Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

dişlerdeki sarı renk...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş Hekimi Özlem Özhan Yatar
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36249
Tarih: 22 Ara 2024 Saat 23:44

Konu: dişlerdeki sarı renk...
Mesajı Yazan: ÇİTOS
Konu: dişlerdeki sarı renk...
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2012 Saat 13:27
değerli hocam.11 yaşındaki oğlum 6 yaşına kadar akut tonsillitten hep antibyotik kullanarak büyüdü.yeni çikan dişlerinin renkleri çok sarı.antibyotik sonucu sanırım.yapılcak birşey varmıdır.hiç gülmeyi sevmiyor.dişlerinin renginden çok rahatsız.ağzını büzerek konuşuyor dişleri görünmesin diye.çok üzülüyorum.öneriniz olurmu.sayglar..   kadir bey bi diş hekimi görsün.5 yaşına kadar yanlış teşhisten boşyere antibyotik kullanmışsınız dedi.size danışmak istedim.yol gösterirseniz sevinirim.oğlum dr.a gitmek istemediğini dile getirsede sağlığı ve ilerde yaşıcağı sıkıntılar daha önemli.şimdiden teşekkürler..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dt.Özlem Özhan Yatar
Mesaj Tarihi: 17 Kas 2012 Saat 01:05
merhaba,
belli ki yoğun antibiyotik kullanımı neticesinde dişlerde lekelenmeler olmuş.Ne yazıkki bu lekelenmeler dişlerin gelişim döneminde oluştuğu için kalıcıdır.Yapılabilecek estetik tedaviler var tabi.Fakat yaş itibarıyla çok küçük olduğu için tavsiye etmeyeceğim.
Lekelenmenin boyutuna ve rengine göre beyazlatma ya da esteti dolgular ya da lamina ile güzel vsonuçlar elde edilebilir fakat benim tavsiyem 16 yaşını doldurması.
sevgiler...

Mesajı Yazan: ÇİTOS
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2012 Saat 00:32
değerli hocam cavabınız için teşekkürler.lekelenme tarzı değilde yeni çıkan dişlerinin hepsi önceki dişlerinden daha sarı.ayrıca bazı diş dipleri sanki dişi yeni çıkmış gibi kırmızı.birde babamızın ve amcasının alt çene yapısı biraz önde.oğlumun şimdiye kadar normal çene yapısı.ama onunkide öne kayıcak gibi.genetik deyip önemsemeyelimmi?çok kötü durmuyo babasının.oğlumun da yapısı babaya çok benziyor.önerileriniz olurmu.sevgiler..

Mesajı Yazan: Dt.Özlem Özhan Yatar
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2012 Saat 16:17
Dişleri yapısal olarak daha koyu renkli olabilir. Söylediğim gibi estetik bir tedavi için 16 yaşını doldurmasını bekleyin. 
Çene yapısına gelince bir ortodonti uzmanına göstermenizi tavsiye ederim. Yaşı daha fazla ilerlemeden gerekirse tedaviye başlanabilir.
sevgiler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat