Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Diş gıcırdatma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş Hekimi Özlem Özhan Yatar
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36007
Tarih: 07 Haz 2025 Saat 16:24

Konu: Diş gıcırdatma
Mesajı Yazan: irme
Konu: Diş gıcırdatma
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2012 Saat 14:21
Merhabalar,Öncelikle aramıza hoşgeldiniz,

Benim 6 yaşındaki kızım 3 senedir,sadece uyku halindeyken (gece uykusu) dişlerini gıcırdatıyor,sıkıyor,bazen kırılacaklar diye korkuyorum..yani yanında yatan kişiyi rahatsız edecek şekilde,sadece uykusunda yapıyor ama sabah söylediğimizde yada neden yapıyorsun diye sorduğumuzda farkında değil yaptığının,bunu neden yapıyor olabilir? bizim yapmamız yada tedavi olması gereken bir durum varmı,dişlerini kırması falan mümkün olurmu böyle? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler,

-------------
Pamuk Prensesin Annesi...
http://www.glitterfy.com/">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2012 Saat 21:49
Benim 5,5 yaşındaki kızımda da aynı sorun var ve ben de cevabı merak ediyorum...

Mesajı Yazan: Dt.Özlem Özhan Yatar
Mesaj Tarihi: 25 May 2013 Saat 18:51
merhaba,
mesaj gönderim tarihinizi görünce gerçekten mahçup oldum,belli ki atlamışım!Kusura bakmayın...
Çocuklarda diş gıcırdatma sık rastladığımız bir durum.Temelde stres kökenli aslında.Fakat stresi biz erişkinlerdeki gibi algılamayın.Onlar için evde,okulda, rutinlerinde olan bir değişim bile stres kaynağı olabiliyor.Erişkin bireylerde diş gıcırdatma zamanla dişlerde ciddi sorunlara yol açarken, çocuklarda durum bu yönlü işlemiyor.Genelde dişler hiçbir zarar görmeden atlatıyor bu süreci.Süt dişlerinin yapısından dolayı.Bu nedenle çocuklarda herhangi bir aparat kullanımını önermiyorum.Konuşarak onda sıkıntı yaratan konularda rahatlamasını sağlayabilirsiniz.Bir de çok üstüne gidilmemesi gerektiğini düşünüyorum, yani çocuğa sürekli sen dişlerini sıkıyorsun,neden diyesormak inanın çözüm getirmez,aksine çocukta yapmaması gereken birşeyi yapmasından dolayı yeni bir stres kaynağı oluşabilir.Yaşı ilerleyip daimi dişlerini tamamlayınca diş gıcırdatma devam ederse, o zaman uyguladığımız bruksizm plaklarından kullanılabilir.
sevgiler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat