Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bıngıldak..

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36229
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 10:11

Konu: bıngıldak..
Mesajı Yazan: aysenkostak
Konu: bıngıldak..
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2012 Saat 16:52
Kadir Bey merhaba

arkadaşımın 9 aylık erkek bebeği var. bugün devlet hastanesine kontrole gittiklerinde bıngıldağının çok küçük kaldığını (1 parmaktan fazla demiş).yaşından önce kapanırsa kafatası gelişmez, beyni gelişmez ve ameliyat edilir demiş. ben sizin cevabınızı az çok tahmin ediyorum aslında ama nasıl böyle cümleler kuruyor bu doktorlar anlamıyroum. hiç mi düşünmüyolar insanların ne hale gelebileceğini..kadın ağlamaktan helak oldu..lütfen bu konuda bizi aydınlatırmasınız? işin aslı nedir Kadir Bey bu bıngıldak konusunda..( bu arada şu an kafası 44,5 cm)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2012 Saat 02:19
1- Bingildak; 9ay ile 19 aylar arasinda kapanabilir. Doktorun anlattiklari ya cahilligindan yada bir cakallik pesinde, onlari beyin cerrahina postalayip, tezgaha getirecek.
2- Bu ayda;  3.5 kilo dogmus bebeklerin kafa capi;45.5 dur. Bu cocugunki, 3.5kg. doganlara gore bile;  normal alt sinirda. Sakin Beyin tomografisi, Rontgen, MR veya Beyin Cerrahi konsultasyonlarini yapmasinlar, resmen kaziklanir.
3- "- beyni gelişmez ve ameliyat edilir demiş.-" .. Boyle bir durum yok, tam tersi; beyin gelismiyorsa ( mental retardasyon varsa), kafa capi gelismez. Bununda ameliyatlik bir caresi yoktur.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat