedi dr Çokk teşekkür ederim Hocam
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2012 Saat 22:19
1- Esas soru; cocuk hakikaten Astimlimi, bu ilaca gerek varmi?? 2- Gripte; Ventolin (hadi neyse de) sadece gereksiz masraftir da.. Gripte Pulmicort'u kullanirsaniz, basiniz beladadir. Kortizon etkisi ile vucudun viruslere tepkisi bastirildigindan, sahte bir iyilik hali gorursunuz, ama basibos kalan virusler, yaptiklari daha beter hasar ile bu ilaca bagimliliginizi devamli arttirir. Nihayetinde oyle bir noktaya gelirsiniz ki, ancak yaz gelince cocugunuz ilacsiz iyilesir. Hicbir ilaci kullanmayin, sadece limonlu bal, Serum Fiz. ve ColdMix ile isi goturun..
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2012 Saat 22:27
EVDE VENTOLIN APARATI NASIL YAPILIR: 1.5 Litrelik bir " Pet su sisesi " alinir. Agiz kismi ilacin agiz kismina uyacak sekilde dikkatlice kesilir. Sise orta kismindan tamamen kesilerek, alt kisim atilir.Acik kisim, cocugun yuzune uyacak sekilde ufak kesiklerle sekillendirilir. Kesilen kenar; cocugun yuzunu acitmayacak sekilde bez veya sunger ile kaplanir ve kalin selofanli yapiskan kagit veya "Duck Tape" ile sabitlenir... Eli biraz alet tutan her ebeveynin evde yapabilecegi bir aparat yapilmis olur.
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2012 Saat 23:26
hocam hastaneden geldik şimdi malesef pulmicortlu verildi.Gündüz denedik çekememişti:((( cevabınızı bekledim ama çıktınız sandım:(( yapıcam bu aparatı çok sağolun...Bir daha verdirtmem bir kerede çok zararlı olmuş mudur? Hocam biz bu çocuğun gerçekten alerjik astım olup olmadığını nasıl anlarız, alerji testleriyle anlaşılır mı? artık bu soru işaretinden kurtulmak istiyorum ne yapmak lazım Bu ilaçların bir sürü yan etkisi var sonuçta zarar veriyoruz çocuğa of hocam of ağlıya ağlıya bi hal oldum bugün ömrümden ömür gidiyo inanın anne olmak öle zorki hele bu acabalar öldürüyo insanı güvenilir bir dr bulmak o kadar zorki Türkiye de
|
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2012 Saat 00:01
Hocam çok soru soruyorum ama şimdi yine öksürüp öksürüp uyanıyo geçen sene kışın hava verildiğinde bayağı bir rahatlamıştı o gece hiç öksürmemişti, şimdi yine öksürükle uyanıyo bu neye işarettir. Birde yanına gidince aklıma geldi, tamam broşlar tıkanıyo nefes alıp vermekte zorlanıyo aile hekimininde iyi bir dr olduğunu söylüyolar, bi iki defa götürdüm 5 kalem ilaç yazmadan göndermiyo sağolsun ondan ben pek sık gitmiyorum da, ta nerelerden hastaları geliyomu arkadaşlar söylüyo, oda baya bir dinledi bronşlar tıkalı dedi.Bronşların tıkalı olması bronşit astım anlamına gelir mi? enfeksiyondan bronş tıkanır mı gripten mi oluyo bu da
|
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2012 Saat 03:11
Bu konuda, o kadar cok sahtekarliklarla karsilastimki, nerede ise, bu vak'alarin tamami Grip cikti. Benim korkum, birgun hakikaten Astimli bir vak'a olmasi. Zaten onun icin kili kirk yariyorum. Bu nefes alip-verme isi o yuzden benim icin cok muhim. Eger; hem alirken hem verirken sikinti varsa, bu kesinlikle Griptir. Nefes verme uzun ve sikintili ise, Astimdir. Cok emin degilseniz, Bricanyl surup ve Ventolin spreyi kullanin ama, su kortizonlu spreyleri kullanmayin. Ayrica Astim vak'alari daha ziyade sonbahar ve Ilkbaharda gorulur. Kasim ortasinda ne astimi?? Astimda; bronslarda darlik olur, " Wheezing" denilen "ciziltili ses ve sisbilan raller alinir.. Enfeksiyonlarda ifrazat birikmesi vardir ve birikmenin sekline gore; Krepitan veya Ronflar alinir. Bunlari kulagimla dinlemeden kesin bir sey soylemem zor..
|
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2012 Saat 14:24
Hocam dün akşam pulmicortlu verildi hastanede malasef, cevabınızı geldikten sonra okudum gitmeden baktım ama denk gelmedi:(( 1-Şimdi geçen sene kışın 2 sefer ve bu sene bir sefer verilmiş oldu hemen bağımlılık yapar mı? bir daha verdirmezsek 2- Dediğiniz aparatı yaptık çok sağolun hemde çok işe yaradı direk ağzına gidiyo, eczanede satılan aparat direk gitmesini engelliyomuş, filitre gibi bir şeyi var içinde direk gitmesi sakıncalı mıdır? Bir arkadaşımın dr u mutlaka o aparatı alın direk verilmesi sakıncalı bu yaşlarda ventilolinin demiş 3- Hocam ben dikkat ediyorum nefes alış verişine ama çokta iyi anlamakla birlikte alış verişte de aynı zorluğu yaşıyo sanki sırf verirken değil, alerjik astım mı değil mi bunu anlamanın kesin yolu nedir? 4-Alerji testlerini yaptırırsak anlar mıyız? yaptıralım mı? 5- Aşısı varmış galiba ama onunda yanın etkileri falan çok fazlaymış 6-Dr. 4*2 puf dedi şu anda genel durumu iyi gözüküyor vermesek hastalığı ilerletmiş olur muyuz? 7- Avrupa Yakası nda önerebilceğiniz bir dr var mı? 8- Sürekli gittiğimiz dr. bu sene bir kere oldu bir tık attık seneye bir iki sefer daha olur ondan sonraki sene kaybolur gider inşallah dedi ama pulmicort uda verdi e onunla bağımlılık yaparsa dediğiniz gibi sırf yazları iyi olucak yavrum Çok sordum ama çok üzülüyorum hocam kusura bakmayın
|
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2012 Saat 20:13
1-Bagimlilik yapmiyor. Kortizon etkisi ile vucudun bagisiklik sistemi baskilaniyor, vucut viruslere tepki gosteremiyor, virusler meydani bos buluyor ve iyice yerlesiyorlar. Onsan sonrada bu ilaci birakmaniz cok zor oluyor. Neyseki bunlar 1-2 kullanimda olmuyor. Ondan sonrada boyle cocuklara; "-Bagisiklik sistemi zayif-" diyorlar ve daha beter tedaviler veriyorlar. 2- O doktorun gayesi, aparati sattirmak. Niye acaba???? Kullanabilen direkt kullaniyorda bir seymi oluyor? Goruyorsunuz; bir yalan 40 yalan getiriyor. 3- Dedigim gibi, cocugunuz buyuk ihtimal ile Grip... Bu yasta, bu mevsimde ne astimi? Sirf emin olamadigimdan acik kaoi birakiyorum. 4- Bu yasta yapilan allerji testlerinin hicbir anlami yoktur. Basit bir; Idrar yolu enfeksiyonu, barsak parazitlari, Sinuzit ve dis curukleri bile bu testleri bozar. Yeni yetmeler bunlari bilmezler. 5- Palavra. Hala akliniz orada, Allerji var saniyorsunuz. 6- Hayir, hic kullanmaniza bile gerek yok. Sadece bu tablo bile; Allerji veya Astim olmadigini gosterir. 7- Dr. Sirri Bektas 8- Domuz gibi biliyorlar; okula ilk baslayan her cocugun ilk 2 senesinin cok Griplerle gecirecegini ama; Grip teshis etmenin, bunlar gibi "yagli-balli" getirisi olmadiginda; hep Allerji, hep Astim...
|
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2012 Saat 21:32
Çok teşekkür ederim Hocam içimi ferahlatıyosunuz, inşallah değildir de kuzum iyileşir, iyiki varsınız nasıl hakkınızı öderiz bilmiyorum.
|
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2012 Saat 15:05
Hocam yine benDün gece 3.5 sıralarında baya bir öksürdü 10 dakika falan yastığını yükseltik bi daha güzel uyudu sabaha kadar bu sabah öksürükle uyanmadı. Hocam şimdi pazartesi bir kere o spreyden iki pıs yaptık, gece ventinol pulmicortlu hava verdirdik, salı gündüz sizin apartla bi kere pısladık bir dahada spreyi kullanmadım.Dün yarım ölçek ( bir ölçek demişlti dr) sabah, öğlen, akşam bricanly verdim.Bu sabahta yarım ölçek bricanly verdim. Öyle ilk günki gibi nefes alış verişinde cızırtı yok ama yine öksürmeye devam ediyo, çok dikkat ediyorum alışta verişte aynı uzunlukta sabah özellikle baktım uyurken bunun yanında özellikle kafası saçları çok terliyo ve banyo yaptırınca daha kötü oluyo öksürüğü artıyo sanki Kızcaksınız bana ama bu tablo bir alerjik astım gösteriyo mu ben dr ların yalancısıyım onlar öle diyo hocam biliyosunuz, benim kanatimce öle olsaydı sürekli o havaya ihtiyaç duyardı,onsuz rahatlıyamazdı yada daha başında olduğu için mi bi kere hava alınca rahatladı, yoksa basit bir grip mi her zaman dediğiniz gibi öle olmasını o kadar çok istiyorum ki, çok sağolun Hocam desteğiniz cevaplarınız için
|
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2012 Saat 19:44
Simdilik bu hastaligini bu sekilde bir atlatin, bir daha hasta oldugunda gorusuruz. Anlattiginiz tablo; hastalikmi yoksa ilaclarin yarattigi sahte bir hastalik tablosumu, emin degilim. Doktorun "-seneye kaybolur-" demesi sanki tablonun sun'i olarak ilaclarla yaratildigi gibi... Bir bakalim. Yoksa; "-Allerjik Astim yoktur-" gibi bir iddiam yok...
|
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2012 Saat 21:45
Merhaba Hocam Yine ben malesef:(( yine hastayız, burun akıntısıyla başladı yine cumartesi günü, pazar hafif öksürük, pazartesi gecesi ateşlendi, salıda arada bir ateşi yükseldi. Pazartesi dr. a götürdük.Ateşi çok yoktu o zaman, bricanly, antibeksin, airfix diye bir alerji tozu bunu bütün kış kullanın dedi.Burun sıpreyi vermiş dr.Ben işteydim.Bu sefer 3*1 20 dakika arayla ventinolin vermişler, eşime aparatı alın ihtiyaç olursa kullanın demiş 1- Hocam şimdi delodayı kullanmadım dedim telde şimdi neden airfix i verdiki madem öle şüpheneliyo dr. deloday i kullansaydık bi airfix daha ağırmış galiba henüz başlamadım. 2-bricanly antibeksin bir arada olur mu? 3-Ventinolin spreye apartta aldım ama kullanmaya elim varmıyo hocam ya kullanmadan da geçiyo hastalık, kullanmayarak daha çok kronikleştiriyomuyum 4- Sırrı Bektaş ı önermiştiniz ama ulaşamıyorum muayenehane telinden bir türlü, napıcağımı şaşırdım 5-Alerjik bir durumu yoksa da bu kadar hastalanması normal mi hocam 6- Alerji testlerini yaptırın demiş dr bu konuda ne önerirsiniz Çok teşekkür ederim
|
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2012 Saat 23:03
1-Cocugunuz Grip geciriyor, verilen hicbir ilaci kullanmayin, sadece; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin... Siz bu doktorlarin hic; Grip teshis ettiklerini gordunuzmu?? Bu doktorlari unutmayin, iyi mimleyin. 2- Allerji boyle baslamaz, alakasi yok... 3- Test; tuzaktir ve hicbir "pratik" degeri yoktur.
|
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2012 Saat 23:50
Çok teşekkür ederim hocam, beni hatırladınız değil mi hocam ne zaman gitsek aynı şeyleri söylüyolar astım başlangıcı olabilir bu seferki hastalığı geçen seferkinden farklı ama bunu ben bile görüyorum.Dr lar nasıl göremiyor
|
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2012 Saat 00:47
Islerine gelmez. Hic Grip tanisi koyan varmi???
|
Mesajı Yazan: sudenaz3
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2012 Saat 00:24
lökosît kUOC 5
ERİTROSİT 4.44
HEMOGLOBİN
6 11.1
HEMATOKRİT 33.3
PLT 242
MCV 75.1
MCH 24.9
MCHC 33.2
RDW 14.5
LY% 31.6
MONO% 15
GR% 53.4
LY# 1.5
MONO# 0.9
GR# 2.6
RDWA 50.6
MPV 8.9
PCT 0.21
PDW 11.3
LPCR 20.8
|
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2012 Saat 00:34
Merhaba Hocam Salı çarşamba ateşimiz çıktı, perşembe iyiydi, öksürük arada devam ediyodu,kreşe gitti, perşembe gecesi ateş yine çıktı, bugünde 39,2 ye çıktı.Kan tahlili yaptırdım, size sormak için.Oradaki nöbetçi dr. da gösterdim.Bu seferki biraz daha insaflı bir dr. çıktı.Gerçi antibiyotiği yazmayı ihmal etmedi ama değerleriniz güzel normal dedi.Sistemden ventinollü hava aldırdığımızı öğrendi ama dinledi çocuğu hafif bir hırıltı var ama bunun onunla ilgisi yok boğazında iltihap var dedi.Benim bronşit başlangıcı sorularımada pek yanıt vermek istemedi.Sanki anladı bronşitle ilgili bişeyimiz olmadığını da arkadaşlarına bişey diyemedi.Bu durumun alerjisiyle ilgisi yok üstte demek ne demek hocam, Allah korusun bronşiti varsa sürekli devam etmez mi bu durum, iyice kafamız karıştı ama bi yandan da sevindim sanki kanıtlar gibi bronşit olmadığımızı Bunun yanında geniz etiyle ilgili probleminiz varmıydı biraz şişmiş sanki dedi. 1-Hocam tahlilimizi yorumlarmısınız? bu tahlilden alerji ile ilgili bir bulgu çıkar mı? yada olmadığıyla ilgili 2-Antibiyotik alın dedi size sormadan almadım alıp kullanalım mı? 3-Bir kulak burun boğazcıya gösterelim mi geniz eti için ne dersiniz, şimdide bu çıktı 4-Hocam Sırrı Bektaş a ulaştım ama muayene ücreti çok pahalı hadi bi kere götürdük diyelim ama sürekli götürmemiz imkansız gibi, başka bir dr var mı Avrupa yakasında önerebilceğiniz saygılar, sevgiler çok teşekkür ederim 
|
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2012 Saat 02:33
Sölemeyi unutmuşum Hocam, Kızım 3,5 yaşında 17 kilo 102 cm
|
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2012 Saat 04:18
1- Ilk basindan beri hic "Bronsitiniz" olmadiki!!! Hepsi Gripal enfeksiyondu ama verilen oksuruk ve Soguk alginligi ilaclari ile durumu kotulestirdiler. 2- Ne antibiyotigi??? Lokosit: 5.000 cikmis, zaten bu kadar dusuk olmasi, hadisenin virutik oldugunu gosteriyor. Sakin antibiyotik filan vermeyin. 3- Ne geniz eti??? Resmen sacmaliyorlar. Geniz eti bir cins "lenf bezi" oldugundan, enfeksiyonlar esnasinda buyur, enfeksiyonlu devre gectikten sonra kendiliginden kuculur. Bu sebeple kurbanlar hep; 4-7 yas grubundadir. Bu yaslardan sonrakilerde geniz eti kendiliginden kuculdugunden ameliyat gerekmez. 5- Ben gideli , demekki muayene ucretleri baya degisti!!! Maalesef baska tanidigimda yok. Siz gene civarinizdakilere gidin ama bana haber vermeden tedavi vermeyin. 6- Boyu; 8cm. fazla, Agirligi; 2.5 kilo fazla. 5 yas elbisesi giyer.
|
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2012 Saat 17:59
Çok teşekkür ederim Hocam iyiki varsınız.Zaten Lokosit e bakın düşükse vermiyin antibiyotik diyosunuz diye almamıştım. Ateşimiz bitti çok şükürde öksürük hala devam malesef...Halsizlik iştahsızlık hat safhada Muayene fiyatı normal gittiğimizin 15 katı hocam bizi baya zorlar yani :(
|
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2012 Saat 20:03
Oksuruk;2-3 hafta surecek, hazirlikli olun... Istah; 4-5 gun sonra duzelecek. Hayret, bu kadar yuksek muayene ucreti ha???
|
|