Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Antibiyotik kullanmalımıyız ?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36096
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 00:40

Konu: Antibiyotik kullanmalımıyız ?
Mesajı Yazan: Oranje
Konu: Antibiyotik kullanmalımıyız ?
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2012 Saat 12:06
Hocam 6 aylık bir erkek bebeğim var.Kilosu 7800 boyu 68 cm.
Geçen hafta sık hapşurma ve burun akıntısı vardı.Ihlamur ve gerekli koruma yöntemleri ile geçirmeye çalıştım.
3 gün önce ateş başladı.38.5-39.2 'a kadar yükseliyor,pedifen verince düşüp 6 saat sonrasında tekrar ateşleniyor.Bu şekilde 2 gece idare ettik ama ateş sürekli düşüp yükselince bugün doktora götürdüm.
Kan tahlili yapıldı ve sonuca göre serozil 250mg/5ml antibiyotik yazıldı fakat bebeğim henüz küçük olduğu için bu ilacı kullanıp kullanmamak konusunda çok kararsızım.
Birde az önce çok ağır kokulu sümüksü jöle kıvamında değişik bir kaka yaptı.

Tahlilde yüksek/düşük çıkan değerlerimiz :
WBC 12.9
LYM 51.2
GRA% 38.4
LYM 6.6
HGB 10.8
HCT 30.2
MCV 74.6
RDW-SD 27.9

Bu sonuca göre antibiyotik kullanımı gereklimidir ?
Kan değerimiz düşük olduğu için günde 10 damla ferrum kullanmamız gerekiyormuş.Kullanmalımıyım?
Enfeksiyon var denildi,bu neyden kaynaklanmış olabilir ?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2012 Saat 19:50
Tahlilin tamamı :

WBC 12,9
LYM% 51,2
MID% 10,4
GRA% 38,4
LYM# 6,6
MID# 1,4
GRA# 4,9
RBC 4,055
HGB 10,8
HCT 30,2
MCV 74,6
MCH 26,6
MCHC 35,7
RDW-SD 27,9
RDW-CV 12,7
PLT 238
MPV 9,1
PDW 9,7
PCT 0,21
P-LCR 15,4

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2012 Saat 22:59
Sakin antibiyotigi vermeyin, Grip geciriyor, bu tip enfeksiyonlar barsaklari da bozdugundan antibiyotiik verirseniz, cok kotu ishal olur. Atesi 4-5 gun surebilir, merak etmeyin, arkadan burun akintisi ve oksuruk gelecek. ( Belkide 6. Hastalik dokecek, onunda bir onemi yoktur.)
Kansizligi da yok...
Gelismesi; Normal, 2cm de boy fazlasi var.

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2012 Saat 23:08
Sadece 4-6 saatte bir ateş düşürücü şurup veya fitil bu dönemi atlatmamız için yeterlimidir?
Fitil olarak paranox s kullanıyorum.
Şurup olarak pedifen kullanıyorum.

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2012 Saat 18:18
Ates de vucut savunmasidir, mikroplarin yasamini zorlastirir. Zira insanlarda "hastalik yapan mikroplar", 36.5 dereceye uyum saglamislardir. Bunun ustundeki derecelerde; metabolizmalari cok artar, daha hizli bolunmeye baslarlar. Bu bolunme safhalari onlarin en hassas  olduklari anlardir ve asiri miktarda "demir'e" ihtiyaclari oldugundan, oldurulmeleri kolaylasir. Bu sebeple; atesli bir hastalik esnasinda "demir ilaci" verirseniz, hastalik azar....  

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2012 Saat 09:59
Hocam bebeğime sizin dediğiniz gibi antibiyotik kullanmadım ve ateş 2 gün daha devam edip düştü.
Şimdi sadece burnu akmadığı için hırıltı ve tıkanıklık var.Serm.fizy. kullanıyorum ama çok fayda ettiği söylenemez.
Asıl sormak istediğim,bebeğimin bu ateşli günlerde uyku düzeni tamamen değişti.
Normalde akşam 19.00da yatar sabah 6ya kadar uyurdu.Sadece gece 1 kere beslenmek için uyanırdı o kadar.
Bu hastalıktan sonra ise yine 19.00da yatıyor ama gece 00.00 dan sonra yarım saatte bir,saat başı ağlayarak uyanıyor.O kadar çok ağlıyor ki avutmak için ışığı yakmamız gerekiyor.
Hiç bir şekilde beslenmek istemiyor,hiç bir oyuncağına ilgi göstermiyor.Çok uyumlu bir bebek iken son derece huysuz ve mız mız oldu.
Diş sıkıntısı mı çekiyor diyeceğim ama sizden okuduğum kadarı ile diş hiç sıkıntı yapmazmış.
O halde bu adını koyamadığım davranışlar neyin nesi acaba ?
Geceleri deliksiz uyumaya alışmışken şimdi 20-30 sefer yataktan kalkmak benide çok yoruyor.
Bebeğimin eski düzenini özlüyorum doğrusu.

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2012 Saat 18:23
Grip oldugu asikar. Grip esnasinda ve sonrasinda "huy degisiklikleri" olabiliyor. Ornekleri eski maillerde var. Biraz sabir ve hosgoru ile hallolacak. Gunduz daha az uyutmaya bakin.

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2012 Saat 14:31
Merhaba hocam.
Bebeğimin bu gripten sonra burun tıkanıklığı hala geçmedi.Serm.Fizy.kullanıyoruz fakat doğduğundan beri bu burun tıkanıklığı çok inatçı.Bir türlü geçiremiyoruz.
Birde benim bebeğim normalde günde 1 en fazla 2 kere kaka yaparken son 4-5 gündür bu sayı günde 4-5 kere olmaya başladı.Kaka rengi bazen çook açık sarı oluyor bazen de koyu renkli içinde sümüksü şeyler oluyor.Bu durum geçirdiği grip ile alakalı mı yoksa normal  mi?

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2012 Saat 21:09
Bazi Grip virusleri barsaklari da tutabiliyor ve bu sekilde kakalara sebep olabiliyor, onemli bir sey degil ishal sayilmazlar. Sakin ilac kullanmayin.
Burun tikanikligi icin; Serum fiz'e devam. Sicak su buhari ve banyo da iyi gelir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat