Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kulak ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35966
Tarih: 15 Kas 2025 Saat 00:06


Konu: Kulak ağrısı
Mesajı Yazan: aysegnc
Konu: Kulak ağrısı
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2012 Saat 13:52
Hocam görümcemin kızı şu an 66 aylık sürekli kulağım ağrıyor diyor ve kulağından sarı akıntı geliyor. Bebekken 8 - 9 aylık falandı çok şiddetli kulak ağrısından KBB doktoruna götürdük neredeyse kulak zarı delinmek üzereymiş dedi doktor (onun öncesinde grip veya soğuk algınlığı geçirmedi) ve kulak damlası verdi, şu an ilaçları hatırlamıyoruz. Yaklaşık bir sene önce gene kulak ağrısından Doktora gitti, kulağını temizlemişler ve antibiyotik vermiş ve orta kulak iltihabı geçiriyor demiş (öncesinde grip soğuk algınlığı geçirmedi). Ara ara gene kulağım ağrıyor diyor ve sürekli akıntı var ne yapmamız gerekiyor uygulanabilecek bir tedavi şekli var mıdır acaba size sormamı istedi.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2012 Saat 20:00
Orta Kulak iltihabini gecirmis ve kullandiginiz "kulak damlasi" yuzunden kulak zari delinmis ve orta kulaktaki sivi disariya akiyor. O kadar anlattim, sakin "Orta kulak iltihaplarinda" kulak damlasi damlatmayin diye , ama hala veren doktor var anlasilan. Elinizdeki butun ilaclari birakin.
1- Iliadin ped. burun damlasi; 3 gun, gunde 2x2 ser damla her iki burun deligine damlatin, 3. gunden sonra 4 saatte bir; 10'ar damla Serum fiz, her iki burun deliklerine damlatin. Uykuda gerekmez, uyandirmayin.  
2- Kulaga sakin bir damla damlatmayin, banyo esnasinda kulagina su kacirmamak icin, yagli (ham pamuk) veya vaselinli pamuk ile kulaklari tikayin.
3- Bactrim surup; 2x1 olcak 1 hafta kullanin. Bir tek bu ilac, orta kulak bosluguna nufuz edebilir.
4- Aksamlari yastigina; 2 damla ColdMix damlatin, veya gogusune "findik kadar" Vicks surun.
1 hafta sonra sonuclari yazin.


Mesajı Yazan: aysegnc
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2012 Saat 21:06
Hocam bundan 6yıl önce sizi daha tanımıyorduk yoksa hiç kullanırmıydık damlayı. Sonucu yazarız inşallah



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat